Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 15:45

Re: Servis - Razno

Post od MarjanKG »

Motor je počeo da gubi ulje. Dosada sam zbog tog problema, zamenio sam dihtung na poklopcu ventila, manžetne za svećice. Zatim sam rešio problem sa čepom na karteru i curenju ulja na senzoru pritiska ulja. Držalo je tako dva meseca, ali sad ponovo masti oko nosača filtera ulja. Pitao sam par ljudi koji se bave mehanikom i kažu da je izgorela gumica koja dihtuje nosač filtera. Sad me interesuje, da li je moguće da na malom motoru izgore faktički svi dihtunzi osim glave i kartera. Prešao dvesta hiljada.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Servis - Razno

Post od Saša »

Moguće. Možda ne baš svi ali neki da. Ja sam sa Puntom na skoro 250.000 i primetio sam nedavno da je počeo da slinavi na dihtungu poklopca bregaste i ventila. Tj nije još krenulo da se sliva po bloku ali do skoro suv fabrički dihtung sada je vlažan od ulja. Sve ima svoj vek trajanja.
Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:

Post od MarjanKG »

Da, ali iznervira me što taman jedan dihtung zamenim, ono na drugo procuri. Definitivno ću da pređem na jači motor. Od zamene ulja sam zbog toga dosuo 2l ulja. Na slici nosač filtera, kada sam menjao senzor pritiska ulja, sav u ulju.Slika

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

2l iscurelo? Ekološka katastrofa, vide li se fleke negde na parkinzima?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

MarjanKG napisao: 10 Nov 2024, 20:08 Da, ali iznervira me što taman jedan dihtung zamenim, ono na drugo procuri. Definitivno ću da pređem na jači motor. Od zamene ulja sam zbog toga dosuo 2l ulja. Na slici nosač filtera, kada sam menjao senzor pritiska ulja, sav u ulju.Slika

Proveri u kakvom su stanju creva za skupljanje uljnih isparenja, tj iberlauf. Ako je to zapušeno ili negde priklješteno, onda ti se stalno javlja pritisak unutar motora i zato taman središ jedan dihtung tebi probije drugi. Isto može da se dešava i sa semerinzima.
Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:

Post od MarjanKG »

Zakazao sam za petak kod mehaničara. Iberlauf sam očistio i kad je vruć motor obavezno proverim rad u leru tako što otkačim crevo i pod prstom osetim pritisak isparenja, pogorovu kad je hladno. Inače, zbog zapušenja račve iberlaufa prošle godine mi je i probilo na dihtungu( razlog bilo je trulo crevo iznutra, pa sa masnoćom napravilo čep). Izgleda da su tada i počeli problemi sa dihtunzima. Mada, mislim da bi ovo trebalo da bude zadnje mesto koje treba da se dihtuje.Slika

Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:

Post od MarjanKG »

Nadam se da ćemo rešiti konačno problem sa uljem. Inače motor, ubija kako vuče, iako je 1.2 .

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Hteo zameniti rucicu menjaca jer je pocela da se ljusti.

Zvao ovlasceni. Cena sitnica. 67.000 din :kezo:

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Možda su razumeli ceo menjač.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

I meni je to nerealno samo za rucicu, proveri j9s negde
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Da, samo rucica (doduse ide i kozni deo dole).
Proverio covek u mikomu par puta. Ima u nemackoj na stanju i on se smejao na cenu.
Ajde da je do 100e pa i da razumes.

Ima ih kopija na Aliju koliko hoces. Jednu sam porucio, i bacio odmah. Losa plastika, krcka u ruci.

Mozda na kraju nadjem neku koznu alternativu. I to je sa alija pa pitanje kako uzivo izgleda.

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Za te pare ceo auto na otpadu da uzmeš.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pa to je ta cena za originalni deo, ja sam isto tražio ručicu novu za moj Volvo.
U ovlašćenom nemaju, ne znaju ništa o nabavci a vidjao sam na ebay-u ponude od 350-500 Eura (USD) samo gornji deo ručice (to je otprilike 10tak cm) tj rukohvat.

Da domaći ovlašćeni (Volvo centar) i ume da nabavi pretpostavljam da bi kod njih to izašlo tipa 800-900 eura bar.

Volan isto originalni, kožni bez grejanja, traže reda 200-300 pa naviše Eura a onaj retki model grejanog volana nisam ni video u ponudi ali stručniji kažu da cena ide 1000+ eura ako se pojavi (veoma veoma retko).

Ti nekada premium automobili i dalje imaju premium cene originalnih delova pogotovu enterijera.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Priča mi komšija koji radi u osiguranju za klijenta koji je skoro menjao zadnja vrata na XC90, cena 2100 € što je sitnica naspram drugog klijenta kojem su ukrali farove na 2-3 godine starom cayenn-u i to je koštalo milion i 100 hiljada dinara.

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ti farovi sa Cayenna i Panamera su se pre par godina masovno krali. I to je bila priča da su se uglavnom krali za neke poljoprivrednike, uzgoj nekih biljaka, pa su bili pogodni za to. :mrgreen:
Имам једно потпитање...
Odgovori