RAV4 vs CX-5 vs Austral
- toni67
- Pridružio se: 09 Dec 2016, 09:53
- Garaža: Renault Clio 3 1.2 16v, Renault Megan 4 1.3 tce 100ks
Re: RAV4 vs CX-5 vs Austral
Austral je trenutno bez dileme najbolji izbor. Nov auto sa dobrom garancijom i dobrim turbo benzincem, Dileri imaju testna vozila pa provozati svaki od kandidata i doneti konacnu odluku, Postoji i neka emocija kod svakog od nas sta se kome dopada i sta mu prija osim funkcionalnosti i cene automobila, Ovde dolazi do prepucavanja i bespotrebnog ubedjivanja sta je bolje. Treba uzeti u obzir i cenu redovnog odrzavanje, cenu dodatne opreme i slicno pa doneti konacnu odluku. Iako sam Renault fan kada sam kupovao i Clia i Megana sa,, provozao sve konkurente u tom momentu , informisao se maksimalno pa tek onda doneo odluku. Sad da kupujem auto ponovo bi svi brendovi bili u igri pa sta mi se najvise dopadne i sta cenovno mogu da podnesem sto se tice odrzavanja i dodatne opreme-na primer pozelis nove Alu felne za drugi set pa padnes u nesvest kad cujes cenu kod nekih,Ili mali servis nije isto 16000 i 34000 Rsd. jedanput ili dvaput godisnje Finasije su jedna jako bitna stavka ali je ipak najbitnije da se u autu prijatno osecate ti i tvoja porodica tokom voznje. Slatke muke srećno u izboru novog automobila
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
I ja bih rekao da je Austral u ovom slučau najbolji izbor. Pre svega jer je nov, moderan automobil sa garancijom.
Sa druge strane, i ja često razmišljam o novom automobilu u ovom opsegu cene i nekako mi se kao izbor nametnuo novi Nissan Qashqai.
Znam da nije među ponuđenim modelima, ali je možda dobra alternativa Austral-u?
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0
Sa druge strane, i ja često razmišljam o novom automobilu u ovom opsegu cene i nekako mi se kao izbor nametnuo novi Nissan Qashqai.
Znam da nije među ponuđenim modelima, ali je možda dobra alternativa Austral-u?
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0
RAV4 vs CX-5 vs Austral
I ja mislim da je qq najbolji. Ima bas lepu opremu već od 31500. Skroz Korektno se vozi. Gomila prednosti, sada i poveća garancija. Pisano ovde vise puta: u odnosu na konkurenciju, mana je prostor (kada se realno testira).
Sent from my iPhone using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Da, QQ je super, osim eto možda unutrašnjih gabarita.
Međutim, Austral je mlađi brat, noviji gedžet (da, to automobili postaju).
Opet, francuski proizvođači su sami krivi što je teško ubediti nekoga da olako kupi njihov automobil pun elektronike
Čini mi se da je Rešo prilično napredovao, i da će to tek biti slučaj sa ovim novim vozilima.
TT
Opet, francuski proizvođači su sami krivi što je teško ubediti nekoga da olako kupi njihov automobil pun elektronike

TT
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Mene je Reno pozitivno iznenadio iskreno. Bivsi Clio sa finom kilometrazom, uvezen iz Italije gde sigurno nije mazen, i Laguna dvica od drugara koja ima preko 500k km na satu. Da kupujem nov auto, razmatrao bi Reno bez problema.
Ako su svi još u garanciji (Austral je nov pa nema veze), postoji metoda odabira na način da se bira koja marka ima bolju servisnu mrežu.
Uvijek sam za novi auto, ali ... u svakom slučaju ako postoji servisna mreža koja može rijesiti sve nedostatke na ove polovne onda bi ih uzeo u obzir.
A opet, novo je novo jer tko zna tko je sve to gazio i što je radio s tim autima.
Mozda je autor teme namjerno ubacio patku stavljajući NOVI Austral naspram super 3 polovnjaka , odluka je teška.
Ja bih to sve resetirao i stavio Hyundai Tucsona u izbor.
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
Uvijek sam za novi auto, ali ... u svakom slučaju ako postoji servisna mreža koja može rijesiti sve nedostatke na ove polovne onda bi ih uzeo u obzir.
A opet, novo je novo jer tko zna tko je sve to gazio i što je radio s tim autima.
Mozda je autor teme namjerno ubacio patku stavljajući NOVI Austral naspram super 3 polovnjaka , odluka je teška.
Ja bih to sve resetirao i stavio Hyundai Tucsona u izbor.
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Nisam siguran da je Austral mlađi brat. Mislio sam na najnoviju generaciju QQ. Pre mesec dana se otprilike pojavio u prodaji.pedja napisao: 16 Nov 2024, 13:44 Da, QQ je super, osim eto možda unutrašnjih gabarita.
Opet, francuski proizvođači su sami krivi što je teško ubediti nekoga da olako kupi njihov automobil pun elektronikeČini mi se da je Rešo prilično napredovao, i da će to tek biti slučaj sa ovim novim vozilima.
TT
I QQ sada ima Google multimediju, tako da ne verujem da išta zaostaje kao gadget.
Bas sam sedeo dosta u Australu i vise puta u najnovijem qashqai-u. Osecaj je da je renault vise topliji i meksi auto, a nissan vise zategnut i subjektivno manji, mada sve to jako zavisi i od enterijera. Ogromna je razlika izmedju npr izmedju qashqai-a i X Traila u velicini enterijera, a po dimenzijama ne bi rekao.
@mix024
Moguće da je greška u napisanom, ali, na sajtu Nissan Srbija, u konfiguratoru za novi QQ, stoji da ProPILOT imaju samo CVT i e-Power verzija ( i to počev od drugog paketa opreme ).
https://konfigurator.nissan.rs/configur ... A=/version
A u tom delu je Austral u medjuvremenu unapredje, jer kod njega i klotara ima ACC ( pa i uz 6MT ).
Moguće da je greška u napisanom, ali, na sajtu Nissan Srbija, u konfiguratoru za novi QQ, stoji da ProPILOT imaju samo CVT i e-Power verzija ( i to počev od drugog paketa opreme ).
https://konfigurator.nissan.rs/configur ... A=/version
A u tom delu je Austral u medjuvremenu unapredje, jer kod njega i klotara ima ACC ( pa i uz 6MT ).
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
ProPilot je dodatak na ACC, da usporava pred krivinu na osnovu GPS-a i mape. Ima drugar u QQ.
I njegov QQ ima gugl navigaciju, a kupio ga je pre godinu ili dve, nije vezano za najnoviju reviziju.
I njegov QQ ima gugl navigaciju, a kupio ga je pre godinu ili dve, nije vezano za najnoviju reviziju.
Prema funkciji sa sajta Nissana za poredjenej paketa opreme, novi QQ kao klotara ( u odnosu na paket iznad ), izmedju ostalog, nema ni "Prepoznavanje objekata u pokretu", tako da bih rekao da njegov "Tempomat" nije radarski.
Sem toga, nema ni "Zadržavanje vozila u voznoj traci", što znači da nema ni poluautonmnu vožnju.
Fali mu još dosta toga od sistema asistencije, pa ni "Sistem za regulisanje prilagođavanja brzine na putu i u krivinama", "Funkcija saobraćajne gužve /saobraćaja", "Postavka propisane brzine kretanja vozila ... "
Sem toga, nema ni "Zadržavanje vozila u voznoj traci", što znači da nema ni poluautonmnu vožnju.
Fali mu još dosta toga od sistema asistencije, pa ni "Sistem za regulisanje prilagođavanja brzine na putu i u krivinama", "Funkcija saobraćajne gužve /saobraćaja", "Postavka propisane brzine kretanja vozila ... "
- cikajowa
- Pridružio se: 28 Mar 2016, 13:35
- Garaža: Toyota Corolla 1.6 VVTi Luna
RAV4 vs CX-5 vs Austral
Stvarno narode hvala puno na ovoliko saveta, misljenja i bogme kvalitetnih komentara.
Da se ne lazamo, kada sam otvorio temu bio sam skoro ubedjen da cu kupiti Rav 4, jer taj kvalitet jesnostavno zelim, i nekako mi izgeda najvise kao muski auto bre. Mozda je nekom cudno, ali je tako.
Medjutim, kada se sve sabere i oduzme, podvuce crta , Austral je verovatno najbolji izbor.
Nije sto sam juce prezentovao zeni sva tri, i ona odmah rekla Austral
Da se ne lazamo, kada sam otvorio temu bio sam skoro ubedjen da cu kupiti Rav 4, jer taj kvalitet jesnostavno zelim, i nekako mi izgeda najvise kao muski auto bre. Mozda je nekom cudno, ali je tako.
Medjutim, kada se sve sabere i oduzme, podvuce crta , Austral je verovatno najbolji izbor.
Nije sto sam juce prezentovao zeni sva tri, i ona odmah rekla Austral

Poslednja izmena od cikajowa u 16 Nov 2024, 20:09, izmenjeno 3 puta ukupno.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Pepoznavanje objekata u pokretu recimo kod isparkiravanja kada nemaš preglednost. Kod X-traila je adaptivni standard, verovatno je tako i kod QQ.pedalaš napisao:Prema funkciji sa sajta Nissana za poredjenej paketa opreme, novi QQ kao klotara ( u odnosu na paket iznad ), izmedju ostalog, nema ni "Prepoznavanje objekata u pokretu", tako da bih rekao da njegov "Tempomat" nije radarski.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Prvo se pita žena šta je rešila da se kupi pa se onda obavesti stručna javnost šta su bile želje, a šta je stručni žiri odabrao.
Šala, ne zameri.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Šala, ne zameri.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !