RAV4 vs CX-5 vs Austral
- cikajowa
- Pridružio se: 28 Mar 2016, 13:35
- Garaža: Toyota Corolla 1.6 VVTi Luna
Re: RAV4 vs CX-5 vs Austral
Da znas, i ja prvi put vidi ovakvu stavku u nekom servisu.
Naime, treba gledati trosak po godini odrzavanja, jer sam obavezan da radim svake godine servis, kod Toyote 3 servisa za 2 godine, jer prelazim oko 20-25k km
Naime, treba gledati trosak po godini odrzavanja, jer sam obavezan da radim svake godine servis, kod Toyote 3 servisa za 2 godine, jer prelazim oko 20-25k km
RAV4 vs CX-5 vs Austral
Dobra je priča po tvoj džep taj servisni interval od 30.000 km ako i samo ako ti je namera da ga udomiš drugome nakon isteka garancije..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ipak je bezbednije pre isteka garancije 

Moji drugari u Slo ukljucujuci i mene svi prelazimo 30k plus godisnje, blize 40 verovatno. Ali dobro, ima i ljudi koji manje prelaze.pedalaš napisao: 18 Nov 2024, 14:39 Neko je baš ozbiljno istraživao temu troškova redovnog održavanja kod Australa, kada je kao trošak na drugom redovnom servisu predvideo i "otprašivanje zadnjih kočionih obloga".
Ili je to možda Reno uveo kao radnju redovnog održavanja i za disk kočnice ...
p.s. A taj servisni interval od 30.000 km kod Australa ima možda ekonomski smisao za taksiste. Ne verujem da mnogo fizičkih lica kao kupci prelaze godišnje 30.000 km.
Apropo pouzdanosti hibrida, serviseri se kunu u njih, i licno isto ne znam ikoga da bi imao probleme sa njima. Svakako vise verujem toyoti nego bilo kojoj drugoj marki, barem na osnovu iskustva koje imam ja i drugari sa yotama.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Gde nabijate tu kilometražu? Da li je to da na dnevnom nivou, da se živi u jednom mestu a radi u drugom? Ili mnogo češće idete na izlete po Evropi? Nas ipak granice malo koče, mislim putujemo svi mi, ali ako pomisliš na vikend u Budimpešti prvo pomisliš na granicu i da li ti se baš toliko ide.
Sve po malo, dosta ljudi se npr vozi iz Ce u Lj na posao, to ti je 150 dnevno, pa vikend izleti, pa ovo pa ono. Jedan drugar je npr leti svaki vikend na Krku, tamo i nazad je cca 300kkm,
Mi npr bas planiramo u Budimpestu za vikend ako nas zdravlje posluzi, meni je to 3 sata u jednom pravcu posto granice nema, za ove praznike oko 1.11 smo bili u Pragu i Dresdenu, to ti je 2kkm tamo i nazad...
Znaci nabere se brzo kilometraza.
Mi npr bas planiramo u Budimpestu za vikend ako nas zdravlje posluzi, meni je to 3 sata u jednom pravcu posto granice nema, za ove praznike oko 1.11 smo bili u Pragu i Dresdenu, to ti je 2kkm tamo i nazad...
Znaci nabere se brzo kilometraza.
I nama treba 3h za Budimpeštu. Na Horgošu.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Zato pola srbije ovaj praznik bilo u temisvaru.
Na zalost, cekanje na granicama bas ubije volju do nekog izleta, pogotovu sa decom. Ako je sengen za ista dobar, dobar je za to.
Nema vise Šengena kao sto je bio bar u našim severnim krajevima.
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
- grujicd
Stvarno? Kako se to vidi u praksi?
Pa npr CZ DE granica imas kontrolu od strane Nemaca, ne zaustavlju svakoga ali moras proci pored njih, slicno SLO AT.
- grujicd
Pa dobro, viđao sam to u južnijim delovima EU, zato me iznenadio Ljuba da ima toga u Holandiji, do tamo računam da se "potroše" migranti.
RAV4 vs CX-5 vs Austral
ljuba i maniax objasnjavaju nama kako nema vise sengena jer moraju da cekaju po 4 minuta

- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4