Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Novi Sad

Post od Saša »

Kao i uvek - svakog čuda za tri dana dosta... Hučili i bučili i kad im dosadilo - razišli se a ovi nastavili posao.

Ne ulazeći u to šta je pozadina izgradnje tog mosta odnosno zašto ga sada konačno rade (a u ovoj zemlji se ništa ne radi slučajno i bez nečije debele koristi) - taj most je gradu odnosno onom delu populacije koji živi tamo (ili ovom drugom koji gravitira tamo) - zaista nasušno potreban.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Novi Sad

Post od Gazu »

Već sam pisao, meni su i jedni i drugi oko tog mosta bezveze. Most je potreban. I sad, zašto bi, ako prave most, trebali da useru gomilu drugih stvari... I na kraju, valjda će biti OK urađen.

A ovi što protestuju:
- šta si kupovao stan na bulevaru Evrope računajući da će on ostati tvoja sopstvena slepa ulica? Dok je Kamenički most često zakrčen, u Kamenici gužva, a i u Narodnog fronta.
- čemu čuvanje Šodroša, kad su i Šodroš i Ribarac usrali već sa kafićima i ilegalnim vikendicama. I to još ogradili carevi svoje kamp kućice na kloncama! Mrš!
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Saša napisao: 20 Nov 2024, 21:47 Kao i uvek - svakog čuda za tri dana dosta... Hučili i bučili i kad im dosadilo - razišli se a ovi nastavili posao.

Ne ulazeći u to šta je pozadina izgradnje tog mosta odnosno zašto ga sada konačno rade (a u ovoj zemlji se ništa ne radi slučajno i bez nečije debele koristi) - taj most je gradu odnosno onom delu populacije koji živi tamo (ili ovom drugom koji gravitira tamo) - zaista nasušno potreban.

Uopšte nije bila situacija "svakog čuda tri dana dosta". Ljudi koji su protestovali su uložili ozbiljan napor u sve to, trajalo je dosta dugo, a bez bilo kakvog interesa u pozadini. A trajalo je sve dok im nije došla policija u oklopima, razrušila im kamp i pohapsila ih. Bezveze je malo tako pisati o retkim ljudima koji su spremni da žrtvuju svoju slobodu zarad nečeg što bi trebalo da se tiče svih nas.

Da li je još jedan most potreban? Jeste. Ali je pitanje da li je potreban baš na tom mestu i na taj način sagrađen.

Gazu napisao: 20 Nov 2024, 21:59
A ovi što protestuju:
- šta si kupovao stan na bulevaru Evrope računajući da će on ostati tvoja sopstvena slepa ulica? Dok je Kamenički most često zakrčen, u Kamenici gužva, a i u Narodnog fronta.
- čemu čuvanje Šodroša, kad su i Šodroš i Ribarac usrali već sa kafićima i ilegalnim vikendicama. I to još ogradili carevi svoje kamp kućice na kloncama! Mrš!

Iako znam da nisi, duboko bih voleo da si sa ovim postom hteo da iskažeš svoj sarkazam...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ceo taj protest je po meni bio totalno besmislen. Taj most je preko potreban i mora da se izgradi (ko ga gradi, kako ga grade i ostalo - ne ulazim u to, ali taj nam most preko treba). Takođe ne vidim nijedno drugo bolje mesto za njega, kompletna Kamenica i sremska strana će bukvalno prodisati kada taj most bude završen jer će i taj pravac biti povezan na tunel ispod Fruške Gore.

Sa druge strane, gde su ti isti ljudi da protestvuju oko sečenja šuma na Fruškoj Gori? Diže se frka i buka i troši energija oko jedne omanje rečne ade zarasle šikarom, a svi zatvaraju očim nad onim šta se dešava nad plućima grada, pokrajine i države. Gore je u stvari pravi i 1000x veći problem i niko ne reaguje.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Važi što ne protestuju. Samo su tamo još brži sa hapšenjima. To što nešto ne dopre do većine je samo znak cenzure i što su ljudi porobljeni i anestezirani, te je nemoguće animirati ih da se pokrenu i učine nešto, već se sve svodi na par desetina entuzijasta.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Saša napisao: 21 Nov 2024, 11:52 Sa druge strane, gde su ti isti ljudi da protestvuju oko sečenja šuma na Fruškoj Gori? Diže se frka i buka i troši energija oko jedne omanje rečne ade zarasle šikarom, a svi zatvaraju očim nad onim šta se dešava nad plućima grada, pokrajine i države. Gore je u stvari pravi i 1000x veći problem i niko ne reaguje.
Da li si ti iskazao bilo kakav vid protesta zbog sece suma osim ovog pisanog, forumskog?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Nisam, odnosno imam neka druga polja interesovanja gde takođe godinama pokušavam da nešto promenim i utičem. Hteo sam samo da kažem da je tu energiju "zelenih" (ako već postoji) trebalo nekako preusmeriti na mnogo bitnije stvari od seče šikare na jednoj rečnoj adi (tačnije proseka u šikari) da se napravi most. Isto tako se protestvovalo i kada su građeni bivši Žeželjev most i Most slobode - sa ove vremenske perspektive se lepo vidi koliko je to isto bilo uludo trošenje energije i vremena (kao što će biti i ovo sada). Broj stanovnika grada se praktično duplirao u odnosu na period pre dvadestak godina i postojeća infrastruktura to jednostavno ne može da prati i mora da se širi i gradi nova, pa i po cenu određenih žrtava. Ili, zabranite gradnju novih blokova, sprečite dalje širenje grada i ćao, nema više, to je što je.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

DukeNS napisao: 21 Nov 2024, 11:45 Iako znam da nisi, duboko bih voleo da si sa ovim postom hteo da iskažeš svoj sarkazam...
Ako će negde da se traži peticijom ili protestom POTPUNO rasčišćavanje Šodroša i Ribarca, računaj na mene! Ovako sad prosto nikakvim ponuđenim ishodom nisam zadovoljan, i nijedan ne vidim kao dovoljno manje zlo da bi se za njega borio. A most kao most ne bi morao da remeti prirodu. Ona stabla koja su porušena bi mogla relativno brzo ponovo da izrastu, i to bi moglo da liči na nešto.

Ali se ne slažem sa protestovanjem protiv most u ime prirode, a na Šodrošu i Ribarcu je previše objekata koji su uzurpirali, kako obalu, tako i unutrašnjost Ribarca i Šodroša. Volim da odem u Piknik, da negde tamo pojedem riblju čorbu i slično, ali ako baš svako tamo otvori restoran ili smeštaj za izdavanje na svakih 15 metara, onda to više nije to. A na Šodrošu - kad putem idem kolima skroz do špica, sve vreme ideš sad tu pored vikendica. To tako nije bilo ranije. A kad sam probao da se prošetam obalom, smeća je bilo baš previše, i stalno sam pazio da ne ugazim u g*vno nekog "ljubitelja prirode". Ako to nije nešto gde bi rado hteo da se prošetam s devojkom recimo, ili da (hipotetički) povedem klinca, to nije vredno branjena. Bilo je upropašćeno i pre izgradnje mosta.

Možda bi u razgovoru uživo mogli i da se složimo, mislim da često imam stavove blizu tvojih. Moguće da ti sad zvučim drugačije jer sam previše ogorčen. Iako je moguće i da se samo ne slažemo - i to je OK.😁
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Samo da ne nasip i to je to. Realno tamo je divljina, treba to dovesti u red. Ono brodogradiliste ni na sta ne lici, samo olupine.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Divljina je tamo, ali u gorem smislu te reči. Ili da puste da bude prava divljina - sa ponekom utabanom stazom, ili da se uredi kao što ti kažeš.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Sačekajte dok krene urbanizacija Mišeluka...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ne verujem da ce tik do bolnice nesto graditi, vec se ispucavaju na Tatarskom

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

shandu90 napisao: 21 Nov 2024, 19:40 Ne verujem da ce tik do bolnice nesto graditi, vec se ispucavaju na Tatarskom

Kako nece. Provozaj se gore. Pored bolnice su zavrsene ulice, kruzni tok, trotoari, signalizacija, samo fale zgrade.

Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Btw, slazem da su kamenici i petrovaradinu hitno potrebni mostovi/obilaznice.
Mi u petrovaradinu decenijama zivimo u horor filmu. Glava ulica je kao ibarska magistrala, hiljade kamiona svaki dan, zagadjenje, sudari, guzve. Nehuman zivot ko je na toj liniji pogotovo sad kad se broj stanovnika uvecao. Preko 40 godina se prica o toj obilaznici.
Vidim da je i u centru kamenice slicna prica. Kolona cesto bude do fabusa.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Novi Sad

Post od Saša »

Odozdo bude kolona od raskrsnice za Ledince pa do semafora u centru Kamenice. Totalni kolaps. Cela sremska strana koja je dole uz Dunav ispod Fruške Gore mora da prođe kroz Kamenicu da bi došla do grada (naselja Popovica, Paragovo, Bocke, Ledinci, Rakovac, Vrdnik, Beočin, Čerević, Susek, Neštin, Vizić). Na ovo se onda na samom Mostu Slobode još sliva/dodaje saobraćaj iz pravca Rume, odnosno Srema, Mačve i Bosne. Užas. Ne da nam treba taj most nego nam trebaju još bar dva.
Odgovori