Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Re: Stigla zima...

Post od Momčilo »

Ja sam se natezao sa firmom koja je vlasnik auta oko zamene guma par nedelja i na kraju sam izvijao zamenu proslu subotu, jer sam u ponedeljak morao na put..

Sent from my iPhone using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja opet ove godine resio sam da menjam i opet se pokajao :) Nameracio se i kupio dizalicu u lidlu sto dize 5 tona i na kraju skapiram da mi je auto prenizak za nju. Pa onda drkanje sa odsrafljivanjem sto su mi pretegli vulkanizeri koji su mi pritom menjali sa moment kljucem. Uglavnom opet sam na pocetku, da bi to iole komforno uradio treba mi mnogo bolji kljuc sa nekom polugom kao i moment kljuc za finalno zatezanje.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Neiskusno kolega. :naughty:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

ftj napisao: 23 Nov 2024, 11:12 Ja opet ove godine resio sam da menjam i opet se pokajao :) Nameracio se i kupio dizalicu u lidlu sto dize 5 tona i na kraju skapiram da mi je auto prenizak za nju. Pa onda drkanje sa odsrafljivanjem sto su mi pretegli vulkanizeri koji su mi pritom menjali sa moment kljucem. Uglavnom opet sam na pocetku, da bi to iole komforno uradio treba mi mnogo bolji kljuc sa nekom polugom kao i moment kljuc za finalno zatezanje.
Kupiš dobru "krokodilku" i moment ključ ( što zajedno košta manje nego usluga vulkanizera za jednu godinu ) i sam si svoj gospodar na duže staze.
Prikačeni fajlovi
viber_image_2024-11-16_18-59-22-665.png
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Koju si dizalicu kupio? Ako je ona fiksna hidraulična, ona je em visoka, em prilično opasna ako mene pitaš. Auto kako se podiže pomera se, i tu dobro posao radi jedino krokodilka sa točkićima za kućnu upotrebu. Sa tom klasičnom može lako da se napravi ozbiljna šteta.

Sent from my Lenovo TB-8505X using Tapatalk

ftj
Reactions:

Post od ftj »

To bi mi bila treca hidraulicna dizalica :) Prva zavrsila u kanti, ova druga previsoka.

Cenim da je dobra bar 100 eur.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Fali jos i ovo.

Slika
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:

Post od ftj »

@markoni

da, tu iz lidla. ne pomera se, jedina mana mi je sto je previsoka. sto je najgore staje mi ispod golfa al na bmw ne moze.
Arogan
Reactions:
Pridružio se: 28 Jul 2019, 18:57

Post od Arogan »

Ja na Puntu zamenim sam u garaži, poslednji put za 38 minuta, sporo je sa fabričkom dizalicom iz gepeka.
Na drugim, većim kolima, Astri H, sa većim i težim točkovima sa po 5 šrafova ne mogu (ili neću) samostalno, pa čekam nekada i 3 sata red. Pre neki dan 2,5 sata ali sada se vozam po brdima …
Prikačeni fajlovi
IMG_3818.jpeg
IMG_3818.jpeg (124.66 KiB) Pogledano 1327 puta
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Inzaghi napisao: 23 Nov 2024, 09:12 Ima dosta i njih koji rade bez zakazivanja.

Nego niko nece da ceka.

Ja sam isao u nedelju, bila su 4 automobila ukljucujuci i mene i nekoliko koje ljudi ostave, za nesto manje od 2h sam zavrsio. Nije da ne moze da se saceka.

Ali ta nervoza, dolaze, pitaju, okrecu se, odlaze. Narod je pukao skroz.
I ne pukli :) ja dosao u 8 ujutro u Vincu proslu subotu, kaze mi imamo posla do 14. Samo da namontiram nove, cao narednih bar 4 god
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

ftj napisao: 23 Nov 2024, 11:28 To bi mi bila treca hidraulicna dizalica :) Prva zavrsila u kanti, ova druga previsoka.

Cenim da je dobra bar 100 eur.
Jeste, ova krokodilka je bila oko 120-130 evra, navodno diže do 3,5 tone, relativno je teška ( nešto preko 30 kg, naravno, lako se "kotrlja" ), ima raspon podizanja već od visine 120 mm ( pa mislim do 520 mm ), ali, zaista uliva poverenje kako je masivno i kvaliteno uradjena u odnosu na one uobičajene jeftine i lagane krokodilke ( obično deklarisane do 2 ili 2,5 tone ), koje vrlo brzo počnu da "tonu" i baš deluju kao da su jake kao "babin zub" ( imao i bacio sam već 2 komada ).
milekmilek
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29

Post od milekmilek »

Daj neku oznaku te dobre dizalice.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ja dve god koristim ovu do 2 tone, za sve kola koja sam podizao odlicno vrsi posao, koristim je iskljucivo za zamenu tockova, propisala mi skoro jedna gumica, reseno i cepa dalje, imam i pneumatsku profi kao vulkanizeri sto koriste ali mi ova laksa em je niza em ne mora da se zezam da razvlacim crevo kompresora ali za neke ozbiljnije zahvate koristim iskljucivo pneumatsku jer dize vise i mnogo je stabilnija. Inace ne znam cemu moment kljuc, ja tockove ceo zivot stezem obicnim kljucem sa nastavkom, stegnem rukom koliko mogu i to je to, nikad problem.

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Te dizalice su odlična stvar za svakog ko ima garažu (da ne kažem da su “must have”). Ove što se dobijaju uz auto su smor teški za korišćenje i lako se ogrebe farba.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Meni je ta sto dolazi uz auto nekoliko puta odradila posao. Isto tako je drugar uspeo da s.ebe tu dizalicu kad je trebao da menja gumu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori