Dobro veče
Re: Dobro veče
Ima i "tacka povratka"
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Zivi li ko u NS a radi u BG pa putuje svaki dan? Koliko je cimanje?
Nesto mi NS vise odgovara za zivot pa se razmisljam umjesto u BG u NS gledat novi stan ali posao mi je u BG pa sto znam jel vrijedno cimanja.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Nesto mi NS vise odgovara za zivot pa se razmisljam umjesto u BG u NS gledat novi stan ali posao mi je u BG pa sto znam jel vrijedno cimanja.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Zavisi gde ti je posao. Moj brat i kum rade na NBG i vozom brzo stignu. E sad, ima i dana kada rade od kuce ali uopste im nije cimanje. Brzo se stigne.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Makenzijeva, trenutno, buduce ko zna a u planu je privatno da se počne isto a Bg vece trziste, ali kvalitet zivota mi je u NS bolji jer mi otklanja dosta toga sto me nervira u BG. Sad 2 puta idem u kanc i ok bi bilo ali da moram svaki dan ne znam bas, pogotovo s druge strane Save dje sam sad hm
- pankoz
- Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
- Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi
Moj drug je putovao kolima na posao dok nije krenuo brzi voz za BG.
Nakon toga je možda nekoliko puta išao autom zbog nekih druhih stvari,al baš hvali kako se vozom brzo putuje.
Poslato sa LYA-AL00 pomoću Tapatoka
Nakon toga je možda nekoliko puta išao autom zbog nekih druhih stvari,al baš hvali kako se vozom brzo putuje.
Poslato sa LYA-AL00 pomoću Tapatoka
Ali soko prvi je u 9 valjda sto je jako debilno, ne znam koliko ovi drugi idu, racunam sat, i onda ako si na nbg nije ni to lose s obzirom da i po BGu ti treba bar 30 40 min (meni)
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Najgore od svega je što ništa nije izvesno, danas-sutra ili za godinu dana.
Soko možda ide u 9, sutra će od 6, za godinu dana od 12, a možda ga i ne bude. Isto važi i za mostove, putarina možda bude 500 kinti do NS, karta za voz x4...
Teško je planirati preseljenje negde, u Srbiji, na osnovu putne infrastrukture ili javnog saobraćaja.
TT
Soko možda ide u 9, sutra će od 6, za godinu dana od 12, a možda ga i ne bude. Isto važi i za mostove, putarina možda bude 500 kinti do NS, karta za voz x4...
Teško je planirati preseljenje negde, u Srbiji, na osnovu putne infrastrukture ili javnog saobraćaja.
TT
NS nema više stanicu. Ide se iz Petrovaradina. A ona nova što se pravi nije za Soko. Ako se ne varam.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ti ima "mečku da rodiš" ako misliš svaki radni dan da u BG ideš relaciju od železničke stanice na N.BG do Makenzijeve i nazad. Osim da ideš biciklom ( pa bajs u SOKO ).N_L napisao: 24 Nov 2024, 16:17 Makenzijeva, trenutno, buduce ko zna a u planu je privatno da se počne isto a Bg vece trziste, ali kvalitet zivota mi je u NS bolji jer mi otklanja dosta toga sto me nervira u BG. Sad 2 puta idem u kanc i ok bi bilo ali da moram svaki dan ne znam bas, pogotovo s druge strane Save dje sam sad hm
Suviše veliki maltretman.
A mislim da je čak i veći ako bi svaki dan putovao kolima iz NS u BG na posao.
Jedna devojka koja je kod nas radila ( kancelarije su nam blizu Palate Albanija, a ona je živela na 10 minuta peške ) je pre oko godinu dana prihvatila posao u Novom Sadu, a da putuje iz BG.
Ja joj tada rekoh da nije sve u parama ( i većoj plati u NS ) i da dobro razmisli. Jer je jedno ići na posao 10 minuta peške, a drugo putovati svaki dan znatno duže do NS ( i toliko nazad ). Jedno je "imati život", a drugo ga "nemati".
Nedavno se javila i pita da li može da se vrati. Jer je, kako kaže, to "svakodnevno putovanje pakao".
Ja sam 5-6 meseci putovao svaki dan kg-bg za posao. Ustajao u 4, bus iz kg u 4.50. Od 8 do 16 na poslu. U 17 bus iz bg i kuci sam oko 19.30. To ne bih poželeo ni neprijatelju.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ko radi na NBG taj ne bi trebalo da ima problem čak ni svakodnevnog putovanja iz Novog Sada. Sad je nezgodno jer voz kreće iz Petrovaradina, ali sam pre toga skoro skroz batalio kola i išao jednom nedeljno vozom za NBG. Znam ljude koji idu svaki dan i stvarno im nije cimanje.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Meni se i u Beogradu drastično smanjio nivo stresa i povećao kvalitet života kad više nisam morao kolima na posao. Inače sam rođeni Pančevac i nisam Beograd prihvatao kao svoj dom dok sam svakodnevno patio u saobraćaju. Od kad sam se toga rešio mnogo su mi više zablistale prednosti velikog grada (bogat izbor koncerata, pozorišta, filmova, festivala...). I samim tim sam počeo i mnogo više da volim ovaj grad.
Šta ti to nudi Novi Sad ako će dan da ti prođe na posle i posle u prevozu? Da sam vezan poslom za Beograd pre bi tražio da premestim stan bliže poslu ili posao bliže stanu.
A da, inače pre toga sam par godina putovao Pančevo Beograd svaki dan. Pa, eto da kažeš da ima nešto gore od toga da prolaziš pola Beograda za posao, a to je da prelaziš i još put od drugog grada a i dalje tih pola Beograda.
Šta ti to nudi Novi Sad ako će dan da ti prođe na posle i posle u prevozu? Da sam vezan poslom za Beograd pre bi tražio da premestim stan bliže poslu ili posao bliže stanu.
A da, inače pre toga sam par godina putovao Pančevo Beograd svaki dan. Pa, eto da kažeš da ima nešto gore od toga da prolaziš pola Beograda za posao, a to je da prelaziš i još put od drugog grada a i dalje tih pola Beograda.
Dobro veče
Gore je samo kad radis trecu smenu.
Kad ides sokolom mozes i da radis u vozu, to je mnogo bolje iskustvo nego busom/kolima. Naravno, samo pod uslovom kad bi bio pouzdan i kad bi taj first/last mile prevoz bio lagan. Znaci samo u nekoj teoriji ili ako si u svajcarskoj.
Kad ides sokolom mozes i da radis u vozu, to je mnogo bolje iskustvo nego busom/kolima. Naravno, samo pod uslovom kad bi bio pouzdan i kad bi taj first/last mile prevoz bio lagan. Znaci samo u nekoj teoriji ili ako si u svajcarskoj.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Železnička stanica NBG je slabo povezana javnim saobraćajem, ili bar meni tako izgleda. Nekako gro linija ide bulevarima pa preko Save, to su bili dominantni pravci, ali sad fale linije koje poprečno povezuju savske i dunavske bulevare. Isto je i nova autobuska stanica u saobraćajnom zapećku što se tiče blokova sa dunavske strane. Od bloka 30 mi x linija ide svuda po centru, nekada je to bilo i direktno do železničke i autobuske. A sad kad su obe te stanice premeštene da su mi fizički bliže sad moram da presedam (i to sa šetanjem između stanica), daleko lošije.
Potvrđujem ovo. Išao sam ove godine skoro 2 meseca svaki dan BG-KG, i uz to još autom + nas 2 vozača i zajebi, raspadnem se a nisam radio ništa fizički, vodio ekipu fizikalaca da nam odrade posao.sebekkg napisao:Ja sam 5-6 meseci putovao svaki dan kg-bg za posao. Ustajao u 4, bus iz kg u 4.50. Od 8 do 16 na poslu. U 17 bus iz bg i kuci sam oko 19.30. To ne bih poželeo ni neprijatelju.
Prošle godine isto to samo putovanje u Jagodinu, isto svaki dan, skoro 2 meseca. Da moram svaki dan tako nema šanse da bih pristao na takav posao ma kolika plata bila.
Sa druge strane voz mi je ok ako bi bio jedini prevoz koji bih morao da koristim za do/od posla.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk