Temišvar - Šoping i obilazak
- AleksandarP
- Pridružio se: 14 Jul 2024, 09:53
- Garaža: Ford Fokus Karavan 2010 1.6TDCI 110ks
Re: Temišvar - Šoping i obilazak
Pozdrav svima!
Sad planiram da idem za Temišvar, još nisam odlučio dal bi tražio smeštaj u centru ili van..
Pa pre odluke me zanima, kako ide parking tamo? Jel ima koje su besplatne ili se sve naplaćuju? Da li imaju neku aplikaciju za parking zone takođe i da se naplati? Imam pre paid broj, najbolje bi mi bilo da mogu platiti preko SMS akor prihvati, jer npr. u BiH nisam mogao..
Hvala unapred!
Sad planiram da idem za Temišvar, još nisam odlučio dal bi tražio smeštaj u centru ili van..
Pa pre odluke me zanima, kako ide parking tamo? Jel ima koje su besplatne ili se sve naplaćuju? Da li imaju neku aplikaciju za parking zone takođe i da se naplati? Imam pre paid broj, najbolje bi mi bilo da mogu platiti preko SMS akor prihvati, jer npr. u BiH nisam mogao..
Hvala unapred!

Parking otvoreni imaš u centru, 5 ili 7 leja je sat, zavisi na koji uđeš, ne znam da li uvek ima mesta. Ima i neka garaža podzemna ali nisam koristio.
Na ulici su zone po centru, ne možeš plaćati sa našim mobilnim. Postoje neke aplikacije ali kidaju sa cenom, tako da nisam ni probao da ih koristim.
Meni se grad nije svideo, ne treba se dugo zadržavati, loš odnos cena/kvalitet po meni sveukupno.
Ako nađeš smeštaj bolje biti u centru, ako ideš do šoping centara mora kolima i gužve su. Postoje tramvaji, trolejbusi i autobusi gradski, ali i do njih treba doći i platiti karte, te ni to nismo isprobavali.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Na ulici su zone po centru, ne možeš plaćati sa našim mobilnim. Postoje neke aplikacije ali kidaju sa cenom, tako da nisam ni probao da ih koristim.
Meni se grad nije svideo, ne treba se dugo zadržavati, loš odnos cena/kvalitet po meni sveukupno.
Ako nađeš smeštaj bolje biti u centru, ako ideš do šoping centara mora kolima i gužve su. Postoje tramvaji, trolejbusi i autobusi gradski, ali i do njih treba doći i platiti karte, te ni to nismo isprobavali.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Aplikacija za parking ti je TPARK sa Goole play....
Mislim da kidaju sa cenama, bar za vinjetu.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Ne znam tacno za cifre, ja placao parking par puta, bilo mi je ok
- AleksandarP
Pa sad cena kako god, idem samo na jedno noćenje, naravno ako sam već tamo, onda ću i malo obići grad, shopping i sad božićni vašar, pa zato pitam..
Pretpostavljam da će gužve biti i više nego što treba..
Videćemo, hvala na informacijama!

Restorani su uglavnom na rezervaciju, ali se može naći negde mesto i bez nje.
Grad je lep i sredjen, cene su odlicne i nize nego kod nas ili u rangu NS, restorani su - od odlicnih do losih kao i svuda - mesta uvek ima gde hoces, mozda eventualno u restoranima sa vise guzve da svratis 2-3 sata pre klope i rezervises. Parking placas radnim danima (ali obrati paznju da postoje neki vikendi i kad se placa), jeftino je preko TPARK aplikacije, kreditnom karticom ocas posla platis, mene je smesno izasao parking... po centru napravis 2-3 kruga i 99% nalazis parking. Mi smo bili dva puta, apartman u strogom centru, parking nasli za par minuta na 100-200m odatle bez problema...AleksandarP napisao: 26 Nov 2024, 18:16 Pa sad cena kako god, idem samo na jedno noćenje, naravno ako sam već tamo, onda ću i malo obići grad, shopping i sad božićni vašar, pa zato pitam..
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- AleksandarP
Super! Da upravo sam skinuo aplikaciju, tako da ću i ja preko nje..cozmo napisao: 28 Nov 2024, 15:02Grad je lep i sredjen, cene su odlicne i nize nego kod nas ili u rangu NS, restorani su - od odlicnih do losih kao i svuda - mesta uvek ima gde hoces, mozda eventualno u restoranima sa vise guzve da svratis 2-3 sata pre klope i rezervises. Parking placas radnim danima (ali obrati paznju da postoje neki vikendi i kad se placa), jeftino je preko TPARK aplikacije, kreditnom karticom ocas posla platis, mene je smesno izasao parking... po centru napravis 2-3 kruga i 99% nalazis parking. Mi smo bili dva puta, apartman u strogom centru, parking nasli za par minuta na 100-200m odatle bez problema...AleksandarP napisao: 26 Nov 2024, 18:16 Pa sad cena kako god, idem samo na jedno noćenje, naravno ako sam već tamo, onda ću i malo obići grad, shopping i sad božićni vašar, pa zato pitam..
Nego vidim ima da se kupi i vinjeta preko aplikacije, jel to isto prihvataju sve okej?

Tu deru za vinjetu. Kupi na zvaničnom sajtu https://roviniete.ro/en/
Grad je sređen ali ne znam gde, ili je Čaušesku sređivao ili je neka moderna novogradnja sa više dogradnje, počev od raspalog Julius Malla
Ako nađeš nešto jeftino javi
Grad je sređen ali ne znam gde, ili je Čaušesku sređivao ili je neka moderna novogradnja sa više dogradnje, počev od raspalog Julius Malla

Ako nađeš nešto jeftino javi

Grad je lep iz više razloga, sačuvali su dobar deo stare arhitekture, ima interesantnu istoriju i mnogo je sređeniji za pešake, bicikliste, gradski prevoz itd. nego što sam ja navikao ovde u BG, gde je sve neplanski. Kul je Temišvar, ne zbog nekih ušteda, jer toga nema, već kao izlet da se promeni sredina da ne putuješ daleko. Bar ga ja tako posetim sa porodicom...
Mislim da za promenu sredine treba ipak ići na zapad.
Heinz, rekao bih da si ti obilazio pogresni deo grada
ima deo koji je neka bezidejna komunisticka gradnja, ali samo malo dalje ima brdo prelepe arhitekture - centar, crkva, njihovo setaliste koja je bas velika, ja bio 3 puta i tek sam pre par meseci otisao do kraja. Kad predjes Tamis ima isto dosta lepe arhitekture, uz ulicu gde ide tramvaj je ugkavnom sve renovirano, dok malo dalje tek treba ili se raspada.
U trzni centar nisam nikad isao, u pesackoj zoni ima dosta restorana, znatno manje cene nego u Beogradu, moze da se sedne, sad kako ce biti u ovom periodu, ne znam.
P.S.
Vinjeta ne mora da se kupi unapred, ja uvek na nekoj OMV pumpi koja je tipa 30 km daleko od granice.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

U trzni centar nisam nikad isao, u pesackoj zoni ima dosta restorana, znatno manje cene nego u Beogradu, moze da se sedne, sad kako ce biti u ovom periodu, ne znam.
P.S.
Vinjeta ne mora da se kupi unapred, ja uvek na nekoj OMV pumpi koja je tipa 30 km daleko od granice.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Ne sporim ja to. Ovo je par sati vožnje i nama je uvek bilo lepo.

Ima par sređenih fasada, ima ih koje se sređuju, ima raspalih.
Nije skroz loše, ali meni se ne sviđa. Da smo bili u proleće ili leto vrv bi bilo lepše (parkovi npr).
Restorani kao kod nas ili skuplji, ili mi ne znamo da nađemo jeftin a dobar.
Sve u svemu, ne bih išao ponovo. Bolje u Novi Sad otići
Nije skroz loše, ali meni se ne sviđa. Da smo bili u proleće ili leto vrv bi bilo lepše (parkovi npr).
Restorani kao kod nas ili skuplji, ili mi ne znamo da nađemo jeftin a dobar.
Sve u svemu, ne bih išao ponovo. Bolje u Novi Sad otići