Mobile uploads

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Re: Mobile uploads

Post od milosg »

To je smesna korozija na haubi, zbog nekih ostecenja vrv.. Ja sam pre nekih 2 meseca isao da pogledam jednog sa oglasa, dizel iz 1991. Ceo je zdrav, neverovatno, ali inicijalno nije bio dizel nego benzinac i to me je odbilo da kupim (promenjen motor). Pored toga sto je taj VW dizel glupost u tom autu... :) Ovako ostalo, sve u super u stanju, neverovatno s obzirom na godiste
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ljubitelj napisao: 05 Dec 2024, 07:34 Ne vidim kako je spao lak sa haube kada ta boja uopšte nema lak.
Pre mi deluje da je shodno temperaturama tanak sloj vode/leda.
kako nema lak? ako je metalik boja a cini mi se da jeste mora da ima, mada i ne mora biti metalik baza da bi imala lak preko a u ovom slucaju ga ima
Untitled.jpg
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Slika
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A šta će, koga će... Srbin rođen u Hrvatskoj.
Evo i ja sam Rumun rođen u Srbiji i ne bih imao ništa protiv da se nađem na dinaru :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Istina. Da ga se odriču jer je bio Srbin, kako je iz Hrvatske, i to bi nam smetalo.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

BMW 223i Active Tourer.
I uz ovakav auto ti daju Minerva gume, odavno nisam vozio noviji a nestabilniji auto, Giulietta se vozi kao po šinama u odnosu na ovo.

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

OMP napisao: 05 Dec 2024, 14:01
ljubitelj napisao: 05 Dec 2024, 07:34 Ne vidim kako je spao lak sa haube kada ta boja uopšte nema lak.
Pre mi deluje da je shodno temperaturama tanak sloj vode/leda.
kako nema lak? ako je metalik boja a cini mi se da jeste mora da ima, mada i ne mora biti metalik baza da bi imala lak preko a u ovom slucaju ga ima

Untitled.jpg
Ti Volvoi koriste vodenu boju, ova mi liči da je Fjord Green kako je nazivaju, nije metalik po izgledu mada i ne vidi se najbolje nijansa.

Ok ako ti 100% znaš i vidiš da ima preko boje lak.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Gazu napisao: 05 Dec 2024, 15:18 Istina. Da ga se odriču jer je bio Srbin, kako je iz Hrvatske, i to bi nam smetalo.Slika

A zapravo je iz Austro Ugarske u kojoj je rodjen, školovao se i na kraju emigrirao za SAD.
Niti Hrvatska niti Srbija nemaju baš neke veze sa njim (kao države, entiteti) osim etničkog porekla takvo kakvo je i koje nije on birao. Prosto je tako nebitno što nije bio ni Srbin ni Hrvat po mestu rodjenja...valjda je bitnije šta je ostavio iza sebe u nasledje celom svetu.

Nacionalnost odavno ljudi menjaju po potrebi, sportisti su obično najvidljiviji primer prelaska iz jedne u drugu pripadnost naciji.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

milosg napisao: 05 Dec 2024, 12:38 To je smesna korozija na haubi, zbog nekih ostecenja vrv.. Ja sam pre nekih 2 meseca isao da pogledam jednog sa oglasa, dizel iz 1991. Ceo je zdrav, neverovatno,
Moje 2 pare...
Šteta za tu transplataciju srca ali dizeli su bili popularniji tada zbog baš niže cene dizela u odnosu na benzin. Ni Volvo nije odoleo pa uzeo VWov dizel.
Nije sliučajno Golf 2 dizel dostigao status kultnog vozila.
Bilo 0,50 DEM litar :)
Oštećenja na huabi su od kamenčića, pa čak i jake kiše...bilo je i kod mene.
Vodena boja prve generacije, jako mekana inače i nema dodatnog laka preko nje.
Nekako mat izgleda, ne sija onako lepo.
Ta korozija na haubi se lako rešava jer je nastala od spolja, nije trulež krenula iznutra.
Lim je prilično debeo pa se samo površinski obrusi i ponovo predje bojom. (vidi se i na slici mojeg 940 da je prednja ivica haube preprskana naknadno bojom upravo radi sličnog samo manjeg oštećenja).

1987-1991. najkvalitetnije radjeni i najzdraviji primerci, sa još klasičnim kvalitetnim lakiranjem koje je dugovečno (isti je lak kao Mercedesima W124 i W126 tih godišta, isti tip od istog dobavljača).
Novji od toga su sve lošiji a najgori 1996-1998 godište kada su čak i na cinkovanju štedeli.

Ali opet pričamo o originalnoj limariji i boji na autima koji su 25+ godina i dalje u vožnji,
Jedino Audi/VW/Porše može toliko i još su bolji po kvalitetu dok su Mercedesi i BMWi odavno po otpadima sa tim godinama ili morali u restauraciju.
O Opelima, Renoima, Fiatima i da ne pričamo...radjeni u milionskim serijama a veoma malo preživelo u originalnom stanju.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja sam cuo da Renault ima dobru antikorozivnu zastitu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

ljubitelj napisao: 05 Dec 2024, 17:57
Gazu napisao: 05 Dec 2024, 15:18 Istina. Da ga se odriču jer je bio Srbin, kako je iz Hrvatske, i to bi nam smetalo.Slika

A zapravo je iz Austro Ugarske u kojoj je rodjen, školovao se i na kraju emigrirao za SAD.
Niti Hrvatska niti Srbija nemaju baš neke veze sa njim (kao države, entiteti) osim etničkog porekla takvo kakvo je i koje nije on birao. Prosto je tako nebitno što nije bio ni Srbin ni Hrvat po mestu rodjenja...valjda je bitnije šta je ostavio iza sebe u nasledje celom svetu.

Nacionalnost odavno ljudi menjaju po potrebi, sportisti su obično najvidljiviji primer prelaska iz jedne u drugu pripadnost naciji.
Naravno, sa stanovišta "normalnog" čoveka. Ali kad te hebu 30 godina, svojataju šljivovicu, ajvar, itd., samo zato što je naša vlast nesposobna i nezainteresovana za bilo šta sem da ukrade, onda malo popizdi čovek... A tom teorijom gde je rođen pola bi nas bilo Turci, a pola Mađari (Ugari), ne moẓ̌eš tako gledati.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sa Teslom je nešto drugo bitno. Šta bi postigao da je ostao u Hrvatskoj ili Srbiji - ništa. I da je otišao negde u zapadnu Evropu - teško da bi uspeo ono što je uspeo u Americi, gde se ne igra samo na sigurno već se stalno ulaže u ideje/istraživanja/tehnologije/proizvode koji su daleko od izvesnih ali ako uspeju budu ugromni uspesi. Nije se za vek i po mnogo promenilo.

Ako gledamo zemlju koja mu je omogućila da postane to što jeste - Tesla je amerikanac.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa što ga Austrougari nisu stavili na kovanicu?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ne bi mogli da žive od "nas" ostalih po TikToku.

TT

Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

grujicd napisao: 05 Dec 2024, 19:13Sa Teslom je nešto drugo bitno. Šta bi postigao da je ostao u Hrvatskoj
Završio bi u nekom od logora kompleksa Gospić - Jadovno - Pag.

https://www.rts.rs/lat/radio/radio-beog ... tesla.html
Odgovori