Mobile uploads
Re: Mobile uploads
To je smesna korozija na haubi, zbog nekih ostecenja vrv.. Ja sam pre nekih 2 meseca isao da pogledam jednog sa oglasa, dizel iz 1991. Ceo je zdrav, neverovatno, ali inicijalno nije bio dizel nego benzinac i to me je odbilo da kupim (promenjen motor). Pored toga sto je taj VW dizel glupost u tom autu...
Ovako ostalo, sve u super u stanju, neverovatno s obzirom na godiste

kako nema lak? ako je metalik boja a cini mi se da jeste mora da ima, mada i ne mora biti metalik baza da bi imala lak preko a u ovom slucaju ga imaljubitelj napisao: 05 Dec 2024, 07:34 Ne vidim kako je spao lak sa haube kada ta boja uopšte nema lak.
Pre mi deluje da je shodno temperaturama tanak sloj vode/leda.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
A šta će, koga će... Srbin rođen u Hrvatskoj.
Evo i ja sam Rumun rođen u Srbiji i ne bih imao ništa protiv da se nađem na dinaru
Evo i ja sam Rumun rođen u Srbiji i ne bih imao ništa protiv da se nađem na dinaru

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Istina. Da ga se odriču jer je bio Srbin, kako je iz Hrvatske, i to bi nam smetalo.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ti Volvoi koriste vodenu boju, ova mi liči da je Fjord Green kako je nazivaju, nije metalik po izgledu mada i ne vidi se najbolje nijansa.OMP napisao: 05 Dec 2024, 14:01kako nema lak? ako je metalik boja a cini mi se da jeste mora da ima, mada i ne mora biti metalik baza da bi imala lak preko a u ovom slucaju ga imaljubitelj napisao: 05 Dec 2024, 07:34 Ne vidim kako je spao lak sa haube kada ta boja uopšte nema lak.
Pre mi deluje da je shodno temperaturama tanak sloj vode/leda.
Untitled.jpg
Ok ako ti 100% znaš i vidiš da ima preko boje lak.
A zapravo je iz Austro Ugarske u kojoj je rodjen, školovao se i na kraju emigrirao za SAD.Gazu napisao: 05 Dec 2024, 15:18 Istina. Da ga se odriču jer je bio Srbin, kako je iz Hrvatske, i to bi nam smetalo.
Niti Hrvatska niti Srbija nemaju baš neke veze sa njim (kao države, entiteti) osim etničkog porekla takvo kakvo je i koje nije on birao. Prosto je tako nebitno što nije bio ni Srbin ni Hrvat po mestu rodjenja...valjda je bitnije šta je ostavio iza sebe u nasledje celom svetu.
Nacionalnost odavno ljudi menjaju po potrebi, sportisti su obično najvidljiviji primer prelaska iz jedne u drugu pripadnost naciji.
Moje 2 pare...milosg napisao: 05 Dec 2024, 12:38 To je smesna korozija na haubi, zbog nekih ostecenja vrv.. Ja sam pre nekih 2 meseca isao da pogledam jednog sa oglasa, dizel iz 1991. Ceo je zdrav, neverovatno,
Šteta za tu transplataciju srca ali dizeli su bili popularniji tada zbog baš niže cene dizela u odnosu na benzin. Ni Volvo nije odoleo pa uzeo VWov dizel.
Nije sliučajno Golf 2 dizel dostigao status kultnog vozila.
Bilo 0,50 DEM litar

Oštećenja na huabi su od kamenčića, pa čak i jake kiše...bilo je i kod mene.
Vodena boja prve generacije, jako mekana inače i nema dodatnog laka preko nje.
Nekako mat izgleda, ne sija onako lepo.
Ta korozija na haubi se lako rešava jer je nastala od spolja, nije trulež krenula iznutra.
Lim je prilično debeo pa se samo površinski obrusi i ponovo predje bojom. (vidi se i na slici mojeg 940 da je prednja ivica haube preprskana naknadno bojom upravo radi sličnog samo manjeg oštećenja).
1987-1991. najkvalitetnije radjeni i najzdraviji primerci, sa još klasičnim kvalitetnim lakiranjem koje je dugovečno (isti je lak kao Mercedesima W124 i W126 tih godišta, isti tip od istog dobavljača).
Novji od toga su sve lošiji a najgori 1996-1998 godište kada su čak i na cinkovanju štedeli.
Ali opet pričamo o originalnoj limariji i boji na autima koji su 25+ godina i dalje u vožnji,
Jedino Audi/VW/Porše može toliko i još su bolji po kvalitetu dok su Mercedesi i BMWi odavno po otpadima sa tim godinama ili morali u restauraciju.
O Opelima, Renoima, Fiatima i da ne pričamo...radjeni u milionskim serijama a veoma malo preživelo u originalnom stanju.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam cuo da Renault ima dobru antikorozivnu zastitu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Naravno, sa stanovišta "normalnog" čoveka. Ali kad te hebu 30 godina, svojataju šljivovicu, ajvar, itd., samo zato što je naša vlast nesposobna i nezainteresovana za bilo šta sem da ukrade, onda malo popizdi čovek... A tom teorijom gde je rođen pola bi nas bilo Turci, a pola Mađari (Ugari), ne moẓ̌eš tako gledati.ljubitelj napisao: 05 Dec 2024, 17:57A zapravo je iz Austro Ugarske u kojoj je rodjen, školovao se i na kraju emigrirao za SAD.Gazu napisao: 05 Dec 2024, 15:18 Istina. Da ga se odriču jer je bio Srbin, kako je iz Hrvatske, i to bi nam smetalo.
Niti Hrvatska niti Srbija nemaju baš neke veze sa njim (kao države, entiteti) osim etničkog porekla takvo kakvo je i koje nije on birao. Prosto je tako nebitno što nije bio ni Srbin ni Hrvat po mestu rodjenja...valjda je bitnije šta je ostavio iza sebe u nasledje celom svetu.
Nacionalnost odavno ljudi menjaju po potrebi, sportisti su obično najvidljiviji primer prelaska iz jedne u drugu pripadnost naciji.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Sa Teslom je nešto drugo bitno. Šta bi postigao da je ostao u Hrvatskoj ili Srbiji - ništa. I da je otišao negde u zapadnu Evropu - teško da bi uspeo ono što je uspeo u Americi, gde se ne igra samo na sigurno već se stalno ulaže u ideje/istraživanja/tehnologije/proizvode koji su daleko od izvesnih ali ako uspeju budu ugromni uspesi. Nije se za vek i po mnogo promenilo.
Ako gledamo zemlju koja mu je omogućila da postane to što jeste - Tesla je amerikanac.
Ako gledamo zemlju koja mu je omogućila da postane to što jeste - Tesla je amerikanac.
Pa što ga Austrougari nisu stavili na kovanicu?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ne bi mogli da žive od "nas" ostalih po TikToku.
TT
TT
Završio bi u nekom od logora kompleksa Gospić - Jadovno - Pag.grujicd napisao: 05 Dec 2024, 19:13Sa Teslom je nešto drugo bitno. Šta bi postigao da je ostao u Hrvatskoj
https://www.rts.rs/lat/radio/radio-beog ... tesla.html