Amortizeri

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Amortizeri

Post od OMP »

ljubitelj napisao: 28 Nov 2024, 17:47 prodajadelove je povećala regularne cene delova za oko 40-45% kada sam gledao nešto pre 10tak dana.
Pošto imam za isti artikal cene od pre mesec dana uporedio sam, razlika je pozamašna.

Tako da ovih 20% popusta je još uvek veće od ranije cene.

Standardna prica za nasu banana drzavu, podignem 40% da bih ti dao 20-30% popusta, ti se primis a ja zaradim vise nego pre popusta i svima lepo
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Jesu im skočile cene. Evo gledam i ja sad za neke amortizere koje sam gledao. Bili su oko 24-25000, sad su 34000. Ali imaš kod za 20%

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Od ovih standardnih delova koje su mi u interesnoj sferi i za koje znam cene napamet godinama unazad, apsolutno sve košta isto kao i ranije. Isto sam uzeo i neke dukserice, cene nisu modifikovali pre sniženja. A i generalno ne verujem u te priče da prodavci podižu cene pred BF. Koga zanima nešto od npr bele tehnike, on će znati koliko je ta bela tehnika koštala u zadnjih mesec dana i znaće da li ima sniženja za BF ili ne. Ako bi prodavci igrali tako očigledno prljavo, time bi samo pucali sebi u noge i odbili potrošače od sebe.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.1EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Mnogi ljudi zive danas za sutra i po pitanju kupaca koji se ne raspituju nego kupuju na prvom mestu, do prodavaca koji nemaju ni malo postovanja prema svom brendu u nadi da ce brzo zaraditi novac i otici u penziju. Sto se tice auto delova, prvih nekih 6 meseci su konstantno rasle cene delova sa svakim novim lagerom. Onda su stale, pre jedno 2 meseca sam prvi put od korone doziveo da su cene pale za neke stvari (ne drasticno) ali i dalje je relativno stabilno stanje sa ponekim delom kojem je skocila iracionalno tipa 30%. Ocekujem kao i uvek za NG oko 5 do 10% povecanja cena na vecinu delova kao i u proteklih 10ak godina.

Govorim ovo iz iskustva kao neko ko nabavlja delove za svoju proizvodnju od raznih vele i malotrgovina koje nemaju ove fazone sa popustima.
Being second is to be the first of the ones who loose...
zoranjov
Reactions:
Pridružio se: 19 Okt 2022, 13:12

Post od zoranjov »

Za sve delove koji su mi bili interesantni Prodajadelova.rs je imala bar 10% vece cene od ostalih domacih firmi, cesto 30%+
Primer (diskovi za sestrin auto):

Autodoc.de 34€
Wint.rs 52€
Prodajadelova.rs 61€

Bilo bi sjajno ukoliko bi postojala cenovno prihvatljiva opcija kupovine i dostave delova sa Autodoc i slicnih sajtova. Ako neko zna nek navede :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Postoji nabavka preko direktnih uvoznika iz stranih magacina..
Ali nema vraćanja delo ako ti ne odgovara (nisi ni otvorio pakovanje recimo).
Sajt autodelovi je preprodavac delova iz drugih prodavnica i to nije loše jer je ogroman izbor i mogu gotovo odmah da isporuče šta treba usled tih više kanala dobave.

A naravno da ne rade džabe pa cena kod njih mora da bude apriori veća nego kod njegovog dobavljača za istu količinu nabavke.
E sad, ako se uzme u obzir da se dobija rabata na promet i/ili količinu onda može i da se dogodi da je kod preprodavca niža maloprodajna cena nego kod dobavljača.
Nije često ali se dešava.

Glavna stvar kod nabave delova je tačnost opisa primene za dati model /specifikaciju vozila prema OEM kataloškom broju. Šta ti vredi i dobra cena i brza isporuka ako je deo neodgovarajući pa onda vraćanje (ako je moguće, nije uvek) pa opet poručivanje i ceo proces.
e.

A tu je i ovlašćeni servis sa svojom ponudom, ako postoji za konkretni deo.

POnekada je isplativo i direktno iz inostranstva nebitno da li je Autodoc ili neki drugi trgovac a to uglavnom zavisi od troškova isporuke i pratećih carine+pdv ako se primenjuje za konkretni deo (da li je manje od 50evra ukupno).
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

zoranjov napisao: 30 Nov 2024, 11:06
Bilo bi sjajno ukoliko bi postojala cenovno prihvatljiva opcija kupovine i dostave delova sa Autodoc i slicnih sajtova. Ako neko zna nek navede :)
Postoji, nađeš rođaka u Nemačkoj i on ti donese :D
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

zoranjov napisao: 30 Nov 2024, 11:06 Za sve delove koji su mi bili interesantni Prodajadelova.rs je imala bar 10% vece cene od ostalih domacih firmi, cesto 30%+
Primer (diskovi za sestrin auto):

Autodoc.de 34€
Wint.rs 52€
Prodajadelova.rs 61€

Evo sad su mi na Viber poslali reklamu da je 20% popust i besplatna dostava. Dodam u korpu brisače, kod se uspešno prihvati, ali cena ostaje ista i dostava 360din. Zezaju opasno :naughty:
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Primetio sam da mehaničari baš ne vole te online sajtove za delove. Verovatno da imaju neke pogodnosti kad uzimaju delove od prodavnice sa kojim sarađuju, dok toga nema kad mušterija sama kupuje delove.

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Pa imaju 30% i više u zavisnosti koliko kupuju u veleprodaji. A tebi krknu račun sa punom cenom i gleda te bambi očima da iskamči još koji dinar jer se iscimao da ti kupi delove (a u stvari delove naruči telefonom).

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Znači u tom zecu leži grm

Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.1EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Svaka skoro prodavnica daje popust za majstore.
Being second is to be the first of the ones who loose...
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Stigli amortizeri. Ono što mi je malo neobično , ova nalepnica je obično crvena mada sam negde viđao da ima i sa belim. Valjda nisam naleteo na lažnjaka
Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Interesuje me vase misljenje ili misljenje nekog strucnijeg od mene.
Naime, u pitanju je Skoda Octavia 1.6TDI 2018o sa nekih ~85k km.
Auto je na Eibach pro kit oprugama i prilikom prelaska lezecih policajaca po nekad prednji deo legne do kraja tako da udari ili u kraj amortizera ili u odbojnu gumu na sasiji (ako to uopste postoji, vidjao sam te gume na nekim karavanima na zadnoj osovini)
Cekam termin kod majstora da ga dignemo na dizalicu i pregledamo.
Da li fabricki amortizeri nisu dovoljno jaki da se nose sa ovom visinom ili su oslabili pa su za zamenu?
Za zamenu razmisljam o Bilstein B8 jer su oni navodno OEM zamena samo za kracu uprugu. Ima li ko u SRB da nabavlja i prodaje B8 ili cu morati da dovlacim iz inostranstva?
Korisnikov avatar
djole155
Reactions:
Pridružio se: 19 Avg 2012, 10:54
Garaža: Alfa Romeo 167

Post od djole155 »

Jesi li probao da se osloniš malo jače težinom tela na prednji deo da vidiš kako se ponaša auto,da li odradi samo jednom gore dole ili nastavi malo duže gore-dole?Možda su propali amortizeri ali to bi morao da osetiš u vožnji svakako,nevezano za prelazak preko ležećeg
Ja vozim kraće opruge 40mm(nisu eibach)na 159 SW ali sam stavio nove Kyb amorte i nema toga preko lezećeg.B8 su tvrdi za svakodnevnu vožnju da znaš,pogotovu sa niskoprofilnim gumama,vozio ih 2 godine na 147-ici
Odgovori