Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Beograd

Post od Darko »

Grujic napisao: 06 Dec 2024, 11:33 Sve sve, al ovo za propadanje ni u najavi nisam cuo, pogotovo u danasnje vreme kada je bajs "in". Kao i to da je bitni sta drugi misle, makar u gradu, popularna psihologija govori drugacije, budi svoj, zabole te za druge i slicno :kezo:

A to da je nekome nije komforno je drugo, toga ima
Vidim da sve vise i vise ljudi vozi elektro bicikle, i to cesto one skupe, sa bosch motorima i slicno. Pa bih rekao da to cesto postaje i stvar nekog luksuza nego propadanja jer su ti bicikli pretpostavljam prilicno skupi.
(Da se ogradim ne razumem se).
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nema problema onda, preseliti se u neku skandinavsku ili na Pirinejsko polustrvo da ne bi bili "propali" :kezo:
Al šalu na stranu, svako ko van NBGa misli da je bajs OK treba za kaznu da se provoza npr. Bulevarom Aleksandra Vučića (bulevar od gl.pošte-vojislavac-gospodara Vučića-Maksima Gorkog-Ustanička-Bulevar oslobođenja-Beogradska do pravnog)
Ili Dragoslava Srejovića, Vojvode Stepe, Dimitrijalom ili Kumodraškom, Vojislavcem do crkve pa na Braće Jerković, ma gde god...
i 50ccm skuteri tu mogu da budu patnja a ne bajs
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mislim da nemam realno niti jednu relaciju na kojoj bih mogao iskoristiti bajs (koji ni nemam).
Često sam napolju jery pasić mora napolje, i na bajsevima viđam samo Glovo i Wolt, retko Mr. D.
Decu koja voze preko leta u krug po kraju ne računam. A i oni se truju izduvnim gasovima.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Dok sam živeo u Pančevu sve sam završavao bajsem po gradu. Sad iako sam na NBG koristim ga samo za rekreaciju. Razmišljam zašto? U suštini se brinem da mi ne očerupaju bajs dok sam u nekoj radnji. Za te potrebe bi mi trebao bicikl "go k'o pištolj", a kad krenem da vozim rekreativno, što je bar 20+ km uvek imam i torbicu sa setom za krpljenje, i pumpu, i brzinomer, realno bi sve to trebao da skidam ako ću da ga ostavljam isped neke prodavnice pola sata sat.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Baš zato je moj "gradski bajs" na oko totalno neugledan ( čak ga retko i perem ), a da ge neko i "odnese", realna šteta nije veća do 100-150 evra ( i "zabole me" za njim ). Ali je tehnički onakav kakav treba i apsolutno je funkcionalan za urbane namene ( za suvo, kišu ili sneg ). I u kišnom periodu redovno ga "zalivam uljem." Ako i sticajem okolnosti ostane negde "vezan" celi dan na kiši, zasta me nije briga. Ali, savršeno radi "gradski posao".
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja sam uzeo Abus i ne razmisljam o tome I za tockove je potrebno malo cimanja iako imaju onaj leptir. Jednom sam neplanirano zavrsio u izlasku i vezao ga u sred centra. Iskreno mrzelo me da se vracam bajsom, prvi put sam pozeleo da ga nema pa da idem taxijem ko covek.

Sent from my iPhone using Tapatalk
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

I meni "poslovni bajs" nekada prenoći u centru, na ulici ili u javnoj garaži ( ako se kući po podne vraćam poslovnim kolima ).
Vezan običnom sajlom ( za znak, štendler, banderu, bilo šta ). A tako neugledan nije pod nekim posebnim rizikom.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

U NS-u i ti neugledni nisu sigurni od lopova. Meni su davno maznuli drndavi Capriolo, drugaru isto.

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Slika
Posetite www.garaza.rs !
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

shandu90 napisao: 06 Dec 2024, 22:37 U NS-u i ti neugledni nisu sigurni od lopova. Meni su davno maznuli drndavi Capriolo, drugaru isto.

"Da kucnem u drvo", meni od 2015. nisu ukrali nijedan bajs, a u periodu 2001-2015. mi je u BG "otišlo" ukupno 7 komada ( a čak 3 komada 2013 i ta mi je godina nekako bila baš biciklistički "teška" :) ). Trenutno sam na 5 komada ( plus jedan dislociran ), pa i da opet "ode" neki, preživeću :)
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Maksimalna posvećenost ekologiji ...
Prikačeni fajlovi
viber_image_2024-12-12_09-14-04-856.jpg
viber_image_2024-12-12_09-13-37-115.jpg
viber_image_2024-12-12_09-13-37-115.jpg (58.85 KiB) Pogledano 1024 puta
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Fekalije ispuštaju direktno iz cisterne na tom mestu.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ovo je stvarno fascinantna slika.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne vidim problem.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Prvo ne znam sta oni planiraju da prave na ovoj poljani, nigde nisam video neki render i slicno al ovo sto su nasuli mi ne deluje da planiraju da ostave zelenu povrsinu, mozda gresim doduse.

Drugo, lepo se vidi koliko splavovi devastiraju obalu i koliko je rada potrebno da se raščisti ovaj mulj sa obale da bi se vratilo u prvobitno stanje.

I slag na torti, naftna mrlja nepoznatog porekla :)
Odgovori