Servis - Razno
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Servis - Razno
Ja iskreno menjam svaki put u ovlašćenom i na svoju ruku promenim sam nakon pola intervala.
Znači na otprilike 8k km promenim.
Naravno, ovo varira, sada sam promenio nakon 11k km, ovog puta verovatno neću u ovlašćenom da menjam, neće biti potrebe.
Svakog puta potrošim i jednu onu bočicu za dezinfekciju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Naravno, ovo varira, sada sam promenio nakon 11k km, ovog puta verovatno neću u ovlašćenom da menjam, neće biti potrebe.
Svakog puta potrošim i jednu onu bočicu za dezinfekciju.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Servis - Razno
Jbt da ti pozavidi sasa015 iz doba korone
A filter gorivan na koliko menjaš?
Meni fabrika kaže na 60.000, a ja menjam na 10-15.000, takođe i ostale filtere.

A filter gorivan na koliko menjaš?
Meni fabrika kaže na 60.000, a ja menjam na 10-15.000, takođe i ostale filtere.
- carov2
- Kontakt:
Na svakom servisu, sve filtere, na cca 15k km.
carov2 napisao: 15 Dec 2024, 15:36 Ja iskreno menjam svaki put u ovlašćenom i na svoju ruku promenim sam nakon pola intervala.
Ovo je 4 puta češće nego što proizvođač preporučuje. Ako se ne varam obično je na 30k km. Tj. zavisi gde voziš i koliko ima prašine, ali ako je otvoren put, nema razloga
- carov2
- Kontakt:
15k km piše na Mahle kutiji iznad.
Meni deluje da kad loze ovi u blizini, filter poprimi smrad.
Bogami počeću i ja na pola intervala. Evo kod mene nakon 15k km i 10 meseci od stavljanja

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Jbt gde ti voziš? Meni u životu nije bio takav, ni kad sam bio student pa menjao na godinu i po 

I ja sam ostao zatečen na šta liči i šta je smeća pokupio. Ne parkiram ispod drveta. Očekivao sam dosta crvene prašine, međutim nje nema ni u tragovima za razliku od podvozja kome treba dobro pranje.
Inače onaj tretman zaštite poda baš znači, auto odozdo nov.
Inače onaj tretman zaštite poda baš znači, auto odozdo nov.
Tacno da stavljas dva koliko je prljav
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Meni deluje opis mogučnosti filtera kao klasična reklama da dovede u zabludu.Skipper napisao: 15 Dec 2024, 13:49Gaginh0 napisao:Pa šta imaju ti filteri u sebi? Blagi sedativ i hormon sreće?
Ja za Passata ispod 1000din plaćam.
Da se razumemo, ja ovaj kupujem zato što je 2600 dinara, da je skuplji kao što je kod ostalih 5-6 hiljada i više onda bih uzeo bilo koji sa aktivnim ugljem.
Kako je moguće da bilo koji filter, bilo koji, blokira prolazak 90% ozona (O3, što je modifikacija kiseonika O2), Azot oksid isto blokira koji je takodje gas.
Ako blokira ozon onda blokira i kiseonik i azot a to znači da blokira vazduh koji dišemo.
Već mi to ukazuje i da za ostale pobrojane filtracije treba dobro proveriti da li stvarno jeste tako kako piše na papiru.
Koristim godinama namenske filtere 99% filtracije u sistemu kontrolisane ventilacije pa ponešto i znam iz prakse šta može a šta ne višeslojni filter F4 i F7 kategorije koji je i sertifikovan prema standardu.
U principu radi isto što i bilo koji filter sa aktivnim ugljem, jer jedino on ima sposobnost da “zadrži” neke od tih gasova… u kom procentu to je pitanje
- carov2
- Kontakt:
Evo šta proizvođač kaže, u čemu je razlika.

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ne znam za F ali sam prešao u F meseci osetio spoljašnje mirise (jednom je bilo kad se dugo išlo pored zapaljenih polja na AP). Stvarno odlično rade ti senzori na automatici.carov2 napisao: 13 Dec 2024, 08:42Ja sam par puta uzimao taj Mann(FP serija), smatram da je jedan od najboljih na tržištu, ali je on za moj auto oko 6k rsd.Dare4x4 napisao:Šta mislite, da li bi filter kabine sa navedenog linka rešio problem smrada izduvnih gasova kada sustignem nekog, a ne uključim na vreme recirkulaciju?
https://www.prodajadelova.rs/filter-kab ... -fp-24-024
Ili da lepo kupim Filtron sa ugljem za 5 puta manje pare
Ovo je stvarno mnogo, ne znam o čemu se radi, toliko je u ovlašćenom za moj auto.
Pandan tom filteru je i Mahle/Knecht, (plavi), koji je po testovima čak i bolji.
Ja sam baš juče stavio takav. Izvadio OEM koji je isto Mahle ovog puta(prošla dva puta je bio MicroAir, nikad čuo), ali nije plavi, što znači da je serija niže.
Kada se spomenu izduvni gasovi i filter, meni odmah u glavi BMW F10, na više strana čuo/pročitao da se kod njega NE osećaju. Čini mi se da on ima duplo veći nego kod mene ili tako nešto, zaboravio sam...
Bas divna stvar.
Fabricki filter je nekih desetak hiljada kako sam čuo.
ma i sidu leci ovaj man filter
svi proizvodjaci pisu svasta i po tome ispada da nema losih proizvoda, mann je nesumnjivo sam vrh u proizvodnji filtera ali ne treba slepo verovati svemu napisanom.