Servis - Razno
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Re: Servis - Razno
Ukoliko neko misli da je ovaj filter isti kao i oni najjeftiniji i to je u redu, svakako je u pravu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
A Švajcarci ne menjaju filtere.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Borko kada bi video Skiperov filter, isto bi kukao.
"Lele, ovo ne da nikad nije menjano, nego je fabrički."
"Lele, ovo ne da nikad nije menjano, nego je fabrički."
Tako je izgledao filter kod mene koji nije menjan 15 godina okruglo.
Frapirao sam se kad sam video...
Frapirao sam se kad sam video...
Da ga lično nisam promenio rekao bih i ja da je star 15 godina.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
cudno prljav, ovo nisam vidjao ni na kolima gde stvarno nije menjan dugo
Ja sam vidjao, takav bude kod mene na Astri G, pun djubreta...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
to vrv zavisi gde se nalazi filter i kolko je zasticen i izlozen spoljnim uticajima
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Uroš S. napisao:Ne znam za F10 ali sam prešao u F48 pre par meseci i sa to vreme 2x osetio spoljašnje mirise (jednom je bilo kad se dugo išlo pored zapaljenih polja na AP). Stvarno odlično rade ti senzori na automatici.carov2 napisao: 13 Dec 2024, 08:42Ja sam par puta uzimao taj Mann(FP serija), smatram da je jedan od najboljih na tržištu, ali je on za moj auto oko 6k rsd.Dare4x4 napisao:Šta mislite, da li bi filter kabine sa navedenog linka rešio problem smrada izduvnih gasova kada sustignem nekog, a ne uključim na vreme recirkulaciju?
https://www.prodajadelova.rs/filter-kab ... -fp-24-024
Ili da lepo kupim Filtron sa ugljem za 5 puta manje pare
Ovo je stvarno mnogo, ne znam o čemu se radi, toliko je u ovlašćenom za moj auto.
Pandan tom filteru je i Mahle/Knecht, (plavi), koji je po testovima čak i bolji.
Ja sam baš juče stavio takav. Izvadio OEM koji je isto Mahle ovog puta(prošla dva puta je bio MicroAir, nikad čuo), ali nije plavi, što znači da je serija niže.
Kada se spomenu izduvni gasovi i filter, meni odmah u glavi BMW F10, na više strana čuo/pročitao da se kod njega NE osećaju. Čini mi se da on ima duplo veći nego kod mene ili tako nešto, zaboravio sam...
Bas divna stvar. Škoda je ubijala s bilo kojim filterom.
Iz nekog mog čitanja po internetu, aktivni ugalj je taj koji može da spreči "mirise" spolja. A to postoji već decenijama, mislim nije ništa novo i u ovom "bio" Mann filteru, šta god Mann nakitio i napisao na sajtu. A još bolje ako auto zaista zatvori ventilaciju kad to detektuje.. 
Ali se generalno slažem da nije neki iznos dati jednom godišnje na bolji filter, tako da...

Ali se generalno slažem da nije neki iznos dati jednom godišnje na bolji filter, tako da...
Meni još ni jedan filter nije pomogao oko smrada od spolja, a imao sam i original fabrički, i sa ugljem i bez. Nikakvu razliku nisam primetio, sem što su ovi sa ugljem sivi i kad su novi, dok su obični beli.
Ovaj najskuplji Mann nisam probao.
E, da, na komandnoj ploči klime piše CleanAir, šta god im to značilo
Ovaj najskuplji Mann nisam probao.
E, da, na komandnoj ploči klime piše CleanAir, šta god im to značilo

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
To je do auta. Od kad vozim BMW ne secam se da sam ikada osetio smrad. Automatika odradi u fullu.
Zavisi i od auta, nije svaki auto isto izolovan i isto dihtuje pa kod nekih i pored najboljeg filtera postoje mesta gde moze da udje smrad i tu nema spasa
Ma dihtuje perfektno ali kad ja uključim recirkulaciju. Npr ako vidim da ću proći kroz dim, pipnem dugme i ne oseti se baš ni malo. Ali desi se da stignem nekog kome smrde izduvni gasovi, a ne vide se, i onda ih navuče unutra. Sreća pa je dugme za recirkulaciju na pravom mestu.
pa dobro dugme tome i sluzi i kod mene se osecaju gasovi i smrad kad nije ukljucena recirk. i ja cesto ne stignem da kliknem dugme