Pa brzina i nije prilagodjena uslovima puta definitivno, fizikla je neumoljiva po tom pitanju i to nema veze sa ovim ili onim izveštajem.ftj napisao: 19 Dec 2024, 21:15 Dobro mu nisi reko da nije prilagodio brzinu uslovima puta. Sigurno da to jeste krajnji rezultat kako obicno i biva u vecini policijskih izvestaja medjutim mora biti i nekih drugih uticaja koji su ovde kumovali poput tik vlaznog asfalta uzrokovanog maglom. Da je padala jaka kisa vrlo moguce da ne bi bilo takvog klizanja.
A pošto znam tačno o kom mestu se radi shodno tome sam i napisao jer izgled kružnog toka povuče da se nastavi prethodnom brzinom a to je veoma oštra krivina jer je mali prečnik i očas posla se predje limit.
I dalje nije napisao kojom je brzinom išao a ja znam da se i meni dogodi ako se opustim da krene prednji kraj na 307ici, prosto tako mora (fizika i prednji pogon) ako nije do 40tak km/h i to kada nije klizavo usled vlage asfalta, nije magla, itd...
Na samom asfaltu svakako ima svega od ostataka guma, kapi ulja, čadji iz auspuha dizela, od kočnica prašina itd i to je tako uvek, svaki dan ima toga.
To se podrazumeva sve na javnom putu, zato sam i naveo neku brzinu kod koje već može da krene gubitak trenja, naravno ima milion faktora od temperature asfalta, temperature gume, vrste smese gume, samog vozila, od vozača koliko stiska gas koliko okreće volan u tom trenutku i sve to i ti znaš da je od uticaja na brzinu prolaska kroz krivinu.
Moguće je da po jakoj kiši se spere asfalt i bude za nijansu moguća veća brzina ali ja se ne bih opuštao i "kladio" da će biti dovoljno trenja nego u TOM kružnom toku smanjio brzinu.
Ovo je mali KT, tj oštra krivina i prosto zahteva manje brzine, poenta zašto se olako zezne ko nije navikao pa nastavi prethodnom brzinom kretanja.