Zdravo svima! Kupujem novi (polovan automobil).
Imao sam mnogo pehova i ulaganja u auta i zato tražim što novije i što manje kilometara, jer jedino tako vjerujem da cu naci pouzdan automobil.
Pronašao sam Renault Megan (sedan verzija) 1.5dci 2021. godište i prešao 70 000km. Cijena 15000 evra. To mi izgleda skroz ok, ali drug mi poslao Volva V60, 2019 2.0 dizel 110kw, automatik. Prešao 180 000km. Cijena 16500 evra. Volvo bi definitivno bio bolji jer vozim često i prelazim oko 30 hiljada godišnje. Ono cega se plašim kod Volva su potencijalna ulaganja koja su veoma skupa.
Najbitnija mi je pouzdanost, iz navedenih razloga, pa je pitanje : ŠTA BI SE OD OVA DVA AUTA TREBALO MANJE KVARITI U NAREDNE 2-3 GODINE?
Kupovina polovnjaka - Volvo ili Renault za slicne novce
Re: Kupovina polovnjaka - Volvo ili Renault za slicne novce
1.5 dci sa tako malom km ima još puno bezbednih kilometara u rukavu. Za 30k godišnje to je pametniji izbor
Reno sa dosta manjom kilometražom bi se verovatno manje kvario ali nije u tome poenta.
Volvo vs Reno je skuplji solidno kada se pokvari bilo šta tako da bih ja Reno svakako uzeo pre u razmatranje ako je cena vožnje prioritet.
Ako je udobnost za duge ture onda bi pre Volvo ali to povlači i veće novčane rizike jer i automatik ulazi u priču na toj kilometraži u budućih 3x 30,000km godišnje očekivanih.
Dakle, Reno je slažem se bolja opcija od ta dva.
Volvo vs Reno je skuplji solidno kada se pokvari bilo šta tako da bih ja Reno svakako uzeo pre u razmatranje ako je cena vožnje prioritet.
Ako je udobnost za duge ture onda bi pre Volvo ali to povlači i veće novčane rizike jer i automatik ulazi u priču na toj kilometraži u budućih 3x 30,000km godišnje očekivanih.
Dakle, Reno je slažem se bolja opcija od ta dva.
Je l' te godine 1,5 dci imao beše remen u ulju? Ne obavezno remen razvoda, čak i mislim kako je u pitanju neki drugi.
Izmedju dva konkretna vozila ( u svetlu razlike njihovih kilometara, pa i godina ), Reno je svakako bolji izbor, u smislu da će vlasnika vrlo verovatno izložiti manjim troškovima održavanja i opravki,
- AchtungDichtung
- Pridružio se: 02 Jun 2020, 13:11
Deluje da autora teme srce vuce ka Volvou a razum ka Renou 
Sto se tice odrzavanja, 99% je da ce te Reno manje kostati.
Volvo je klasa iznad i po velicini i po cenama odrzavanja, ali zato i po udobnosti.
Pa ti sam proceni da li ti je bitnije da se vozis komotno na AP sa automatikom ili da prodjes jeftinije i imas mirnu glavu.

Sto se tice odrzavanja, 99% je da ce te Reno manje kostati.
Volvo je klasa iznad i po velicini i po cenama odrzavanja, ali zato i po udobnosti.
Pa ti sam proceni da li ti je bitnije da se vozis komotno na AP sa automatikom ili da prodjes jeftinije i imas mirnu glavu.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Da li hoces bolji auto (sigurniji, stabilniji, bezbedniji, prostraniji, udobniji, tisi itd.), onda volvo.
Ako hoces da se na stetu svega navedenog vozis recimo 20% jeftinije na godisnjem nivou, onda uzmi reno megana.
Ako hoces da se na stetu svega navedenog vozis recimo 20% jeftinije na godisnjem nivou, onda uzmi reno megana.