Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Jeste li videli novootvoreni samouslužni servis za popravku auta? Izletelo mi skorije na ig i nude za 10e/sat dizalicu i sav alat za popravku auta. Za neke stvari stvarno nije loša varijanta jer dosta puta je upravo ta dizalica glavni "remetilački" faktor za bilo koju ozbiljniju popravku.
https://www.instagram.com/eurobauplus?i ... xjdGR3bHJ4
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Isplati se ako je tako, treba neko da isproba pa da javi utiske, mada ko ce dizati auto, sta ako padne sa dizalice?sebekkg napisao: 23 Dec 2024, 07:04 Jeste li videli novootvoreni samouslužni servis za popravku auta? Izletelo mi skorije na ig i nude za 10e/sat dizalicu i sav alat za popravku auta. Za neke stvari stvarno nije loša varijanta jer dosta puta je upravo ta dizalica glavni "remetilački" faktor za bilo koju ozbiljniju popravku.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Pa valjda si sam odgovoran za svoj auto i sam ga dižeš.
Samo mi ovo 10e po satu deluje skupo, u Nemačkoj je 12e sad, do skoro je bilo 10e po satu.
Samo mi ovo 10e po satu deluje skupo, u Nemačkoj je 12e sad, do skoro je bilo 10e po satu.
Obzirom da je za siroke mase montiranje lanaca velika enigma, nisam siguran kolko je pametno, da ljudi sami dizu kola i onda rade ispod istih, velki bezbednosni rizik....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Pa ko ne zna da montira lance neće ni ići sam da menja stabilizazor sigurno.
Имам једно потпитање...
Ja npr. nisam nikad montirao lance i nemam pojma kako se montiraju jer mi nikad nije trebalo ali 90% stvari od mehanike sam radim na autu tako da poredjenje nije realno, ali svakako ko ima iole nekog znanja tipa da sam zameni ulje, stabilizator, itd. taj nesumnjivo mora da zna i da podigne auto tj podmesti sape dizalice kako treba.
10e ne zvuci mnogo za nesto za sta nemas uslove da odradis sam a umes a majstori su prenatrpani ili ce te odrati za posao koji je tebi mozda laganica
10e ne zvuci mnogo za nesto za sta nemas uslove da odradis sam a umes a majstori su prenatrpani ili ce te odrati za posao koji je tebi mozda laganica
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja kapiram pitanje, a tice se odgovornosti.
To "ko ne ume da zameni nece ni da dize na dizalicu" je suplja prica, naravno da ce svako malo da natrci neko ko misli da ce da uspe a realno nema pojma...
Mislim da je sve to na sopstvenu odgovornost
To "ko ne ume da zameni nece ni da dize na dizalicu" je suplja prica, naravno da ce svako malo da natrci neko ko misli da ce da uspe a realno nema pojma...
Mislim da je sve to na sopstvenu odgovornost
Video sam da to ima i u Veterniku kod one ruske perionice što smo je hvalili, valjda je isti vlasnik jer je, rekao bih, na istom placu.
Interesantno je to, sve više ljudi živi u stanu, nema garažu i kanal, a da se ne cima sa onim manjim ručnim dizalicama.
Pogotovo može biti interesantno za zamenu točkova..
Interesantno je to, sve više ljudi živi u stanu, nema garažu i kanal, a da se ne cima sa onim manjim ručnim dizalicama.
Pogotovo može biti interesantno za zamenu točkova..
zamena tockova, ulja, plocica, diskova itd. sve sto realno moze da se odradi za sat vremena isplati se pa i za vece intervencije gde ce majstori mnogo da naplate vrv ima smisla.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Pu, prekjuče sam iz projekta izbacio 4 dizalice. 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
vrni ih dok nije kasno
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ako je 12 evra sat na dizalici u Nemačkoj, kod nas je 10 evra baš previše. A mislim da je previše i nevezano od toga koliko je u Nemačkoj. Prvo, 10 evra nije da je delić koliko majstori naplaćuju radni sat, a drugo, ako neko i sam nije dovoljno vešt kao što bi bio majstor, lako bi mogao da, ono što bi majstor uradio za jedan sat, on sam uradi tek za dva...
Mada, samousulužne stvari su uvek same po sebi isplativije tamo gde je viši standard. U siromašnoj zemlji sama ta oprema može previše da košta u odnosu na cenu usluge da ti to neko uradi.
Iako je super da postoji takva opcija, baš pošto su majstori sve bezobrazniji.
A za odgovornost, definitivno se slažem, jako zajebana stvar da random ljudi sami tako dižu kola...
Mada, samousulužne stvari su uvek same po sebi isplativije tamo gde je viši standard. U siromašnoj zemlji sama ta oprema može previše da košta u odnosu na cenu usluge da ti to neko uradi.
Iako je super da postoji takva opcija, baš pošto su majstori sve bezobrazniji.
A za odgovornost, definitivno se slažem, jako zajebana stvar da random ljudi sami tako dižu kola...
Dovoljno je samo da zapekne ili se zalomi 1 šraf pa da poslić postane problem.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Ne znam kako to u praksi funkcioniše al rekao bih da ne može bez osoblja, kao što može perionica. A i da je neko tu stalno, opet postoji šansa da se krade alat.
S druge strane, deluje kao fina ideja za biznis, za nekog ko dosta zna oko kola ali nije mehaničar. Zamena točkova, diskova, pločica, spona, stabilizatora, ulja, filtera, sijalica, lonca... Ima dosta stavki što tu može da se uradi bez puno izgleda da nešto krene po zlu.
S druge strane, deluje kao fina ideja za biznis, za nekog ko dosta zna oko kola ali nije mehaničar. Zamena točkova, diskova, pločica, spona, stabilizatora, ulja, filtera, sijalica, lonca... Ima dosta stavki što tu može da se uradi bez puno izgleda da nešto krene po zlu.
Koliko vidim na njihovom sajtu to je auto servis koji vec radi pa pretpostavljam da imaju dizalcu posebnu u okviru tog servisa koju rentiraju sto znaci da nisi sam tamo kad odes jer ima radnika koji rade svoj posao i sigurno ko ce ti neko pomoci da podignes auto kao i da ti obezbedi potreban alat koji se tu vec nalazi ako je to uopste u sklopu rente, mozda nosis svoj alat ne znam.