Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Re: Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Da, ocenjivane su na osnovu poledice. U ostalim uslovima je prethodnih zima lepo mogla poslužiti i letnja. A i sneg je nekad nepredvidiv, pa se desi da nikakva guma ne pomaže.
Utabana bljuzga, ne znam kako da opišem drugačije, liči na led kad je deblji sloj. Jako loše za vožnju, vidim da se i drugi muče.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja sam se danas prvi put u zivotu klizao niz Beogradsku pri brzini od 10km/h. Znaci samo sto pustim nogu sa kocnice da auto krene, kako krenem da kocim, tako mi se zadnji deo zanosio.
Sve 4 zimske gume, Kleber, stare 3 sezone, al realno nisam ih vozio vise od 4 meseca po godini. Sara dosta dobra i dalje. Mislio sam da je led ispod bljuzge, ali nije vec to sto ti kazes, utabana bljuzga, efekat kao led. I ljudi iza mene su sarali, nebitno dal je prednja ili zadnja vuca. Tako da mislim da nije do gume toliko koliko do pogresnog trenutka.
Sve 4 zimske gume, Kleber, stare 3 sezone, al realno nisam ih vozio vise od 4 meseca po godini. Sara dosta dobra i dalje. Mislio sam da je led ispod bljuzge, ali nije vec to sto ti kazes, utabana bljuzga, efekat kao led. I ljudi iza mene su sarali, nebitno dal je prednja ili zadnja vuca. Tako da mislim da nije do gume toliko koliko do pogresnog trenutka.
Po ovakvom vremenu valjalo bi malo gume izduvati. Veća površina naleganja bude, i auto je stabilniji.
Da, može malo da pomogne.
Pri tako maloj brzini ako krene da kliza moraš ti da imitiraš ABS, jer kad zakočiš i krenu svi točkovi da klizaju tvoj auto misli da si stao pošto si neposredno pre toga išao jako sporo.
To su one situacije koje gledamo na klipovima da auto samo klizi bez kontrole polako. Nikako ne držati kočnicu tada, nego pusti-stisni dok ne stane.
To su one situacije koje gledamo na klipovima da auto samo klizi bez kontrole polako. Nikako ne držati kočnicu tada, nego pusti-stisni dok ne stane.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ovo je izgleda istovremeno i sneg i akvaplaning.
Zar nisu automobili sa što užim gumama bolji za probijanje snega?Drushkan napisao:Po ovakvom vremenu valjalo bi malo gume izduvati. Veća površina naleganja bude, i auto je stabilniji.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Nije probijanje snega, nego vožnja po veoma vlažnom snegu, skoro ledu.
TT
TT
Iako je za neki definitivi sud o mojim celosezonskim gumama jos uvek rano, ipak posle jucerasnjeg malo zesceg maltretiranja auta tj.guma po onom mokrom snegu, vrlo sam zadovoljan ucinkom mojih guma na malom gradskom autu kao sto je ford fiesta.Napred su celosezonske vredestein quatrac 5 a na zadnoj osovini hankook 4s2 H750 i ono sto mogu da kazem, prednje odlicno ubrzavaju, iznenadjujuce dobro izadjose bez proklizavanja uz ostro a kratko brdo bez zaleta, auto je vrlo stabilan pri promeni pravca i juce bas , bas odlican na kocenju.
Ovo nije nikakva preporuka vec iskljucivo subjektivni utisak za odredjenu dimenziju celosezonskih guma jer nije do sada bilo prilike da ih probam po snegu.
Ovo nije nikakva preporuka vec iskljucivo subjektivni utisak za odredjenu dimenziju celosezonskih guma jer nije do sada bilo prilike da ih probam po snegu.
Naručih zimski Conti.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Toliko si se smorio? Mogao si da iskuliraš ovih par dana snega...
Moje all season Kleber Quadraxer 3 16 na fordu focusu mk3 posle 30 hiljada km i godinu dana su sasvim solidne, cak i po ovoj bljuzgi...
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Danas sam isao na Avalu ne bi li ulovio malo snega, ali ne lezi vraze, na usponu se preprecio autobus, i morali smo svi nazad u rikverc. Mada sve su ovo smesni uslovi, to Puntic prolazi i sa letnjim gumama ....
On je lagan, i uglavnom nema puno problema sa snegom, svuda gazi, old school...
Tako da Matador AS jos uvek bez ozbiljnih prepreka, a vec 3ca "zima".
On je lagan, i uglavnom nema puno problema sa snegom, svuda gazi, old school...
Tako da Matador AS jos uvek bez ozbiljnih prepreka, a vec 3ca "zima".
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Stigle danas i namontirane, lakše se diše.zdushan napisao:Toliko si se smorio? Mogao si da iskuliraš ovih par dana snega...