Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Stigla zima...

Post od Xepoj87 »

zdushan napisao:Danas sam izvukao drugara iz Drajzerove ulice. Vozi mečku E220 iz 2008. Ima korektne zimske ali džaba. Ono je šou bio kakve je šare u snegu ostavio na ulici...
Ovo moje sokoćalo sa haldexom odradilo posao bez problema Slika
Ujedno, prvi put i da sam testirao 4x4 pogon.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Slika
Drajzerova nije strma.
Sve to je do losih guma i niceg drugog.
15 godina voznje zadnje vuce sa predjenih preko 500k km na 5 automobila, na lokacijama ukljucujuci i Zlatibor i Kopaonik me je naucilo samo jedno.
Uvek kvalitetne zimske i cesto ih menjati, na pola zivota ih prodajes i uzimas nove. Nikada i nigde se nisam zaglavio, osim na par mesta gde je bilo uzbrdo i cist led, ali tu jedino dobar i lagan 4x4 mozda uspe da uhvatiti dovoljmu trakciju.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ja sam u ponedeljak uvece se penjao prema Cestobrodici (put Paeacin - Zajecar) i na penjanju je vec bilo utabanog snega i polako je to ledilo. Usput vidim da je zakucao neki BMW 5 karavan, IT tablice i da vrti u mestu zadnje tockove i ne moze gore. Posle 200m vidim neka Zafira isto zabola i isto vrti, ali prednjim tockovima.. Ja sam sam sa Meganom i novim zimskim gumama (Fulda) uspeo bez problema..
Pretpostavljam da su im bile lose gume, ili su se zaustavili na uzbrdici i da nisu mogli dalje..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Vukasin994
Reactions:
Pridružio se: 31 Jul 2018, 17:57
Garaža: Octavia A7 1.6 TDI Style

Post od Vukasin994 »

Meni je juče, sa minimalno snega/bljuzgavice po autuputu, sa koleginicinim službenim 500l, malo falilo da završim na bankovni, posle isključenja za NS. Krenem da obilazim kamion sa 60 na sat, izgubim kontrolu i krenuo da klizam ka bankini. Gume zimske, ali se voze cele godine, nemam pojma koliko su stare, stigle uz auto.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Prelazak iz jedne u drugu traku na AP ako ima snega je rizican, jer imas delove gde sve vreme nijedan tocak ne prolazi, znaci napadao sneg koji se topi, pa ledi. Ako naidjes na led, tesko da ce pomoci guma, sto ne znaci da ti nije krs guma. Pogledaj DOT, pa ces znati bar kad je proizvedena.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Vec sam pisao, za prelazak iz trake u traku kad su kolotrazi od snega, da se stisne kvacilo dok se ne uhvati pravac. Neki su se smejali ali nisu probali.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Kada uđeš točkom u sneg koji nije gažen, na tom točku dobiješ mnogo veći otpor nego na drugom i zato auto kreće da vuče u stranu ili da se zanosi. To se javlja pri promeni trake kada izađeš iz kolotraga jer oni nikd nisu iste širine kao auto, pa jedan točak ulazi u sneg pre drugog.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ljubitelj napisao: 24 Dec 2024, 23:15
Stao sneg, spustila se magla i temperatura došla do nule.... obrt samo tako u u par sati.
a iz magle Vlad Cepeš lično s Karpata da proveri svoju vilu na Žrnovu
Boringly average, but also perfect for school run mums
Vukasin994
Reactions:
Pridružio se: 31 Jul 2018, 17:57
Garaža: Octavia A7 1.6 TDI Style

Post od Vukasin994 »

Sve stoji što pričate, ali sneg koji jedva pada, temperatura u plusu pa se topi, nisu to sad ne znam koji ekstremni uslovi.

Ovo za kvačilo iskreno nisam nikad čuo, baš ću probati.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kad nema više Winter1, zato se i vrtite po ovo malo snega.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ocigledno je vise nekad znacio tromesecni trening na snegu svake godine, umesto specijalnih guma. A i kola su bila adekvatna za sneg. Mala i lagana, sa uzanim gumicama.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Vukasin994 napisao:Sve stoji što pričate, ali sneg koji jedva pada, temperatura u plusu pa se topi, nisu to sad ne znam koji ekstremni uslovi.

Ovo za kvačilo iskreno nisam nikad čuo, baš ću probati.
Kad sam pre nekih 12 godina izleteo na obicnom putu, doduse, bile su bas krs gume, sneg se topio isto tako i samo odjednom naisao na deo gde je ispod snega bio led.
Pogledaj koja je guma, koji je DOT, ako je neki krs koji se vozi i leti vise godina, a prelaze se velike kilometraze (rekao si sluzbeni auto) onda nema sta da se razmatra, za zamenu su. Kad opet padne sneg, nadji ulicu na ravnom gde ima snega, a nema ljudi, vozi polako, pa zakoci jako, vidi kako reaguje, da li kliza...

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ne znam kako ove rent kuće koje same vode raluna o automobilima, mada verujem da je slična priča i kad je auto u vlasništvu firme. Pa neko propiše standard da se gume menjaju na 5 godina i ne bih ih niko zamenio ranije jer nije predviđeno. Nema para u budžetu. A ti voziš na plastici.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Nisam puno puta u zivotu imao nove gume na kolima a pogotovo ne zimske ali jedne godine sam na pezou 206 imao nove protektirane, neke colins dal behu engleske nikad cuo, jbt to je islo gde zamislis, pokusavao sam namerno da se zaglavim ali uvek uspesno prolazio uz malo manevrisanja, neverovatno kako se ta guma dobro ponasala na snegu.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

trojanac napisao: 26 Dec 2024, 10:02 Ne znam kako ove rent kuće koje same vode raluna o automobilima, mada verujem da je slična priča i kad je auto u vlasništvu firme. Pa neko propiše standard da se gume menjaju na 5 godina i ne bih ih niko zamenio ranije jer nije predviđeno. Nema para u budžetu. A ti voziš na plastici.
Auto koji koristim je u vlasništvu lizing kuće, i npr. oni rade analizu guma na kraju godine kada se skinu da li mogu da se koriste sledeće ili ne mogu. Mi po ugovoru sa njima imamo određen broj guma (1-2 zamene u toku trajanja ugovora, zaboravio sam), pa ako se to prekorači, firma snosi troškove nabavke novih guma.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

To je dobra praksa.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori