Brisači

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Re: Brisači

Post od Skipper »

Ovi moji denso su preko 3000 set a škripe. Moguće da ih treba malo podesiti pošto mi je menjana šoferka.

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

zarekg
Reactions:
Pridružio se: 07 Okt 2024, 22:02

Post od zarekg »

Bax napisao: 22 Dec 2024, 13:40 Ja uzeo te Alca po preporuci za Astru G, i skinuo, posle 2 dana. Za mene to nije to.
Ti si prvi za koga čujem da mu Alca nije valjala. Šta im fali?

Brišu odlično, nikakva razlika u odnosu na skupe brisače. Ne ostavljaju maglu par sekundi posle brisanja kao što to najčešće rade Bosch i Valeo, traju dovoljno dugo a koštaju smešno. Koristim ih 10-15 godina u nazad na svim kolima i nikada nisam naišao na komad da nije valjao.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

I ja sam imao "problem" sa njima, ne secam se jel drugu ili trecu zimu je krenula da se cepa. Mada i dan danas ih imam na autu, samo sam uvukao gumice na metar :D
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Alca su odlične samo ne mogu da traju dugo. Meni su na fabiji dobri nekih 5-6 meseci i onda ih menjam. Doduše nije šoferka bez peckica.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Bax napisao: 22 Dec 2024, 13:40 Ja uzeo te Alca po preporuci za Astru G, i skinuo, posle 2 dana. Za mene to nije to.
Isto. Najgore metlice koje sam imao, računajući i pocepane. Loše brišu. Skinuo sutradan.

Od jeftinih uzimam sledeće: neke grafitne koje se prodaju već preko 20 godina kod nas, ali im ne znam naziv :) a odlični su, brišu perfektno i tiho, pakovani u blister sa kartonom, crveno-žuto-crni logo, tipa 200 dinara komad, traju 6-12 meseci; klasična guma - tu je »Autopraktik«, skoro pa osrednji ali bučni, 300 dinara, nikad ih nisam dugo držao pa ne znam koliko traju; silikonski - »Mitutojo«, dobro i tiho brišu, traju do godinu dana, skloniji su ostavljanju zamagljenja po prolasku (mada je ovo do vremenskih prilika i zamašćenog stakla prevashodno, a tek u manjoj meri zavisi intenzitet pojave od brisača), 350 dinara.

Nažalost, viša cena više ne znači bolji kvalitet. Nekako je kod skupljih marki čak i više lutrija. Ali ponekad izvučeš premiju, pa i nakon godinu dana brišu skoro kao prvog, perfektno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Za te Mitutoyo imam OK misljenje, dobri su im Aero.
Ovi Alca su sve zamazicali, uzeo sam ih u kit komercu pre par nedelja.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 15:45

Post od MarjanKG »

Koristim Swf brisače tipske za Clia. Prethodno sam koristio wurth, ali škripe posle 3 meseca korišćenja. Ako mogu da primetim, ne treba menjati komplet brisače, već samo gume. Upoređivao sam opružne žice koje idu u kvalitetnije metlice da su jače od jeftinijih i sama izrada je bolja. Guma, ko guma vremenom stvrdne, ali treba samo nju zameniti. Ja sam na zadnjem brisaču zamenio samo gume. Kupio Alco i delovao mi je ko da je namenjen za Yuga, pa sam samo prepakovao gumicu. Zato, držim se da je bolje menjati gumu na brisačima, nego kupovati nove.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

dpkg
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 00:19

Post od dpkg »

Kroz neke godine iskustvo sa aero brisacima:
Bosch zamenska gumica iz ovlascenog servisa je najkrace trajala.
Champion cele metlice sam stavljao jer je gumeni deo rama sa Boscha poceo da se raspada- odlicni, trajali su dugo, prodati sa kolima.
Sada na drugim kolima koristim grafitne gumice Mitutoyo ubacene u Bosch ram- 2 godine rade bez problema.
Uz malo truda ubaciti gumicu je sasvim OK resenje, za sitne pare. Kada pocne da se raspada guma na samom ramu, staviti sve novo i novi krug.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Vazda bilo najpametnije i najjeftinije, menjati gumicu u Bosch. Može i da se igra čovek, ima raznih silikona, guma, kupiš po 2 od raznih, za par evra si miran za života kola, a zauzimaju mesta pored rezervnog točka veličine pesnice. Prvi trenutak kad zatrokiraju, staviš nove za 2 minuta.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Ja sam za ove oriđiđi mitsuba što dolaze na Qashqai i Kadjar u originalu nabavio gumice na Aliju.
Brišu bolje nego novi "aero" što su mi prodali kod Sekulića sa znakom Renoa..

Sent from my Pixel 7a using Tapatalk

Korisnikov avatar
BlackAndWhite
Reactions:
Pridružio se: 09 Okt 2020, 19:52
Garaža: Porsche Macan ,VW Touareg 7L 2007 3.0 TDI, Audi A2

Post od BlackAndWhite »

Würth na MOL pumpi, da li vredi kupiti? Ja jesam, bila je nužda, pa da pitam ima li neko iskustva?
Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

Ja sam uzeo Wurth pre neke 2 godine, isto na pumpi, i dalje lepo brišu, ne čuju se, ja zadovoljan. Ostalo mi u sećanju da nije bilo ni skupo al ne sećam se tačne cifre.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:

Post od MarjanKG »

Ja sam ih prošle godine kupio , za Clia mi izašle oko 1290 din. Ali posle 3 meseca, počele da mi se čuju, pa sam vratio prethodno skinute Aerotwin i terao sa njima do juna meseca dok nisu počele da se bukvalno krune. Problem je bio u gumici koja se stvrdnula, a mene je mrzelo da menjam i dao sam ih bratu, a on je zamenio gumice i zadovoljan je sa njima. Kao što sam u ranijem postu rekao, ne menjati komplet brisače, već samo gumice.

zarekg
Reactions:
Pridružio se: 07 Okt 2024, 22:02

Post od zarekg »

Koje gumice kupuješ i gde?
Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:

Post od MarjanKG »

On je to uzeo od čoveka, koji je naručivao preko Alli . I ja sam gledao nešto preko Allija da naručim, samo da vidim presek gumice koje će da mi odgovaraju.

Odgovori