ljubitelj napisao: 16 Nov 2024, 22:03
Jasno, onda ništa nego u kantu ali bar izvadi elektroniku. Trebaće nekome nekada, tj neka servis otkupi i izvadi kao što sam predložio.
Bolje da se ispravna elektronika ponovo negde upotrebi korisno nego da se pravi nepotrebni elektronski otpad.
Oglasio ga za 30 EUR i došao čovek juče i uzeo ga, kaže zbog postolja alu i magičnog daljinskog.
Šta kažete za ovaj LG UHD UR81 65UR81003LJ 4K Smart TV 2023?
Od početka mi je išlo sa LG pa je prelaz išao TFT 17"-19"-24"-42" 3D-55" i sad bi na 65 recimo na 3m gledanja.
IPS je bio prošli a vidim da je i ovaj. Doduše prošlogodišnja serija UR dok je UT 2024.
Ovih dana gledao LG UR81, TCL C805, Hisense E7KQ PRO i odlučio se za QLED HISENSE 65E7NQ PRO 2024.
Slika je baš dobra, nosio sam i hard sa 4K 70Gb filmovima. Zvučnici su 2x10W + 20W wofer i ne znam da li je to snaga u RMS ali lepo reprodukuje niske tonove.
u odnosu na E7KQ PRO E7NQ ima FALD i noviji VIDAA OS. Ostalo je isto, IPS, 120/144Hz za igre, 2x2.0 +2x2.1 HDMI, eARC, 10bita...
TCL je ludilo od slike ali onaj sa ONKYO woferom (beše li C835) je u 65ici van mog planiranog opsega. Mislio sam ići na 805 u 55" kao što mi je bio LG 55 UK ali biće mali za dnevnu sobu novog stana u koji se useljavamo uskoro.
99% vremena će se gledati Netflix (videću da doplatim za 4K), filmovi sa torenata 50Gb+ a planirao sam obnoviti i desktop Chiftec pa da cepam FPS i malci će uskoro PS5.
Zaboravih koji je ovo u G , slika top, naravno demo
Zguglaj Real Debrid, platforma Stremio, plugin Torentio, rezervno Jacketio. Plaća se 16e na 6m prepaid.
Ako ti se gleda kvalitet sa strimova u fulu, a sve od blurej ima kao remux, 50, 60, 150 giga fajl. Ne treba ništa kod sebe da držiš, za tu kintu oni keširaju sve na svojim serverima.
Plaća se RD. Stremio je besplatan. Guglaj, pošto je malo siva zona, sve ima i prosto je. Šlag na tortu je što bukvalno sve što ti padne napamet je ili skinuto već kod njih ili skine za par sekundi, pa downloaduješ iz browsera.
Nisi nikad u prekršaju, gde god da si u svetu, nema upload, skidaš kao svaki drugi fajl sa web.
@Kass RD je torent klaud servis sa ukeširanim 99% sadržaja koji bi mogao da ti zatreba. Između ostalog, Stremio ga koristi kroz poseban Torentio RD addon. Zamišljen je da u njega učitaš torent fajl umesto kod sebe na komp i umesto da čekaš, on je već spreman za download odande iz tvog browsera.
Potreban je Android TV ili Boxić za Stremio, da bude onako kao Netflix recimo, samo što ovde ima sve i najviši kvalitet.
Nama je ovo dosta komfornije nego servisi koje smo odvojeno plaćali. Legalno nije, ali nisi ni u prekršaju, jer nema upload, ispod radara si, u sivoj zoni. Ne mogu da znaju šta konkretno konzumiraš odande, dal je legalan sadržaj ili ne.
Mora da se podesi na nečem drugom (win ili MacOS) pa onda da se pusti na webOS ali da, radi out of the box(OledC3). Nisam bio siguran da li fora "samo" u keshiranju sadržaja posto torrentio radi i bez RD, sad je sve jasno. Što se tiče IP nešto se ne bih uzbudjivao oko toga u srbiji svakako ali to keširanje je korisno. Probaću da pustim par stvari bez RD pa ako bude problema uvek mogu da uzmem RD nije skupo svakako. Hvala!