Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od ftj »

savski nasip i eko straza jako cesto lupetaju gluposti, bukvalno su istovarili na mesto koje je planom predvidjeno za to - https://biznis.telegraf.rs/info-biz/335 ... zvodjacima

eko straza je i pustila tu dezinformaciju o azbestu i bukvalno imaju srece da ne odgovaraju krivicno za to.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

A zasto mislis da je nalaz IMS-a legitiman tj tacan? U ovoj nasoj drzavi papir trpi svasta

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Roditelji čija deca idu u tu najbližu osnovnu školu su angažovali neku stranu firmu da izmeri nivo azbesta. Nisu ništa našli.

Pri tom nikad nije ni bilo nikakvog dokaza da ima azbesta, samo je postojala sumnja s obzirom da se u tim godinama koristio u građevinarstvu.

I ja mislim da je ovo preterivanje kad se za nešto zakače kontraproduktivno, naročito ako to nešto nije 100% provereno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Lopuže.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Geza napisao: 01 Dec 2024, 21:10 Slika
Pod 1) zavisi od kolektivnog ugovora, i može da bude u skladu sa njim

Deo pod 2) je grubo sročen u početku (”ukidaju se slobodni dani”), inače, u proizvodnji je zaista nužna najava slobodnih dana unapred i sa odobrenjem.

Deo pod 3) je nepropisan. Potrebna su tri neopravdana izostanka za otkaz, ne samo jedan (dan).

Deo pod 4) — na osnovu čega? Rade li se merenja? Normogrami? Pretpostavljam da nisu ni čuli za to...

Ovo pod 5) je takođe nezakonito.

6) i 7) su načelno OK, ali na osnovu čega će oni to utvrditi? Možda je norma nepravilno određena.

I poslodavci moraju da shvate: minimalna plata podrazumeva minimalnu odgovornost i minimalni rad.

Naravno, iz tona teksta mi je jasno na kojoj je talasnoj dužini “vlasnik, gospodin i direktor”. Kao u onom vicu — Kako se obraćaš budaletini koja drži Kalaš? — GOSPODINE.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Došao mi kum iz Francuske i ne može da dođe k sebi od naših cena. Pita kako ljudi uspevaju da prežive...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ironija je sto je i Francuska do jaja skupa sa troskovima za zivot , pa kad se on cudi ...
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
BlackAndWhite
Reactions:
Pridružio se: 09 Okt 2020, 19:52
Garaža: Porsche Macan ,VW Touareg 7L 2007 3.0 TDI, Audi A2

Post od BlackAndWhite »

DukeNS napisao: 30 Dec 2024, 12:16 Došao mi kum iz Francuske i ne može da dođe k sebi od naših cena. Pita kako ljudi uspevaju da prežive...
Možda ne zna jezik pa ne vidi da piše istekao rok, ili za upotrebu odmah, cirkus, neka ode u mesaru uporedi cene, ne smeće sa mesarom itd, glupost.....
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nek ode kod frizera, zubara ili automehanicara pa nek uporedi cene :)
Korisnikov avatar
BlackAndWhite
Reactions:

Post od BlackAndWhite »

ftj napisao: 30 Dec 2024, 14:59 Nek ode kod frizera, zubara ili automehanicara pa nek uporedi cene :)
Sve što se rukama radi........
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Sve manja i manja razlika kod svih tih - barem u poredjenju sa Holandijom. Kada sam bio u Francuskoj, ona je za nijansicu jeftinija od Holandije. A o kvalitetu Srpske hrane necu da pisem - vrlo je diskutabilna - bar ono sto kupujemo u Beogradu...

Frizer (muski) mi postao jeftiniji u Holandiji. Zubar je slican posle odbitka poreza i osiguranja. A auto je davno jeftiniji - ovlasteni - uz malo trazenja.
Korisnikov avatar
BlackAndWhite
Reactions:

Post od BlackAndWhite »

Meni je jeftinije u DE par stvari, voleo bih kada bi se neke stvari primenjivale ovde( što se tiče zakona ), opet mnogo je apsurdnih stvari u EU zakonima, srećom nisam vezan ni za jednu lokaciju, mislim da mogu realno da sagledam stvari , imao sam period kada sam živeo par godina u EU da nisam došao u Srbiju, treba stvari porediti sa istim kvalitetom, ne Lidl sa mesarom npr, ne frizera sa bilo kojim frizerom, nivo usluge sa istim uslugama.... Itd. Ono što definitivno jeste, a tiče se primanja, ako niste specijalisti u nekoj struci, uzmi radi ovde toliki broj sati i životni standard neće biti različit.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mi smo ga ugasili ako se frizeri i zubari cenovno izjednace sa EU. Onda nam ostaju samo ovi preko bare ali puno se putuje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori