Zasto su RX8 povoljni u Srbiji?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Re: Zasto su RX8 povoljni u Srbiji?

Post od Romanticni_Piroman »

Ja sam probao jednu na pola sata i od tada mi je ovo auto iz snova, ovaj auto lezi nestvarno na putu, postoji razlog sto svi hvale sasiju. U sustini ovo je produzena i sira MX5 sasija sto joj daje jos vecu stabilnost pri velikim brzinama, ono sto MX5 fali, a mislim da ljudi ovde znaju kako se MX5 inace ponasa :)
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

I meni je rx8 ružan poprilično. ali zato bih rx7 rado posedovao, samo što sad košta meleon...
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

i mx5 i rx7 bih rado posedovao
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Romanticni_Piroman napisao: 23 Okt 2024, 09:46 Ja sam probao jednu na pola sata i od tada mi je ovo auto iz snova, ovaj auto lezi nestvarno na putu, postoji razlog sto svi hvale sasiju. U sustini ovo je produzena i sira MX5 sasija sto joj daje jos vecu stabilnost pri velikim brzinama, ono sto MX5 fali, a mislim da ljudi ovde znaju kako se MX5 inace ponasa :)

I cvrscu sasiju zbog krova. Ali i ja bih radije vozio ND Mx5 (mada moze i prethodne generacije) ili FD Rx7 :D
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

meni se ova zanjda mx5 ne svidja, najlepsa mi je generacija pre ne znam im oznake mada se ni za one stare ne bih bunio pod uslovom da mogu komotno da se smestim u njih posto mi deluju bas skuceno
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kad sam se vozio u 10-15 godina starom mx5 dok je bilo bez krova još đene đene, ali kad je počela kišica glavu sam morao da držim nakrivljenu ispod krova. Pri tom imam 187, ništa specijalno za naše standarde ali za mx5 je to previše.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Mx-5 nema veze koju odaberes. Svaka je dobra. NA i NB su isti automobili. Druga karoserija ali sve ispod je isto. NC imaju skoro pa tri verzije. NC2 je prilicno drugacija od NC. ND je fantasticna a naravno da je ND3 (poslednja "verzija" ND) bukvalno savrsena za to sto jeste. Imao sam tu cast da vozim sve osim NA. NC sam aktivno gledao da kupim prosle godine ali mi je supruga ipak argumentovano objasnila (citaj pogledala me popreko) da nam treba ipak mesta za decu pozadi (pfff, detalji), pa samo zavisili sa BWM e88.

Mnogo detalja oko nastanka i svega oko MX-5 u ovom fantasticnom videu Kamise:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ja sam vozio prošlu generaciju sa tvrdim krovom i nisam imao problem sa glavom sa svojih 190 cm, ali je problem bio ulazak u zimskoj jakni. Nisko se sedi, noge su dosta visoko u odnosu na telo i sve ok kad se namestis, ali definitivno nije pravi izbor za gabaritnije vozače. Zapravo, ne treba ova kola gledati u saobraćaju ili na slikama, nego stati pored njih i onda shvatiti koliko su zapravo mala i niska.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

grujicd napisao: 23 Okt 2024, 14:01 dok je bilo bez krova još đene đene, ali kad je počela kišica glavu sam morao da držim nakrivljenu ispod krova. Pri tom imam 187, ništa
ja sam slicne visine 190 i pretpostavljam da bi mi to isto bio problem u sustini kabrilolete i ne volim a miata mi je ok i sa hard top varijantom i tu je valjda bolja prica, gledam jednu letos prva serija u Solunu nabudzenu i hard top, mala u pm kad stane pored bas sam se pitao kako bi bilo kad bih seo a nisam nikad jer nikog i ne znam ko je ima,
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Romanticni_Piroman napisao: 22 Okt 2024, 12:35 Konkretno ovaj primerak planiram da kupim, ovo je legendarni auto a ljudi placaju golfa starog 10+ godina ove pare
Stvarno je poseban taj auto, ali se i najhrabriji entuzijasti teško odluče da ga kupe. :)
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Cool su i jedan i drugi, ali ne daj Bože da nešto oko motora treba da se popravlja.
Naći stručnjaka za Wankel motor je i u Nemačkoj ozbiljan problem. Ne verujem ni da ih u Srbiji baš ima dovoljno(ako ih uopšte ima).
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Majstor uopste nije problem. To moze da sastavi bilo ko sa iole znanja kako taj motor funkcionise. Problem je sto na njemu nema sta da se popravlja (da je specficno) ako se popravlja rastavlja se ceo i menja se sta treba. Ko LEGO, samo su delovi problem jer ih cekas i treba znati sta uzeti non-Mazda vec aftermarket koji se dobro pokazao, a onda kada su vec rasturio, zasto ne side-port dodati itd.......

Mehanicari nece da ga rade zato imas 2 modela koja ga koriste (Rx7 i Rx8) i vlasnici nisu nezni sa njima. Onda krenu reklamacije i sl. To je mnogo prostiji motor od klasicnog klipnog motora gde imas mnogo varijacija i mnogo vise mozes da zeznes.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ako je zaista u Nemačkoj teško naći majstora za tako jednostavne stvari kao što je Wankel motor onda smo svi zaista u velikom problemu jer smo puno uvezani sa Nemcima...to je odlika zemalja tzv. trećeg sveta da za sve je teško nešto naći- uraditi.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

U Grckoj ih ima, jednako zastupljen model kao Octavia RS.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori