Slatkiši & čokolade & kremići :)

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Slatkiši & čokolade & kremići :)

Post od OMP »

Mi smo od proleca do jeseni zadnjih godina uzmali iskljucuvo domaca jaja, komsinica ima u selu svoje kokoske koje se iskljucivo hrane nepolju kljucajuci, nikakve prehrane i vestacka hrana, ta jaja se derasticno razlikuju i po ukusu, izgledu i boji, sad preko zime ne nose valjda ili je to neka mala kolicina koja zadovoljava samo njihove potrebe pa smo primorani da kupujemo na pijaci jaja sa farme.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja kupujem u Metrou. To je što je. Svakako bolje i jaje lošijeg kvaliteta da pojedem za doručak nego hleb sa kremom.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Slatkiši & čokolade & kremići [emoji3]

Post od shandu90 »

Jaja ko jaja. Ja iskreno ne osetim neku vecu razliku, mozda je boja zumanca drugacija nekad.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Milos napisao:
Xepoj87 napisao: 30 Dec 2024, 17:41 Omega 3 jaja, ne 6, 6 komada je u pakovanju :)

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Imas ta jaja svuda , ne samo u Woltu , zaista se oseti razlika kad se mute za omlet i po boji da su nekako svezija vise .
Pazi, drugi brend omega 3 nisam video razliku, samo onaj koji prodaju u Woltu, nisam nasao gde se jos prodaje.

Inace, ima na YT, likovi si radili analizu sastava razlicitih jaja, organskih, osrednjih i najjeftinijih i prakticno nije bilo razlike.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Mi uzimamo ona sa oznakom 1, slobodan uzgoj, iako to ne mora ništa značiti.

Pre nekoliko meseci, organska (oznaka 0) su bila na akciji u MegaMaxiju, pa je 12 kom koštalo koliko 10 ovih "jedinica". Nestala su očas posla.

--

Kolega je doneo skoro jaja, koja baba prikuplja za familiju. Boja i miris pri pečenju su drugačiji, makar i otrovna bila. Takva su i kod ženine babe u Sirogojnu. Sitnija su, ali ukusna.

Kao što je i piletina drugačija. Mnogi su zaboravili kakvog je ukusa domaće pile. I supa je drugačija, drugačije se kuva, drugačiji su odnosi mesa, boja, sve.

Tapa

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Jedino moze biti pouzdano, ako se od nekog poznatog uzima, ovo sve ostalo je mrsenje m*da. Moze biti, ali ne mora da znaci, papir trpi sve.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Xepoj87 napisao: 04 Jan 2025, 11:00
Milos napisao:
Xepoj87 napisao: 30 Dec 2024, 17:41 Omega 3 jaja, ne 6, 6 komada je u pakovanju :)

Imas ta jaja svuda , ne samo u Woltu , zaista se oseti razlika kad se mute za omlet i po boji da su nekako svezija vise .
Pazi, drugi brend omega 3 nisam video razliku, samo onaj koji prodaju u Woltu, nisam nasao gde se jos prodaje.

Inace, ima na YT, likovi si radili analizu sastava razlicitih jaja, organskih, osrednjih i najjeftinijih i prakticno nije bilo razlike.

Slika

O ovim jajima pricamo ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

pedja napisao:Mi uzimamo ona sa oznakom 1, slobodan uzgoj, iako to ne mora ništa značiti.

Pre nekoliko meseci, organska (oznaka 0) su bila na akciji u MegaMaxiju, pa je 12 kom koštalo koliko 10 ovih "jedinica". Nestala su očas posla.

--

Kolega je doneo skoro jaja, koja baba prikuplja za familiju. Boja i miris pri pečenju su drugačiji, makar i otrovna bila. Takva su i kod ženine babe u Sirogojnu. Sitnija su, ali ukusna.

Kao što je i piletina drugačija. Mnogi su zaboravili kakvog je ukusa domaće pile. I supa je drugačija, drugačije se kuva, drugačiji su odnosi mesa, boja, sve.

Tapa
Ja maloj uzimam morku, a za pile imamo jednog prijatelja samo sto on nema uvek pilice za prodaju pa jedem redje nego ranije.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Milos napisao:
Xepoj87 napisao: 04 Jan 2025, 11:00
Milos napisao:

Slika

O ovim jajima pricamo ?
Takoe, bas ta.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Dzaba i najbolja jaja ako se ne spreme onako kako ja smatram da treba.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Pržena na masti?

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Moze i na masti mada preferiram puter al nije mi to kljucno, osim ako je na bas previse suncokretovog ulja, to mi je automatski deal breaker.

Ako pricamo o omletu, mora da bude zlatno zut spolja a kremast iznutra(nikako ziv), a ne onako braon spolja i gumeno suv i dosadan iznutra. Nije sad to neka nauka velika al ljudi uglavnom to zbrzaju pa ne bude to to.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne volim omlet, samo kajganu.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

I ja volim jaja na oko na pržene na masti. Nema boljeg doručka nego kad ustanem u pola 5 bapnem 10 jaja na prethodno istopljenu kašiku masti, odmah krene magija. Jaja cvrče, posolim ih solju iz Tuzle. Sve se to peče na teflon tiganju jer lakše sklizne u tanjir i munjevito se ohladi na temperaturu idealnu za obrok. Naravno, dok se peku, poklopim ih da se kompletno ispeku, jer ne volim da jedem neispečenu sluz iz jaja. Dok se jaja tako detaljno prže postavim 300 grama slanine na tanjir gde će biti jaja i 250 grama fete uz jednu lepu ćabatu. Onda spustim ispržena jaja na slajsove slanine i doručak može da počne. Posle toga popijem 300 ml Teekane Earl Grey čaja sa mlekom, obučem se i spreman sam za početak radnog dana...

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

10 jaja? Plus sve ostalo. Svaka čast. Znam da posao može biti fizički zahtevan, ali 10 jaja je ozbiljan obrok.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Odgovori