Slatkiši & čokolade & kremići :)
Re: Slatkiši & čokolade & kremići :)
Mi smo od proleca do jeseni zadnjih godina uzmali iskljucuvo domaca jaja, komsinica ima u selu svoje kokoske koje se iskljucivo hrane nepolju kljucajuci, nikakve prehrane i vestacka hrana, ta jaja se derasticno razlikuju i po ukusu, izgledu i boji, sad preko zime ne nose valjda ili je to neka mala kolicina koja zadovoljava samo njihove potrebe pa smo primorani da kupujemo na pijaci jaja sa farme.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja kupujem u Metrou. To je što je. Svakako bolje i jaje lošijeg kvaliteta da pojedem za doručak nego hleb sa kremom.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Slatkiši & čokolade & kremići [emoji3]
Jaja ko jaja. Ja iskreno ne osetim neku vecu razliku, mozda je boja zumanca drugacija nekad.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pazi, drugi brend omega 3 nisam video razliku, samo onaj koji prodaju u Woltu, nisam nasao gde se jos prodaje.Milos napisao:Imas ta jaja svuda , ne samo u Woltu , zaista se oseti razlika kad se mute za omlet i po boji da su nekako svezija vise .Xepoj87 napisao: 30 Dec 2024, 17:41 Omega 3 jaja, ne 6, 6 komada je u pakovanju![]()
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Inace, ima na YT, likovi si radili analizu sastava razlicitih jaja, organskih, osrednjih i najjeftinijih i prakticno nije bilo razlike.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Mi uzimamo ona sa oznakom 1, slobodan uzgoj, iako to ne mora ništa značiti.
Pre nekoliko meseci, organska (oznaka 0) su bila na akciji u MegaMaxiju, pa je 12 kom koštalo koliko 10 ovih "jedinica". Nestala su očas posla.
--
Kolega je doneo skoro jaja, koja baba prikuplja za familiju. Boja i miris pri pečenju su drugačiji, makar i otrovna bila. Takva su i kod ženine babe u Sirogojnu. Sitnija su, ali ukusna.
Kao što je i piletina drugačija. Mnogi su zaboravili kakvog je ukusa domaće pile. I supa je drugačija, drugačije se kuva, drugačiji su odnosi mesa, boja, sve.
Tapa
Pre nekoliko meseci, organska (oznaka 0) su bila na akciji u MegaMaxiju, pa je 12 kom koštalo koliko 10 ovih "jedinica". Nestala su očas posla.
--
Kolega je doneo skoro jaja, koja baba prikuplja za familiju. Boja i miris pri pečenju su drugačiji, makar i otrovna bila. Takva su i kod ženine babe u Sirogojnu. Sitnija su, ali ukusna.
Kao što je i piletina drugačija. Mnogi su zaboravili kakvog je ukusa domaće pile. I supa je drugačija, drugačije se kuva, drugačiji su odnosi mesa, boja, sve.
Tapa
Jedino moze biti pouzdano, ako se od nekog poznatog uzima, ovo sve ostalo je mrsenje m*da. Moze biti, ali ne mora da znaci, papir trpi sve.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Xepoj87 napisao: 04 Jan 2025, 11:00Pazi, drugi brend omega 3 nisam video razliku, samo onaj koji prodaju u Woltu, nisam nasao gde se jos prodaje.Milos napisao:Imas ta jaja svuda , ne samo u Woltu , zaista se oseti razlika kad se mute za omlet i po boji da su nekako svezija vise .Xepoj87 napisao: 30 Dec 2024, 17:41 Omega 3 jaja, ne 6, 6 komada je u pakovanju![]()
Inace, ima na YT, likovi si radili analizu sastava razlicitih jaja, organskih, osrednjih i najjeftinijih i prakticno nije bilo razlike.

O ovim jajima pricamo ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja maloj uzimam morku, a za pile imamo jednog prijatelja samo sto on nema uvek pilice za prodaju pa jedem redje nego ranije.pedja napisao:Mi uzimamo ona sa oznakom 1, slobodan uzgoj, iako to ne mora ništa značiti.
--
Tapa
Takoe, bas ta.Milos napisao:Xepoj87 napisao: 04 Jan 2025, 11:00Pazi, drugi brend omega 3 nisam video razliku, samo onaj koji prodaju u Woltu, nisam nasao gde se jos prodaje.Milos napisao:Imas ta jaja svuda , ne samo u Woltu , zaista se oseti razlika kad se mute za omlet i po boji da su nekako svezija vise .Xepoj87 napisao: 30 Dec 2024, 17:41 Omega 3 jaja, ne 6, 6 komada je u pakovanju![]()
O ovim jajima pricamo ?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Dzaba i najbolja jaja ako se ne spreme onako kako ja smatram da treba.
Pržena na masti?
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Moze i na masti mada preferiram puter al nije mi to kljucno, osim ako je na bas previse suncokretovog ulja, to mi je automatski deal breaker.
Ako pricamo o omletu, mora da bude zlatno zut spolja a kremast iznutra(nikako ziv), a ne onako braon spolja i gumeno suv i dosadan iznutra. Nije sad to neka nauka velika al ljudi uglavnom to zbrzaju pa ne bude to to.
Ako pricamo o omletu, mora da bude zlatno zut spolja a kremast iznutra(nikako ziv), a ne onako braon spolja i gumeno suv i dosadan iznutra. Nije sad to neka nauka velika al ljudi uglavnom to zbrzaju pa ne bude to to.
Ne volim omlet, samo kajganu.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
I ja volim jaja na oko na pržene na masti. Nema boljeg doručka nego kad ustanem u pola 5 bapnem 10 jaja na prethodno istopljenu kašiku masti, odmah krene magija. Jaja cvrče, posolim ih solju iz Tuzle. Sve se to peče na teflon tiganju jer lakše sklizne u tanjir i munjevito se ohladi na temperaturu idealnu za obrok. Naravno, dok se peku, poklopim ih da se kompletno ispeku, jer ne volim da jedem neispečenu sluz iz jaja. Dok se jaja tako detaljno prže postavim 300 grama slanine na tanjir gde će biti jaja i 250 grama fete uz jednu lepu ćabatu. Onda spustim ispržena jaja na slajsove slanine i doručak može da počne. Posle toga popijem 300 ml Teekane Earl Grey čaja sa mlekom, obučem se i spreman sam za početak radnog dana...
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
10 jaja? Plus sve ostalo. Svaka čast. Znam da posao može biti fizički zahtevan, ali 10 jaja je ozbiljan obrok.
Posetite www.garaza.rs !