Računari
Re: Računari
Isključi klimu i greje se na GPU.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Moja 4090 vec radi na 500W, plus oko 150-200W ekran, oko 150W ostatak kompa, oko 70W zvucnici i skoro sve to ide u toplotu...smanjujem klimu za stepen do 2 zimi kada se igram, a leti nije problem, svakako joj je banja sa 10.5 seer-om, ni ne oseti tu dodatnu toplotu.
Da pojasnim, grejem se na klimu, a ista radi barem 11 meseci godisnje.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Da pojasnim, grejem se na klimu, a ista radi barem 11 meseci godisnje.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Nevezano za temu gejminga gde moraju takve mašine, ja sam se skroz odvikao od ventilatora i vrelih Intela otkad sam prešao na Apple silicon... Ovih dana koristim iz zezanja 16 inch Macbook pro iz 2019 sa 6 core i7 i čudno mi koliko je topla tastatura...
ARM baš kida u tome

ARM baš kida u tome
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Meni se na Air ne ugreje nista, a jeste neobicno sto nemaju ventilator.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- shandu90
Znam da ne valja post za postom ali sam nabacio par igrica na mac. Jurio sam free naslove cisto da vidim kako ce da gura. Nabacio neku pucacinu, jos par malih igara i za pocetak Resident Evil 2. Igra se preko dzojstika, nema drugih opcija (i sluske naravno). Lose je kad se naviknes na tv i sony ali igra radi. Ovi kasniji delovi se placaju a to mi sad nije goruce. Bacicu pogled i na Steam, da vidim imaju li naslove. Tamo imam samo CS2. Sto se tice programa i ostalih stvari, snasao sam se za kratko vreme i poskidao sta mi treba.
Ima na steamu tačno obeleženo da li postoji mogućnost da igra radi i na MacOS, nije baš uvek tačno. Ja jedino civilizaciju drzim na Mac-u za usput ako sam samo sa poslovnim kompom, sve ostalo igram na windows igraćem laptopu. Uz monitor, tastaturu itd setup naravno.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
MacBook Air je fantastičan, šteta što nema Windows već samo buđavi MacOS 

Pa ja iskreno ne znam što se ljudi toliko oduševljavaju, zbog posla koristim mac jer eto fancy je u IT firmi koristiti mac. Ali generalno ništa specijalno osim što su prozori okrenuti naopako 

Zena presla na mac pre godinu dana(ja je nagovorio) i ne moze da se navikne i pljuje ga cesto a ja sam naravno krivac.
Sirota zena.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Sad ću ostaviti ženi da koristi moj 2019 Macbook Pro pošto konačno prelazim na m2, osećam da će mi na nos izaći.
- shandu90
Ista prica i sa Apple telefonima, ali kvalitet proizvoda je ipak iznad ostalih.
Drugar je na Pro ubacio i Windows, dize ga preko virtuelne masine. Verovatno bi moglo i na Air (sa vise memorije).
Sto se mene tice, nisam vezan sa sistem. I taj program koji koristim privatno ima podrsku za IOS. Imam aplikaciju na telefonu pa odradim i tu sta treba, ako zagusti tu je komp. Office vise ne koristim kuci, skinuo sam neki WPS i probao, radi posao za slucaj nuzde a tu je i google docs. Baterija kida stvarno, to im je najveci plus i to mi je ispred svega.
Drugar je na Pro ubacio i Windows, dize ga preko virtuelne masine. Verovatno bi moglo i na Air (sa vise memorije).
Sto se mene tice, nisam vezan sa sistem. I taj program koji koristim privatno ima podrsku za IOS. Imam aplikaciju na telefonu pa odradim i tu sta treba, ako zagusti tu je komp. Office vise ne koristim kuci, skinuo sam neki WPS i probao, radi posao za slucaj nuzde a tu je i google docs. Baterija kida stvarno, to im je najveci plus i to mi je ispred svega.
Upravo zbog toga i jeste fantastičan.grujicd napisao: 18 Jan 2025, 10:53 MacBook Air je fantastičan, šteta što nema Windows već samo buđavi MacOS![]()
Koristim Mac još od PowerPC... Ali za Mac OS, za nekoga ko pređe sa Windowsa, treba malo strpljenja i truda da se nauče prečice i sve prednosti drugaijeg menadžmenta prozora, tabova, drag and dropa, trackpad kako da se pravilno iskorsti multi touch itd. Ljudi koji pređu pokuašavaju sebi da naprave windows od nejga.
Da ne pričam o brutalnoj efikasnosti sistema, gde i najjeftiniji air možeš da koristiš 7-8 sati na bateriji.
Jedino što je zaista brutalno sa stanovišta IT-a je to što u terminalu možeš da uradiš šta hoćeš, sve ostalo je šminka plus beskonačno zatvoren sistem što ga čini stabinlijim, mada ne potpuno stabilanim. Baterija je dobra, ali to i današnji high end windows laptopovi mogu.
Ono što mene izbezumljuje je njihovi besmisleni pokušaji da budu user friendly što se svima osim fanboyovima obije o glavu, tipa M- svi ne mogu da se ugase ako nisi poklopljeni. Čim ga otvoriš on se upali, to je jedan od razloga zašto još koristim stari iako je novi pored, drugi je zato sto ti isti M nemaju podršku za većinu virtualizacija i do skora je bilo bolno napraviti virtualnu mašinu, sad sam čuo da može pa ću isprobati.
Ono što mene izbezumljuje je njihovi besmisleni pokušaji da budu user friendly što se svima osim fanboyovima obije o glavu, tipa M- svi ne mogu da se ugase ako nisi poklopljeni. Čim ga otvoriš on se upali, to je jedan od razloga zašto još koristim stari iako je novi pored, drugi je zato sto ti isti M nemaju podršku za većinu virtualizacija i do skora je bilo bolno napraviti virtualnu mašinu, sad sam čuo da može pa ću isprobati.
Upali se čim ga otvoriš ako nije ugašen, nego je na sleepu. Zar nije to logično..
Doduše, ne znam o kakvim high end laptopovima van Apple trenutno može da se priča, kad je to jedini OS savršeno uparen sa ARM-om, sa vrhunskim ekranom, multi touch trackpedom, kvalitetom izrade itd.
Mislim, ja sam taj apple fanboy. Imao sam i G4 Cube i G3 PowerPC pa naginjem na tu stranu emotivno i pored hiljadu mana koje imaju danas, ali laptopovi i dalje jesu vrhunski. Za iPhone i ostalo već može više da se spori..
Doduše, ne znam o kakvim high end laptopovima van Apple trenutno može da se priča, kad je to jedini OS savršeno uparen sa ARM-om, sa vrhunskim ekranom, multi touch trackpedom, kvalitetom izrade itd.
Mislim, ja sam taj apple fanboy. Imao sam i G4 Cube i G3 PowerPC pa naginjem na tu stranu emotivno i pored hiljadu mana koje imaju danas, ali laptopovi i dalje jesu vrhunski. Za iPhone i ostalo već može više da se spori..