Servis - Razno
Re: Servis - Razno
For a more general estimate of when your brake discs will need to be replaced, they’re typically expected to last for around 80,000 to 120,000 miles.
Lepo se uklapaš u očekivanje ovde navedeno https://www.mrclutch.com/blog/how-long- ... n%20years.
Lepo se uklapaš u očekivanje ovde navedeno https://www.mrclutch.com/blog/how-long- ... n%20years.
-
- Pridružio se: 31 Maj 2022, 23:21
na koliko VREMENA se menjaju motorno i menjacko ulje u autu koji se ne vozi puno? auto ne stoji ali se ne vozi bog zna koliko
Pa za motorno možeš da povećaš interval na 18 meseci sigurno. Menjačko opet može i duže, na par godina.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Menjac je manuelni?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
To za menjač je previše često ako je manuelacSkipper napisao: 07 Jan 2025, 11:35 Pa za motorno možeš da povećaš interval na 18 meseci sigurno. Menjačko opet može i duže, na par godina.
Izgleda da ću morati da radim reglažu trapa. Koliko je to trajna intervencija? Problem je što se prednja desna guma ogulila po spoljašnjoj ivici.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Nek ti provere trap ako je sve ok onda će biti duže ili dok ga ne gekneš u neke jake rupčage (Ne daj Bože).
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
To sa reglažom sam uvek asocirao sa cimanjem volana u stranu, pošto mi je volan uvek bio zakucan pravo nisam ni mislio da mi to treba. Nadam se da će moći da se to odradi, valjda nisu korodirali ti srafovi ili kako se već podešava.
Odrađena reglaža, imao sam baš loše uglove točkova.
Sada zameni gume da se i to dovede u ispravno stanje.
Da kupim nove? To neću sigurno, jer su mi gume stare godinu ipo. Mogao bih da zadnje gume prebacim napred nekom prilikom.
Gde si radio reglažu i koliko košta?
Maki KŽ, 2500 din. Prvobitno sam hteo neki Hunter servis u Nišu, 3500 din, ali verovatno su savremeniji.
A kakve veze ima to što su gume stare godinu i po ako su neispravne i pohabane??
Mogu gume i za 2-3 nedelje da postanu neisrpavne usled lošeg trapa.
Prema tvom opisu bilo je neko žešće odstupanje čime se vidi golim okom to što si naveo a s obzirom na malu kilometražu koju si (verovatno) prešao u tih godinu i po.
Da li nove ili polovne na tebi je da ceniš svoju bezbednost, bitno je da nisu nepravilno pohabane jer tek onda mogu da imaju efekte iznenadjenja na vozača da naglo izgube trenje sa podlogom.
A trebalo je prvo popraviti trap pa onda stavljati nove gume, tim redosledom popravaka je jeftinije i bolje.
Mogu gume i za 2-3 nedelje da postanu neisrpavne usled lošeg trapa.
Prema tvom opisu bilo je neko žešće odstupanje čime se vidi golim okom to što si naveo a s obzirom na malu kilometražu koju si (verovatno) prešao u tih godinu i po.
Da li nove ili polovne na tebi je da ceniš svoju bezbednost, bitno je da nisu nepravilno pohabane jer tek onda mogu da imaju efekte iznenadjenja na vozača da naglo izgube trenje sa podlogom.
A trebalo je prvo popraviti trap pa onda stavljati nove gume, tim redosledom popravaka je jeftinije i bolje.
Evo fotografije nove gume, obeležio sam deo koji je najviše zahvaćen, središnji gazni sloj gume nije u problemu. Slika ispod je kakvo je stanje sada (prljave su gume, slikano na travi). U pitanju je desna guma, dok je kod leve mnogo manje izraženo. Jbg, moja greška što nisam obraćao pažnju na to, ali ništa mi nije ukazivalo na taj problem.