2023 Dacia Duster III
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: 2023 Dacia Duster III
Čini mi se da su prostor na zadnjoj klupi proširili malo nauštrb prtljažnika, što i nije tako loše. Stari Duster je bio pozadi prilično skučen. Pravo/kompromisno rešenje bi bila klizna zadnja klupa, ali to verovatno ne može za tu cenu (nemam ni ja to u Kadjaru koji je bio skuplji auto).
Mislim da kod njega deklaracija zapremine prtljažnika varira za preko 100 litara zavisno da li je 2WD ili 4WD, da li je običan 1,2 T ili ECO-G i/ili hibrid, da li je sa ili bez rezervnog točka (on je nemoguć kod hibrida i ECO-G ).ljuba napisao: 13 Sep 2024, 10:20 Bas sam sedeo pre neki dan u jednoj. Enterijer super moderan i super plastican, ali nije strasno. Zaista izgleda kao moderan auto i iznutra. Jedino me malo iznenadio mali prtljaznik.
Stigli prašinari, provozah jednog danas nekih 30-tak km po gradu.
U pitanju je 1.2 TCe, 4x4 ali nemam pojma koji paket opreme.
Ima keyless, 4x podizači, čita saobraćajne znake i ostalo standardno što ima svaki.
Na prvo startovanje se odmah čuje da je unutra trocikindraš, jedino gore od toga je dizel trocilindraš. Po gradu mi ne deluje previše ubedljivo, nisam nešto zadovoljan kako ide a mislim da tu mogu biti merodavan pošto jako dugo vozim atmo benzince. Menjač ima neki otopr, pogotovu 1-2 i rekoše kolege da je na sva 3 tako. Da li zahteva period razrade videćemo. Takođe ručica ima malo lufta kada je u brzini.
Preglednost, po meni, jako loša. Na tu veličinu auta ide jako mala šoferka i zadnje staklo. Hauba sužava pogled, sklop kamera i senzora oko retrovizora je baš veliki, retrovizori takođe ogromni. Pozadi srednji naslon za glavu ne može da se spusti i takođe blokira deo vidnog polja. I stubovi pozadi su takođe jako veliki zbog ručki za otvaranje. Situaciju olakšavaju zadnji parking senzori a kamera ima toliko lošu rezoluciju, kao da je uzeta iz telefona iz 2010. godine.
Multimedija je spora, ima neku zadršku od 2-3 sekunde kada se prebacuje iz menija u meni. Za klimu postoje fizički tasteri ali koliko primetih A/C dugme mora da se klikne na multimediji.
Volan mi je previše lagan, kao da je raskačen od točkova.
Sedišta su udobna, mesta napred ima dovoljno, pozadi me ne zanima, tu se niko neće voziti. Gepek je relativno mali zbog rezevrnog točka punih dimenzija. Auto je došao sa Conti All Season gumama i to me iznenadilo i ima klasičnu ručnu, ne elektro.
Toliko na prvu.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
U pitanju je 1.2 TCe, 4x4 ali nemam pojma koji paket opreme.
Ima keyless, 4x podizači, čita saobraćajne znake i ostalo standardno što ima svaki.
Na prvo startovanje se odmah čuje da je unutra trocikindraš, jedino gore od toga je dizel trocilindraš. Po gradu mi ne deluje previše ubedljivo, nisam nešto zadovoljan kako ide a mislim da tu mogu biti merodavan pošto jako dugo vozim atmo benzince. Menjač ima neki otopr, pogotovu 1-2 i rekoše kolege da je na sva 3 tako. Da li zahteva period razrade videćemo. Takođe ručica ima malo lufta kada je u brzini.
Preglednost, po meni, jako loša. Na tu veličinu auta ide jako mala šoferka i zadnje staklo. Hauba sužava pogled, sklop kamera i senzora oko retrovizora je baš veliki, retrovizori takođe ogromni. Pozadi srednji naslon za glavu ne može da se spusti i takođe blokira deo vidnog polja. I stubovi pozadi su takođe jako veliki zbog ručki za otvaranje. Situaciju olakšavaju zadnji parking senzori a kamera ima toliko lošu rezoluciju, kao da je uzeta iz telefona iz 2010. godine.
Multimedija je spora, ima neku zadršku od 2-3 sekunde kada se prebacuje iz menija u meni. Za klimu postoje fizički tasteri ali koliko primetih A/C dugme mora da se klikne na multimediji.
Volan mi je previše lagan, kao da je raskačen od točkova.
Sedišta su udobna, mesta napred ima dovoljno, pozadi me ne zanima, tu se niko neće voziti. Gepek je relativno mali zbog rezevrnog točka punih dimenzija. Auto je došao sa Conti All Season gumama i to me iznenadilo i ima klasičnu ručnu, ne elektro.
Toliko na prvu.
Utisak nakon nekog vremena, sranje u boji.
Malo detaljnije?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Bacene pare 
Drugarova zena tera novi Stepway. Malo blazi utisci od skipperovih, ali gospozi po gradu ocigledno radi posao.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Drugarova zena tera novi Stepway. Malo blazi utisci od skipperovih, ali gospozi po gradu ocigledno radi posao.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na utiske iz mog prethodnog postaKabal napisao:Malo detaljnije?
Jako kilav, bučan, menjač i dalje kao da zapinje, puno troši.
Nervira i što stalno nešto pišti u autu. Isključim ta zvučna obaveštenja ali se opet sama uključe.
Ima digitalnu tablu ali može da se koristi samo srednji deo, recimo polovina dok je ostatak više kao ukras, to su ove linije sa strana koje se pomeraju gore-dole kada se menjaju modovi na km tabli

Takođe rikverc kamera je očajna, nisam mogao da verujem da danas postoji toliko loša. Na slici još i dobro deluje, uživo je još gore

Plastikaner žešći koji košta više od 25k evra. Terenske sposobnosti nisam bio u prilici da testiram ali doćiće i to na red.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ma, ko te to pitao?Skipper napisao: Jako kilav, bučan, menjač i dalje kao da zapinje, puno troši.
U kojoj boji je sranje?

Tapa
Mišje sivo golubije plavo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Vozio si i prethodnu generaciju?
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Prethodnu ne ali mk1 facelift jesam i to prilično dugo.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Da li je i na ovom niska/zakošena šoferka?
Na prošlom nisam ni primetio, dok nisam seo. Šoferka sa Sandera, na većem automobilu.
Tapa
Na prošlom nisam ni primetio, dok nisam seo. Šoferka sa Sandera, na većem automobilu.
Tapa
Ja sam sedeo u njemu na sajmu u Nišu i jeste baš mala šoferka, plus nekako one grbe od haube zauzimaju pola vidnog polja i vidi se deo ispod haube.
Moj prvi utisak kad sam seo je kao pogled iz nekadašnjeg Fiće. Staklo malo i blizu, zaobljeno u donjim uglovima. Imam utisak da je staklo duplo niže nego kod mog Tucsona i daleko manje prostora ima u tom prednjem delu kabine gledano sa mesta vozača.
Moj prvi utisak kad sam seo je kao pogled iz nekadašnjeg Fiće. Staklo malo i blizu, zaobljeno u donjim uglovima. Imam utisak da je staklo duplo niže nego kod mog Tucsona i daleko manje prostora ima u tom prednjem delu kabine gledano sa mesta vozača.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nek prođe još malo vremena pa ih malo uporedi. Teško je dati sud kad sedneš u potpuno nov i sve ti izgleda bolje. Vremenom se stvari iskristalizuju.
Posetite www.garaza.rs !