Android Auto/Car Play

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Android Auto/Car Play

Post od Saša »

Kucanje na telefonu ili ekranu multimedije? Mislim da na telefonu i kod mene može (Kadjar).
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zavisi od kola. Na O4 nije moglo dok se ne zaustavi vozilo, na W206 može da se kuca i AA i ACP bilo kad, ali ako se mnogo čačka, blokira ekran i napiše poruku.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Daj predstavi taj w206.
Odličan auto...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Uslužno pitanje.
Hyundai Tucson 2024, povezan telefon sa multimedijom, problem je kad je android auto onda ne može radio da sluša, stoji mu na ekranu samo android auto, ne može ništa od mulimedije da koristi izuzev onog što je na telefonu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kod mene se kroz meni Android Auta/Car Play-a uđe u meni multimedije (R-Link 2, postoji ikonica), uključiš tamo na multimediji šta ti treba i onda se opet vratiš u AA/CP da ga ponovo prikaže preko ekrana (postoji taster u dnu početnog ekrana multimedije na kome piše Carplay odnosno AA). Svira radio na taj način bez ikakvog problema u pozadini. Verovatno je i kod toga Hyua slično.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni se, na nekim modelima, javlja problem da automatski pokrene FM radio sa telefona, umesto da mu izvor bude audio sa multimedije. Pa se ponekad namučim dok to rešim. Ali nisam naišao na slučaj da ne svira multimedija kad je uključen AA.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Geza napisao: 22 Maj 2025, 12:00 Uslužno pitanje.
Hyundai Tucson 2024, povezan telefon sa multimedijom, problem je kad je android auto onda ne može radio da sluša, stoji mu na ekranu samo android auto, ne može ništa od mulimedije da koristi izuzev onog što je na telefonu.
Kod mene na Sportidžu prethodne generacije radio funkcioniše bez problema sa AA, baš danas probah.
E sad, ja sam još ranije podesio neke stvari pa možda ima veze sa tim:
- na tel pod AA settings sam isključio opciju "start music automatically"
- u kolima, u podešavanjima sam isključio automatsko pokretanje AA kad je moguće, već ja sam klikćem (ta opcija na tel je podešena na "set by the vehicle").

Danas sam slušao radio, povezao tel, pokrenuo AA i radio je nastavio da svira bez prekida ili nekih problema:

Slika
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Hvala, preneću. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
kopmania
Reactions:
Pridružio se: 05 Mar 2025, 13:41

Post od kopmania »

https://www.temu.com/rs-en/-2-in-1-mini ... fmoiadguli
Mozda je i bilo pitanje ovoga, da li neko zna sta je ovo?
Ako imam car play infotainment system Ali nije aktiviran u mojim kolima, da li ovo funkcionise?
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Da se nadovezem na temu gde smo trolovali čoveku garažu,
Uzeo sam Motorolu MA1 adapter. Posle malo inicijalnog kašljucanja (prikaci se otkaci se xy puta, a i piše da ce potrajati malo prvo povezivanje) sve je proradilo kako bog zapoveda, I nema razlike u W radu I kablu.
@carov2

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Znači nismo te zajebali?

Priznaj da je smor da ti neko to sutra otme.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Zapraticu te za još saveta

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Stigao i meni ovaj Motorolin MA1 adapter za bežični AA.
Za kratak test povezivanja i rada, ne vidim razliku u odnosu na kabl.
Osim blututa, automatski pali i kači se i wifi-om na adapter, ne znam dal mu je to neophodno.
Sad jedino ne znam "šta se dešava" sa blutut konekcijom sa autom koja je bila default za pozive, sad sve vrv ide preko AA.
Kada sam zaključao auto primetio sam da adapter i dalje radi što mi bilo čudno, al nađoh negde da kia gasi usb port negde posle 3-4min od izlaska iz auta, što i proverih posle.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Šta se dešava kad je par telefona u kolima upareno sa tim uređajem? Da li bude "ko prvi devojci", ili se u svakom slučaju konekcija aktivira ručno sa strane telefona, pa ni nema automatskog povezivanja?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ko pre devojci. A ono što je smor je što ne može više telefona biti povezano sa kolima u isto vreme kao što može kad je regularan blutut u upotrebi(u smislu da ti budeš preko carplaya a suvozač preko bluetootha klasično). Inače sav prenos podataka se obavlja preko wifija, bluetooth se koristi samo za inicijalno povezivanje, autentifikaciju i slično.
Odgovori