Isplativost električnih vozila

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Re: Isplativost električnih vozila

Post od noob »

ljuba napisao:Iskustva sa prethodnom generacijom tesle 3 u firmi su bas losa. Los kvalitet, dosta problema, i degradacija baterija. Ne izgleda lose, sa jezivom komandnom tablom (za mene :)) plus glupi sistem da je sve smart 100%, pa nastaju glupi problemi. Sve u svemu od par komada samo je jedan uzeo ponovo teslu, a on vozi par hiljada kilometara godisnje.
Koji model i godište?

Baš navodim kako me zanima model sa crnim bravama, odnosno restajling od 2021. god i to modele samo 3 (sportski auto) i Y (terenac) sa toplotnom pumpom, oni imaju 0 problema. Video sam da su prodajni i traženi preko i to prepisao i istražio zašto, ali samo taj kombo koji sam naveo restajling 2021 (prepozna se po crnim bravama), ostalo slabo se prodaje zbog problema.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Punjaci cekaju bolja vremena :) A onda ce doci novi standardi. Nije to toliko skupo, a i cesto placa firma.

Svi su godista 2018 i model 3 (razlicite varijante) kada je jos bila na snazi odluka o smanjenom oporezovanju za elektricne automobile. Razumem da je model bio bas nov. Ali konstantno problemi.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Tako sam i čitao dok sam istraživao, od restajlinga 2021 nemaju problema 3 i Y i toplotna pumpa (može bez, ali opadne domet zimi i nemate 500km), bukvalno se može reći 0 problema. Meni se sviđa S, on je kao flegšip, ali gomila problema zavisno od godišta koji problem, zna i da propadne zbog težine pa se radi vešanje. Ne znam kako je uleteo u numeraciju 3 jer im je Mask davao imena po "Sexy" reči.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kod nas 3ci propalo vesanje (nisu priznali garanciju), kablovi menjani, elektronika silna, vlaga u stop svetlima (zadnji put nisu priznali garanciju) - vise puta promenjeno i slicna zabava.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Danas ne bi imali te probleme, njihov trend pouzdanosti je uzlazan, tako da će se naći sa starim proizvođačima automobila uskoro, ako već nisu, kod kojih je trend silazan.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

To što je napisao isto sam čitao, sve su rešili od 2021. E kakvi će im biti najnoviji model koji treba da izbace baš me zanima.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Nije lako napraviti auto od nule, pogotovo ako u tome nemaš nikakvog iskustva. Biće to sve bolje sa godinama.. U mnogim stvarima su čak otišli godinama pa i decenijama ispred ostatka auto-industrije. Ne znam da li pratite kanal "Munro Live" - može svašta zanimljivog da se vidi, ljudi rasturaju razne automobile čim se pojave i prave detaljne izveštaje o komponentama i rešenjima i prodaju kome treba (od toga žive). Kanal odnosno tu kompaniju vodi čovek sa puno iskustva u auto-industriji i jako pohvalno govori o Tesli... :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kako nije jasno za 3 od E?
Nisi h4ck3r?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Ima li neko iskustva sa VW ID.3? Koji su potencijalni problemi ili neka eventualna nepredvidjena ulaganja?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ev clinic iz ZG ti je najbolji izvor informacija u vezi starijih ev.
Korisnikov avatar
aboki
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2017, 22:23
Garaža: Renault Zoe R135, Renault Scenic 2 2.0T

Post od aboki »

Mislim da jos nisu imali na popravci ID 3 i ID4, mada su relativno novi.
AleksandarAca napisao:Ima li neko iskustva sa VW ID.3? Koji su potencijalni problemi ili neka eventualna nepredvidjena ulaganja?

Ako je baterija od 77kwh, problem su samo 4 sedista u ID 3 Slika Uglavnom se na netu zale na softver.

Sa koliko km gledas auto i sa kojom baterijom?

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:

Post od AleksandarAca »

Gledam 2021 god i 58KWh. Uglavnom zanima me neka najvisa cifra ako dodje do nekog problema, da vidim da li mi se isplati uopste da se upustam u te vode :)

Korisnikov avatar
aboki
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2017, 22:23
Garaža: Renault Zoe R135, Renault Scenic 2 2.0T

Post od aboki »

Baterija je tu u garanciji do 2029. ili 160000km. Ako gledas neki sa do 50000km, nisam siguran da tu mozes ocekivati bilo kakve probleme. Ja pratim cene od 77kwh, mada bi meni i taj od 58kwh bio iskorak u odnosu na Zoe.

Ja sam sad na 105000km na nepouzdanom motoru, po ovima iz EV Clinic-a.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Koriste se u Nisu(Bros) i u Pirotu ih ima par na taksiju, negde mi u glavi da ih hvale kada je u pitanju pouzdanost.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:

Post od AleksandarAca »

Vidim da EV clinic navodi da se na modelima iz uvoza ne priznaje garancija. Sta se u tom slucaju desava?

Odgovori