Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Dobro veče

Post od trojanac »

Živimo u državi gde svaki drugi bolji auto, ne mora čak biti bi crn, ima lažne blinkere. I to prolazi. Što ne bi čovek uključio rotaciju i na službenom kad mu se žuri. Oni žure da popiju kafu što pre da bi se vratili na dužnost.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da, to je razlog :D

Tapa

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

motorista napisao: 17 Jan 2025, 14:51 Uvek mi je pomalo smetalo što nam naši mediji guraju tu sliku Principa, već izmučenog teškom bolešću i godinama austrougarskog zatvora, a ne recimo ovu sa privođenja ili barem sa suđenja (sedi u sredini prvog reda).

SlikaSlika
Jbt, nisam ni video ove druge slike Gavrila Principa ranije.

Ne znam, možda se ta izmučenija slika gura i zbog nekog našeg narativa. Da ne bi on bio neki strašni atentator, i da se niko ne dvoumi oko toga da su Austrougari bili loši.😁 (Sad nekako i samom sebi zvučim ironično, pa ipak da se razumemo - naravno da jesu bili loši.) Iako je ova sa hapšenja daleko dostojanstvenija.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Potpuno nerazumno ponašanje.

https://www.threads.net/@the_noise_nest ... _Ecfjbmb2A

Mislim da bi svaki razuman čovek odabrao Teslu za beg u nepoznato i što dalje od grada. :jane:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Malo pre sam se zamalo nisam složio ispred zgrade. Rominja sitna kišica i blagi minus, samo se nahvatala ona tanka klizava skrama, baš je zajebano. Crni led, što bi se reklo. Obratite pažnju.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Malopre gledam, napolju vlažno, a svi automobili poledili.

Napokon će upozorenje na crni led, u Scenicu, imati smisla :D

Tapa

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Evo sad je -1,5 a kisa rominja, kapiram da spasava to sto bas slabo rominja i onda ne moze neki jak led da se napravi.
matematicar
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2022, 23:21

Post od matematicar »

Gde na internetu da narucim motorno i menjacko ulje, filter i antifriz za yugo sa besplatnom postarinom?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Prošao sam malo i kolima, nisam nigde osetio klizavo. Ali zato čim sam izašao, opet za malo da se razbijem. Ili kola razčiste tu skramu u prometnim ulicama, ili je autu lakše na 4 točka nego meni na 2 noge.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Evo ja upravo overio da se upisem :kezo:

I bas mislim da je to rominjanje na blagom minusu problem, odmah se nahvata taj mikroled. Da je jaca kisa ne bi na malom minusu tako brzo ledila, ai led bi se video, ovo izgleda ko cist asfalt a noge samo odose
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

grujicd napisao: 18 Jan 2025, 10:51 Prošao sam malo i kolima, nisam nigde osetio klizavo. Ali zato čim sam izašao, opet za malo da se razbijem. Ili kola razčiste tu skramu u prometnim ulicama, ili je autu lakše na 4 točka nego meni na 2 noge.
Kola prave veliki (znatno veći) pritisak na podlogu od čoveka sa jedne strane a sa druge trenje guma sa podlogom pravi toplotu i time topi led u vodu.I kliza se onda po vodi, tom tankom sloju.

(Klizaljke, sličuge, upravo i rade na tom principu da velikim pritiskom tankog sečiva na podlogu tope led u vodu, zapravo po samom čvrstom ledu se ne može klizati već po tanom sloju vode koji nastane. Outda i onaj trag što ostave klizaljke- voda koja se otopila usled pritiska na podlogu i opet zaledila kada je prestao pritisak).

Da ima vetra onda ne bi bilo efekta (ovako jasnog) od prolaska vozila jer bi se led zadržavao. Ovako na -3 do -4C bez vetra kako je sada led se ni ne vidi koliko je tanak sloj.

I ja skoro otklizao na onim belim šraftama (plastika) ispred Maxi prodavnice, kao pešak.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Grujic napisao:Evo ja upravo overio da se upisem :kezo:

I bas mislim da je to rominjanje na blagom minusu problem, odmah se nahvata taj mikroled. Da je jaca kisa ne bi na malom minusu tako brzo ledila, ai led bi se video, ovo izgleda ko cist asfalt a noge samo odose
Na minusu najcesce ne pada kisa nego sneg, kisa pada samo u slucaju toplotne inverzije tj. kad je na visini plus a na dnu minus. Tako da u tom slucaju ako pada jaca kisa a minus je, pravi se led momentalno i oglasavaju se meteoalarmi. Ovo danas nije ni prijavljeno u prognozi kao ledena kisa.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

E jbg sad, napolju -1.5 na naocarima mi sitne kapljice, ne znam kako se to zove niti cega je inverzija al je bas klizavo
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ne kazem da nije nego da je moglo da bude mnogo gore :)
Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

pogibeljno je skroz, zamalo nisam izginuo par puta šetajući psa. I to na onim pločama u parku betonskim koje ne bi smele da budu klizave jer su porozne.
Odgovori