Dobro veče
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Dobro veče
Živimo u državi gde svaki drugi bolji auto, ne mora čak biti bi crn, ima lažne blinkere. I to prolazi. Što ne bi čovek uključio rotaciju i na službenom kad mu se žuri. Oni žure da popiju kafu što pre da bi se vratili na dužnost.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Da, to je razlog 
Tapa

Tapa
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Jbt, nisam ni video ove druge slike Gavrila Principa ranije.motorista napisao: 17 Jan 2025, 14:51 Uvek mi je pomalo smetalo što nam naši mediji guraju tu sliku Principa, već izmučenog teškom bolešću i godinama austrougarskog zatvora, a ne recimo ovu sa privođenja ili barem sa suđenja (sedi u sredini prvog reda).
![]()
Ne znam, možda se ta izmučenija slika gura i zbog nekog našeg narativa. Da ne bi on bio neki strašni atentator, i da se niko ne dvoumi oko toga da su Austrougari bili loši.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Potpuno nerazumno ponašanje.
https://www.threads.net/@the_noise_nest ... _Ecfjbmb2A
Mislim da bi svaki razuman čovek odabrao Teslu za beg u nepoznato i što dalje od grada.
https://www.threads.net/@the_noise_nest ... _Ecfjbmb2A
Mislim da bi svaki razuman čovek odabrao Teslu za beg u nepoznato i što dalje od grada.

Posetite www.garaza.rs !
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Malo pre sam se zamalo nisam složio ispred zgrade. Rominja sitna kišica i blagi minus, samo se nahvatala ona tanka klizava skrama, baš je zajebano. Crni led, što bi se reklo. Obratite pažnju.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Malopre gledam, napolju vlažno, a svi automobili poledili.
Napokon će upozorenje na crni led, u Scenicu, imati smisla
Tapa
Napokon će upozorenje na crni led, u Scenicu, imati smisla

Tapa
Evo sad je -1,5 a kisa rominja, kapiram da spasava to sto bas slabo rominja i onda ne moze neki jak led da se napravi.
-
- Pridružio se: 31 Maj 2022, 23:21
Gde na internetu da narucim motorno i menjacko ulje, filter i antifriz za yugo sa besplatnom postarinom?
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Prošao sam malo i kolima, nisam nigde osetio klizavo. Ali zato čim sam izašao, opet za malo da se razbijem. Ili kola razčiste tu skramu u prometnim ulicama, ili je autu lakše na 4 točka nego meni na 2 noge.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Evo ja upravo overio da se upisem
I bas mislim da je to rominjanje na blagom minusu problem, odmah se nahvata taj mikroled. Da je jaca kisa ne bi na malom minusu tako brzo ledila, ai led bi se video, ovo izgleda ko cist asfalt a noge samo odose

I bas mislim da je to rominjanje na blagom minusu problem, odmah se nahvata taj mikroled. Da je jaca kisa ne bi na malom minusu tako brzo ledila, ai led bi se video, ovo izgleda ko cist asfalt a noge samo odose
Kola prave veliki (znatno veći) pritisak na podlogu od čoveka sa jedne strane a sa druge trenje guma sa podlogom pravi toplotu i time topi led u vodu.I kliza se onda po vodi, tom tankom sloju.grujicd napisao: 18 Jan 2025, 10:51 Prošao sam malo i kolima, nisam nigde osetio klizavo. Ali zato čim sam izašao, opet za malo da se razbijem. Ili kola razčiste tu skramu u prometnim ulicama, ili je autu lakše na 4 točka nego meni na 2 noge.
(Klizaljke, sličuge, upravo i rade na tom principu da velikim pritiskom tankog sečiva na podlogu tope led u vodu, zapravo po samom čvrstom ledu se ne može klizati već po tanom sloju vode koji nastane. Outda i onaj trag što ostave klizaljke- voda koja se otopila usled pritiska na podlogu i opet zaledila kada je prestao pritisak).
Da ima vetra onda ne bi bilo efekta (ovako jasnog) od prolaska vozila jer bi se led zadržavao. Ovako na -3 do -4C bez vetra kako je sada led se ni ne vidi koliko je tanak sloj.
I ja skoro otklizao na onim belim šraftama (plastika) ispred Maxi prodavnice, kao pešak.
Na minusu najcesce ne pada kisa nego sneg, kisa pada samo u slucaju toplotne inverzije tj. kad je na visini plus a na dnu minus. Tako da u tom slucaju ako pada jaca kisa a minus je, pravi se led momentalno i oglasavaju se meteoalarmi. Ovo danas nije ni prijavljeno u prognozi kao ledena kisa.Grujic napisao:Evo ja upravo overio da se upisem![]()
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
E jbg sad, napolju -1.5 na naocarima mi sitne kapljice, ne znam kako se to zove niti cega je inverzija al je bas klizavo
Ne kazem da nije nego da je moglo da bude mnogo gore 

pogibeljno je skroz, zamalo nisam izginuo par puta šetajući psa. I to na onim pločama u parku betonskim koje ne bi smele da budu klizave jer su porozne.