grujicd napisao: 19 Jan 2025, 19:04
Kakvi su novi Ryzeni za laptope? Da li ima nešto što se ne greje i baterija traje "beskonačno" kao na MacBook-u?
Inače što se tiče virtuelnih mašina na MacBook-u instalirao sam Parallels i na njega stavio Win ARM i to je šljakalo ok, radi tu i x86 softver, ne moraju da se instaliraju ARM bildovi. U neku kao i ovi novi ARM (Snapdragon) laptopovi za Win koji su krenuli da se pojavljuju u zadnje vreme. Ali mi se ne plaća $100 godišnje za Parallels, meni to treba samo na putovanjima. Nije mi teško da nosim i stari Thinkpad
Dobri, ali kod Win laptopova najvise zavisi od same baterije. Iz 8000 serije gledaj ove sa U oznakom, oni base malo trose i ako su upareni sa dobrom baterijom, po mom iskustvu traju dosta duze nego Mac (ovo pisem sa M1 mac-a).
Na drugu temu, uopste mi se ne svidja to sto su "Silent" kucista izbacena sa trzista. Govorim o kucistima kao BeQuiet Silent Base gde se koristi zvucna izolacija sa svih strana. Sad mogu da nabrojim na prstima jedne ruke koliko ima ovako kvalitetnih kucista od kvalitetnih materijala na trzistu, ali zato ima na stotine svetlecih sa staklenim vratima da mozes da vidis kako svetli unutra
Glavni argument je bio to da nema smisla stavljati izolaciju svuda jer to smanja protok vazduha, pa ventilatori moraju jace da rade i onda je i zvuk jaci, ali ovo veze sa istinom nema u praksi. Zvucna izolacija je tu pre svega da utisa iritantan coil whine, HDD i ostalo. Dobar ventilator (citaj be quiet ili noctua) se nece cuti ni u jednom kucistu. Ajde razumem, klinci vole RGB i to, ali pobogu valjda i neko preko 15 godina sklapa desktop racunare...