Akumulatori
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Re: Akumulatori
Posle 5 godina na Fabiji, Vesna je počela da se buni. Malo sam je dopunio nekim punjačem, sad je sve OK, čak je super verglala i na ovim konstantnim minusima ostavljena na parkingu firme od pola 6 do 13 časova. Mislim da ne bi palila da nije anlaser i motor rešen.
Svestan sam da je neminovno menjanje akumulatora, prethodni akumulator je bio ProAtomic koji zamenjen posle 6 godina, iako nije imao problema sa dužim verglanjem. Međutim, nema ga u Novom Sadu. Ninex ih je nekada prodavao, sada ih nema. Jedino se prodaju u Beogradu.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Svestan sam da je neminovno menjanje akumulatora, prethodni akumulator je bio ProAtomic koji zamenjen posle 6 godina, iako nije imao problema sa dužim verglanjem. Međutim, nema ga u Novom Sadu. Ninex ih je nekada prodavao, sada ih nema. Jedino se prodaju u Beogradu.
Ako ti je u gepeku onda kupi ctek punjač i onaj njegov nastavak koji je stalno nakačen na šrafove od kleme. Onda kad treba samo nakačiš punjač na taj produžetak i olakšaš sebi posao.Grujic napisao:Energizer, nije nikad punjen.
Nije mali posao skinuti ga, tako da povremeno punjenje nije bas slatka opcija...
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Moze da puni i iz haube, ima izvode.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Samo nemam gde da ukljucim struju 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Iskoristi se neki odlazak na selo, kod rodbine, prijatelja... Ja sam tako ranije radio, punjač u gepek i rešena stvar. 

A oni se posle pitaju da li punis elektricni auto ili samo dopunjavas akumulator 

Ili napraviš pokretni punjač gde iz drugog manjeg akumualtora uzimaš "struju" koju punjač -DC/DC inverter podigne na viši napon i onda puni aku u vozilu.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Kupljen OPTIMUS 74Ah/640 (nije Prime) akumulator.srdjanyo napisao:Posle 5 godina na Fabiji, Vesna je počela da se buni. Malo sam je dopunio nekim punjačem, sad je sve OK, čak je super verglala i na ovim konstantnim minusima ostavljena na parkingu firme od pola 6 do 13 časova. Mislim da ne bi palila da nije anlaser i motor rešen.

Inače, više ne rade reciklažu jer sad treba da se ima sertifikat o upravljanju opasnim otpadom. Nisu mogli da mi kažu gde da ga predam /prodam, pa sam ga bacio u Dunav kod Karin Komerca. Šalim se. Servis u okviru Nineksa mi je zamenio akumulator i uzeo stari i računao ga kao isplatu za uslugu zamene akumulatora. Uzeo sam i 2 ALCA metlice brisača, standardne.
-
- Pridružio se: 31 Maj 2022, 23:21
mozda je bolje kupovati jeftin akumulator i menjati na 2 godine, tako uvek imas svez akumulator
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ne treba se opterećivati uopšte sa time. Koliko izdrži - izdrži. Na prvi znak popuštanja treba ga zameniti i to je to. Meni je svaki trajao oko 4 godine, max 5. Posle četvrte godine oprez i na prvi znak slabljenja ide zamena.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nije umno opterecenje nego finansijsko.
Moj akumulator je sada kapiram oko 200e, a ja sam zamenio fabricki koji je 10 god izdrzao, tako da moze da se napravi da traje
Moj akumulator je sada kapiram oko 200e, a ja sam zamenio fabricki koji je 10 god izdrzao, tako da moze da se napravi da traje
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Tako je.
Skup je AGM za tek tako zameniti...
Ja ovaj moj svaka tri meseca dopunim bez skidanja, imam struju i lidl punjac. I nadam se najboljem.
Skup je AGM za tek tako zameniti...
Ja ovaj moj svaka tri meseca dopunim bez skidanja, imam struju i lidl punjac. I nadam se najboljem.

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Obzirom da sam sumnjao da mi je akumulator oslabio, odem juče u prodavnicu akumulatora gde mi radi drugar, da ga stavi na njegov profi tester. Izveštaj kaže da je još uvek dobar,
U junu će 2 godine od ugradnje.
U junu će 2 godine od ugradnje.
Posetite www.garaza.rs !
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Mene ste definitivno ubedili da dopunjujem povremeno svoj akumulator, baš tako preventivno poneki put kad odem do mojih.
I ja sam sad uzeo isto tako neki Energizer, dali 37 meseci garancija, ali običan, nije AGM. Nije identičan akumulator kao Grujićev, ali kontam da je to ta klasa.
Za taj prethodni što je crko u julu sam mislio još i "jbg, Mustang sr*nje", što sigurno i jeste. Ovaj sam uzimao sa namerom da mi bude bolji, ali šipak - ne može se na to računati.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
I ja sam sad uzeo isto tako neki Energizer, dali 37 meseci garancija, ali običan, nije AGM. Nije identičan akumulator kao Grujićev, ali kontam da je to ta klasa.
Za taj prethodni što je crko u julu sam mislio još i "jbg, Mustang sr*nje", što sigurno i jeste. Ovaj sam uzimao sa namerom da mi bude bolji, ali šipak - ne može se na to računati.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Koliko je relevantno raditi test posle vožnje?