Zvučna izolacija kabine i nivo buke
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Zvučna izolacija kabine i nivo buke
Ja sad na 1.4 turbo prvi put imam izolaciju na haubi. Ranije na malim atmosfercima nisam imao. Od cega to zavisi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Od ničega, bukvalno, politika proizvođača da li stavlja ili ne. Sigurno u mnogo slučajeva utiče i koja je klasa/cena auta. Na Puntu nisam imao pa sam stavio, na Kadjaru imam iako je benzinac, i to veoma tih.
Све у свему, искрено се надам да је ово био добар избор, за сада сам сигуран да неће бити проблема, једино ме брине кад упекне звезда и буде +40° да тада не буде неких проблема, али о том потом. Умирују ме информације везане да нови бензинци стављају заштиту, значи нисам луд. 
Imam i ja, fabričku, na 10 godina staroj toyoti.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Imala i moja Corolla iz 2004
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ali yarisi nisu imali, ili bar moj nije imao u luna paketu opreme.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Moj autic je napunio 10 godina danas.Skipper napisao:Imam i ja, fabričku, na 10 godina staroj toyoti.
Srećan rođendan.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
I ja sam u početku bio skeptičan da možda neće biti problema sa pregrevanjem (kod Punta) ali ništa od toga se nije desilo, sve se ponašalo najnormalnije a efekat utišavanja zvuka je bio itekako primetan.
Svsšta čitam, auti imaju tu izolaciju baš odavno, pa i kod oldtajmera su fabrike ugradjivale.
Nema šta da se pregreva, hauba ne služi za hladjenje bilo čega a te zaštite su i predvidjene za temperature koje su ispod haubeda traju decenijama bez promena.
Npr Lada ruska iz 70tih (model 2103. tzv specijal). Riva 2107 isto ima izolaciju ispod haube.
Lada 2106 koju sam imao iz 1978. takodje imala izolaciju, atmo benzinac ako treba pomenuti.
Moji Volvoi koje sam imao su imali , poćevši od onog iz 1982. g pa zatim redom. I ovaj 940 iz 1995. ima, benzinac.
Pug 307 isto ima, 2003. g.
Baš mi je čudno da ima auta novijih konstrukcija bilo koje marke da nemaju, nije to nešto sto dukata....
Verujem da proizvodjači koji imalo vode računa o NVH (buka, vibracije)konstruišu vozila sa takvom zaštitom kao nešto podrazumevano.
Nema šta da se pregreva, hauba ne služi za hladjenje bilo čega a te zaštite su i predvidjene za temperature koje su ispod haubeda traju decenijama bez promena.
Npr Lada ruska iz 70tih (model 2103. tzv specijal). Riva 2107 isto ima izolaciju ispod haube.
Lada 2106 koju sam imao iz 1978. takodje imala izolaciju, atmo benzinac ako treba pomenuti.
Moji Volvoi koje sam imao su imali , poćevši od onog iz 1982. g pa zatim redom. I ovaj 940 iz 1995. ima, benzinac.
Pug 307 isto ima, 2003. g.
Baš mi je čudno da ima auta novijih konstrukcija bilo koje marke da nemaju, nije to nešto sto dukata....
Verujem da proizvodjači koji imalo vode računa o NVH (buka, vibracije)konstruišu vozila sa takvom zaštitom kao nešto podrazumevano.
Вероватно све то зависи од нивоа опреме, моја је скоро па почетна, али срећа у несрећи што је ауто 2010 то годиште.
Ma svi su tada štedeli i gledali što više da zakinu.
Pola dukata ovde, pola onde, nakupi se.... pa puta stotine hiljada ili neki milion automobila, ogromne su to pare.ljubitelj napisao: 25 Jan 2025, 19:50 Baš mi je čudno da ima auta novijih konstrukcija bilo koje marke da nemaju, nije to nešto sto dukata....
Stavljaju samo tamo gde moraju na manjim gradskim automobilima, najčešće dizeli. Kod većih i skupljih modela ti to dobro naplate pa mogu i da stave... Sve se svodi na zaradu.