Dobro veče
Re: Dobro veče
Nekada su jeftina vozila poput zastave, lade, i sl. vadila prosek jer su lakse mogla da se priuste nova pa je to podmladjivalo vozni park, u vreme zastave 10 i fiata 500l, dacija, opet je mozda skocio taj prosek, sad nema jeftinih novih kola iako vidjamo dosta novih na ulicama ali generalno prosecna starosna granica voznog parka mislim da je 15ak godina.
Primera radi krajem 80ih i pocetkom 90ih, gledajuci automobile iz mog okruzenja niko nije vozio auto stariji od 5 god i mahom kupovani novi, naravno 90% su bili iz zastavinog programa.
Primera radi krajem 80ih i pocetkom 90ih, gledajuci automobile iz mog okruzenja niko nije vozio auto stariji od 5 god i mahom kupovani novi, naravno 90% su bili iz zastavinog programa.
Meni se nekako uvek namesti da mi polovni auto bude 9-10 godina star. Da ne ispadne da se žalim, sve su bili ok primerci ali valjalo bi da naredni bude nov(iji).
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Zastava je bila jeftina pa si mogao da je relativno lako "zanavljaš". Taman su u prvih pet godina i radili kako tako, posle toga kreću igranke. Na kraju sam u mom kecu nosio sve električne delove u gepeku (kablovi, svećice, razvodna kapa, ruka, el. paljenje...), da menjam na putu, to je bilo kao dobar dan. Taj auto je kod nas bio 16-17 godina, ne znam šta sve nije propalo na njemu, ajde limarija koju sam krpio sam, broj auspuha ni ne pamtim, procureo je i rezervoar, kontakt brava se menjala, ablenderi dva puta, jednom sam morao da vežem vrata da bi došao do kuće jer nisu mogla da se zatvore, crkavanje lamela i kvačila da ne pominjem, rađena je generalna... Dobar deo toga je do niskog kvaliteta rezervnih delova, jedino što je sve bilo prejeftino. A čini mi se da taj auto do kraja nije ni prešao više od 90-100k km kod nas, jer je dobar deo devedesetih prespavao u garaži.
Sa druge strane evo Jazz mi je napunio 17 godina i nekih 160k km. Jeste on izubijan od gradske vožnje, ofucan, morala je korozija sa donje strane malo da se očisti i zafarba ali to je to - sedi i vozi auto. Iako to jeste Honda računam da je skoro svaki auto iz zadnjih 20 godina daleko daleko pouzdaniji od tih naših Zastava, nije ni čudo što možemo duže da vozimo kola bez većih problema.
Sa druge strane evo Jazz mi je napunio 17 godina i nekih 160k km. Jeste on izubijan od gradske vožnje, ofucan, morala je korozija sa donje strane malo da se očisti i zafarba ali to je to - sedi i vozi auto. Iako to jeste Honda računam da je skoro svaki auto iz zadnjih 20 godina daleko daleko pouzdaniji od tih naših Zastava, nije ni čudo što možemo duže da vozimo kola bez većih problema.
meni godiste nije tako bitno ako mi se auto svidja i ako mi odgovara, dobro sad ne da bude 20+ god mada rado bih posedovao i tako nesto ima dosta toga ali ono 10ak godina mi je skroz ok prosekSkipper napisao: 22 Jan 2025, 11:29 Meni se nekako uvek namesti da mi polovni auto bude 9-10 godina star. Da ne ispadne da se žalim, sve su bili ok primerci ali valjalo bi da naredni bude nov(iji).
Kad pomenu 20 godina, drugar uzeo skoro lexus is250. Za 20 godina star auto u odličnom stanju i sa odličnom opremom (v6 benzinac, automatik, šiber, full kožna sedišta sa memorijom, grejanjem i hlađenjem, keyless...) i rado bih posedovao jedan takav.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Studenti uputili apel za pomoć, pa svako ko je u mogućnosti…
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Mi smo uplatili (kao firma direktno) 200k u petak. Hteo sam i da izađemo sa vozilima (10ak brendiranih Dmax-ova) u blokadu, ali se partneri bas nisu složili... previše eksponiranja. Meni lično je pregorelo i nemam granice nikakve. 
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Samo nemoj Superbom ništa raditi, misliće da si ubačen element 

Zato mi nosimo Pjerom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ja sam danas na mestu dešavanja ceo dan, bukvalno mi kancelarija 200m od mesta blokade. Biću tu do kada budem mogao a planiram i sutra rano ujutru da dođem, da odradim pre posla, možda od 5h do 8h.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ne znam gde će moći da se priđe kolima, i eventualno parkira? Pretpostavljam da će to biti jasno tek kasnije kad se vidi gde će biti granice blokade. Možda tamo negde oko partizanovog stadiona. Za privremeno stajanje verovatno će moći na autobuskim stanicama na autoputu. Inače iznenadilo me je da se primarno blokira deo od autoputa prema Slaviji, a ne sa druge strane gde je kružni tok.
Jester moja bivša firma Ali Neverovatna je priča oko Swisslion-a i podrške studentima. Guranje prsta u oko bez obzira na potencijalne skrivene motive.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Blokirala policija Južni bulevar.