Koliko je vožnja na plin jeftinija od vožnje na benzin?

Iskustva u vezi autogasa, preporuke za ugradnju
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

O-P-E-L M-E-R-I-V-A

Post od Saša »

Tako jednostavno radi, ima ECU i sve ostalo naravno. Moguće da bi u nekoj fazi rada ionako prebacio sam ali ovako ide brže i jasno se oseti kada na 1.800 obrtaja cakne i pređe na plin. Naravno, tek kada se zadovolji uslov temeperature rashladne tečnosti.

p.s U stvari, kada malo bolje razmislim - mislim da je tako i radio sve dok mu nije zamenjen originalni firmware kod zamene dizni na davnih 80.000 km. Moguće i da samo posle toga nije dobro podešen. Ispitaću to ovih dana…
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Koliko je vožnja na plin jeftinija od vožnje na benzin?

Post od dunx81 »

Broj obrtaja se podešava kao i temperatura. Mnogi taj parametar spuste ispod broja obrtaja u leru pa onda ne mora da se "da gas", prebaci čim se ugeje radio u mestu ili se vozio,svejedno je.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Koliko je vožnja na plin jeftinija od vožnje na benzin?

Post od Saša »

Poremetilo mi se štošta otkako je zamenjen taj originalni firmware u plinskom ECU-u, recimo i pokazivač nivoa plina ne radi kako je precizno radio ranije, crvena lampica mi se upali a ja pređem još 150 km posle toga (ranije sam prelazio 82-84 km). Problem je što nema više dobrih majstora koji sve to umeju i imaju volje da podese. Ili ću na kraju izgleda morati nabaviti taj Landirenzo interfejs za povezivanje i odgovarajući softver, pa sam čačkati…
Odgovori