Koliko troši?
Re: Koliko troši?
"Realno", za 35 godina sam (na Balkanu) probio na kolima gumu 10 puta 

U Srbiji?ljuba napisao: 14 Jan 2025, 10:25 Realno za 25 godina i vise od 500.000km sam imao 1 slucaj probusene gume i asistencija je reagovala za 15 min. I jednom sa Runflat koja je lepo drzala i njju sam uspeo kasnije da sredim (i ako nije bas legalno)

Moje iskustvo je isto kao Ljubino, 20 i kusur godina, imao sam par srafova i eksera koji su izduvavali polako pa sam resio kod vulkanizera, sam rezervni tocak mislim da nikad nisam stavio. Sad sam na BMW odustao od RoF, nadam se da necu zazaliti.
Sent from my 2201123G using Tapatalk
Sent from my 2201123G using Tapatalk
Bele Vode (Avala), put od PS do Eko parka - pokidana guma o ivičnjak, koji je bio 'zamaskiran', prilikom mimoilaženja.
Guma paket preko Atlasa, izgubio sat ipo vremena i to je najbolji slučaj jer je u BG-u i imaš mobilnog vulkanizera. Imao sam rezerni točak /ćopavac, ali sam aktivirao paket.
Sad zamisli to da ti se desi negde drugde, jer van Bg-a i NS-a pitanje dal imaš mobilnih vulkanizera... izgubićeš ceo dan bez problema, ako i uspeš da rešiš

Guma paket preko Atlasa, izgubio sat ipo vremena i to je najbolji slučaj jer je u BG-u i imaš mobilnog vulkanizera. Imao sam rezerni točak /ćopavac, ali sam aktivirao paket.
Sad zamisli to da ti se desi negde drugde, jer van Bg-a i NS-a pitanje dal imaš mobilnih vulkanizera... izgubićeš ceo dan bez problema, ako i uspeš da rešiš

Koliko troši?
Ja sam uzeo onaj sprej i neki set za brzo krpljenje preko temua i nadam se najboljem a isto tako za 20 i kusur godina par eksera, mozda dva puta stavljo rezervnu i to je to.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Meni za 17g dva puta sraf. Tako moglo da se vozi ko zna koliko, nije ispustalo uopste dok se nisu izvadili. Ko zna koliko sam tako i vozio, slucajno primetim kad perem auto. I jednom ventil otkazao sam od sebe i izduvala se skroz, tu samo rezervna pomaze.
RAV 4 2019 god. hibrid sa 219KS (nije 4x4), ima li neko iskustva sa potrošnjom?
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Iz mog testa, verujem da je isti model:
"Tokom više stotina kilometara pređenih u kombinovanim uslovima, putni računar je zabeležio prosečnu potrošnju od svega 6.5 litara, a kako se može pratiti i istorija potrošnje vidi se da ne prelazi 7 litara, dok je najbolji zabeležen rezultat 5.6 l/100km."
https://www.garaza.rs/garaza-test-toyot ... d-premium/
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
"Tokom više stotina kilometara pređenih u kombinovanim uslovima, putni računar je zabeležio prosečnu potrošnju od svega 6.5 litara, a kako se može pratiti i istorija potrošnje vidi se da ne prelazi 7 litara, dok je najbolji zabeležen rezultat 5.6 l/100km."
https://www.garaza.rs/garaza-test-toyot ... d-premium/
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Hvala. Ovaj od 178KS je u stvari hibrid isto na oglasima, nisu računali hibridni motor + sa kojim se dobije 218KS. Bunila me ta slabija verzija, to je u stvari isti motor.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Poznanik ima taj motor, doduše u 4x4 varijanti i u BG mu troši do 7 grada.

Kopaonik-BG preko Josanicke Banje pa Kraljevo, Cacak i auto put.
2018 Octavia 1.6 tdi
-
- Pridružio se: 31 Jul 2018, 17:57
- Garaža: Octavia A7 1.6 TDI Style
Svaka čast, ja ove proseke teško izvlačim na dužim putovanjima, iako mogu reći za sebe da sam defanzivan vozač.
Ja sam suprotno, relativno sam agresivan vozac.
Do Josanicke banje potrosnja je bila 3l jer je sve nizbrdo i samo sam ga pustao u trecoj i cetvrtoj, plus je zeni bilo muka pa nisam mogao da vozim kako sam hteo po krivinama.
Posle magistralama uglavnom 100-110 sa dosta preticanja i auto put 140 tempomat.
Do Josanicke banje potrosnja je bila 3l jer je sve nizbrdo i samo sam ga pustao u trecoj i cetvrtoj, plus je zeni bilo muka pa nisam mogao da vozim kako sam hteo po krivinama.
Posle magistralama uglavnom 100-110 sa dosta preticanja i auto put 140 tempomat.
Oktavia 2018 1.6 TDi 85KW inače je mali potrošač, istu upravo vozim. Ne bi čovek rekao, ko Golf, a veći auto, gepek ogroman.