Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od pedja »

E, do Q
Niti pušim niti jedem čokoladu...

Tapa

Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Onda imas Porse .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Dva puta sam čitao, čudno se piše Porše.

Tapa

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

grujicd napisao:Nisam pušač pa ne mogu da štedim ako ostavim cigare, ali ako svaki dan ne kupim tu čokoladu, koliko mi treba da uštedim za Porše?
3 i po godine za finog Boxtera, oko 7 godina za Carreru 996, oko 12 godina za 997.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Dare4x4 napisao:Odlično se sećam da je letos u Svetoforu čokolada Schogetten (ili kako se već piše) koštala 100 dinara, dok je u svim ostalim prodavnicama bila 160. Potpuno ista čokolada. Takođe, kupio sam neke led reflektore za po 300din, dok sam ih dan pre toga gledao u lokalnoj radnji za preko 800. Opasni su manipulatori trgovci. Primer od pre neki dan: Gledao sam neku zimsku jaknu u Tom Tailoru od jesenas. Međutim, sve vreme je koštala 19099 din, što mi se nije davalo iako mi se svidela. Nedavno mi stigne mail da je na sniženju i rešim da je kupim za 10999 računajući da je to neka realna cena, jer cele zime je bila skoro duplo skuplja. I na kraju, juče ili prekjuče mi stiže novi mail gde je cena oko 9500 i plus još 20% popusta samo taj jedan dan. :glavomuzid:
Tako su me iznervirali, da sam iz Niša otišao bih namerno da je vratim pa da je kupim posle 5 minuta u istoj radnji kod iste radnice po sniženoj ceni. Eto, možete misliti koliko oni zarađuju, kada su spremni da toliko spuste cenu i pri tome sigurno opet nisu u minusu, a proizvodi su im svi iz Bangladeša ili Vijetnama.
Od danas je 50% sniženje :D

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Opa, sada je 160-270. Pre 3 godine mi je (a i dalje je donekle) psihološka granica za običnu čokoladu bila 1 din/g, a eto sada se cene približavaju 3 din/g.

Uzgred, »Roda« je u Kruševcu povukla veća pakovanja brojnih slanih grickalica (kikiriki, bademi, štapići...) a »Maksi« je podigao cene orašastim znatno i povukao brojne jeftinije marke, sve u poslednjih par sedmica. Tako da kolega u »Svetoforu« uzima 500 g indijskih oraha za 500 din, za iste pare u »Zlatnom tragu« imaš 300 g, a u »Maksiju« 75 g košta 300-400 din.

Kao kada je EU tražila Slovencima da uvedu vinjete za kraće periode nego što je mesec dana, a ovi uveli desetodnevnu po ceni mesečne :) , tako možda i trgovine uzvraćaju udarac — što ne prodaju u petak, lepo naplate ostalim danima.

Zvučim sam sebi kao odvratna cicija. :) Ali dajte barem nekih zanimljivijih fora.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Trgovačke lance država mora da se uvede u red. Kad nemaš državu imaš ovu vrstu problema.

Oni će uvek pokušati da se udruže, što na kraju ima veoma loše posledice po ekonomiju zemlje. Ispaštaju proizvođači i građani.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Zar nije najbolje kupovati te grickalice u zdravoj hrani na merenje? :)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Sa druge strane, kad sam bio klinac, sećam se kako je bila priča i da su ovi mali trgovci sa radnjama isto bezobrazni. Koliko njih u manjim sredinama ima radnje tako što kupuju stvari u gradu u velikim lancima ili pa dovoze u svoje selo da prodaju po nenormalnim cenama. Tj. ne znam kako bi se drugačije desilo da u nekoj šklj radnji imaš baš baš mleko recimo.

Ali mislim da su veliki lanci definitivno nezgodni prema proizvođačima. Ucenjuju ih sa cenama, odlažu im uplatu za datu robu na da li 3 meseca i slično...

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Kad si mali, ti kupujes od velikih lanaca po nešto manjoj ceni nego da kupiš kao fizičko lice. Ti ne kupujes direktno od proizvođača, veliki lanci im prodaju sa nekom marzom i onda posle ti treba to dovedes do svoje radnje i ostvariš zaradu. Svi mogući troškovi su ti više puta veći nego kod velikih lanaca, što opet ne znači da te male prodavnice ne dignu preterano cene.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ja kupujem cokolade i dalje za 1 eur 100g :) iz principa im ne dam vise ... (u NL)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kupujte u Metrou.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Nisam dugo bio u Metrou, ali ne bih rekao da su nešto mnogo povoljniji u odnosu na druge lance, bar po sećanju nekom. Mislim na nabavke do 10k hiljada, gde se uzima maks po par stvari. Ne uzimam ovde u obzir ona velika pakovanja, ono od 5-10kg pakovanja i to.

Ja u NS nabavku radim u Univeru kod luke Novi Sad, i najviše mi odgovara. Cene su rekao bih ok, parkinga koliko hoćeš, nikada gužve, širok asortiman..
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sve je to isto, dogovaraju cene odavno, to je toliko očigledno.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Univer u BGu je smejurija, bar ova dva objekta u koja sada ponekad odem.

Tapa

Odgovori