Pozdrav, primetio sam da izlazi vazduh iz separatora i nisam siguran da li je to normalno
Evo i slike odakle tacno dolazi
U pitanju je Mazda 3 1.6 dizel 2006
Ne cuje se nista, samo izlazi dobra kolicina vazduha iz te rupice, kada stavim prst tu ne izlazi nista(mislio sam da je cev turbine ali nije)
Moze li da se zameni ta membrana?
nisam video ispod slike da pise....to je hdi motor koji je isao i u forda a tamo se zove tdci, tako da je to isti motor, prvo skini pcv ventil i rasturi ga tj skini ovaj poklpac da vidis da li je membrana da ne kupujes bez veze ali kod mene na fiatu se desavalo isto samo se culo sistanje pa sam po tome i provalio da je membrana a kod mene je bio problem se ju je teko naci dobro je sto za hdi ima da se kupi.
Gospodo, upravo sam zamenio membranu, 5 min mi je trebalo i problem je resen!
Bila je losa membrana, nije ni vise bila gumena nego skamenila se ko da ju je pogledala medusa
Hvala vam na odgovorima!
Kornjaca Rade napisao: 04 Feb 2025, 11:51
Ima neki ukrajinac na ebay sto samo to prodaje. Ja samo tu nasao za Deltu 1.8.
ma ima i kod poljaka , ebay, itd. ali kod nas nema, nadjoh kod kolege sa drugog foruma svojevremeno porucio par komada pa mu ostao jedan. Sad sam na alfi skidao da vidim kakva je membrana i za sad je dobra, reko ako je losa da je jurim na vreme.
Miljan42 napisao: 03 Feb 2025, 23:55
Gospodo, upravo sam zamenio membranu, 5 min mi je trebalo i problem je resen!
Bila je losa membrana, nije ni vise bila gumena nego skamenila se ko da ju je pogledala medusa
Hvala vam na odgovorima!
Kad je losa dekla i taj ceo separator tu, to ce ti mozda biti na kratke staze. Mislim drugar je imao identicno iskustvo, posle je opet propisala. Zamena dekle ti resava trajno dok je auto kod tebe. A na fotki koju si okacio poklopac je u losem stanju (gde je membrana).
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”