Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Sad se vratih od majstora. Test mi je bio pogrešan, sačekaću da se potpuno ohladi motor pa da opet ponovim. Gornje crevo se zagreva odmah, a donje kasnije. Ali i on veruje da je verovatno termostat u pitanju pošto imam slabo grejanje kabine. Poručiće termostat i rešićemo krajem nedelje.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Ako je termstat ispravan oba creva su HLADNA sve dok motor ne dodje do radne temperature, obicno oko 90 stepeni, evo bas sam jutros prekontrolisao moj na Puntu, tek tada kad motor dodje na radnu temp, termostat se otskrine i krene gornje polako da se greje.
MAda realno dizel je njesra za zimu, vecito se smrzavas po gradu. Poruci sedista na struju sa grejacima sa Aliexpresa. Dosta pomaze.
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... ry_from%3A
1500 kinti i uzivas....
MAda realno dizel je njesra za zimu, vecito se smrzavas po gradu. Poruci sedista na struju sa grejacima sa Aliexpresa. Dosta pomaze.
1500 kinti i uzivas....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ratosiljaj se zla.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja sam taj problem sa grejanjem imao oduvek, ali sam pretpostavljao da treba menjati nešto specifično vezano za grejanje kabine. Nisam precizno znao da to ima veze sa termostatom, koji ima veze sa pravilnim radom motora, snagom, sagorevanjem, potrošnjom... Što se tiče samog grejanja kabine to mi nije od neke presudne važnosti.Bax napisao:Ako je termstat ispravan oba creva su HLADNA sve dok motor ne dodje do radne temperature, obicno oko 90 stepeni, evo bas sam jutros prekontrolisao moj na Puntu, tek tada kad motor dodje na radnu temp, termostat se otskrine i krene gornje polako da se greje.
1500 kinti i uzivas....
kako ti nije bitno grejanje kabine?? pa mnogo brze se odmagli, odledi, ne mrznes se ti i putnici ne kontam....termostat naravno utice na rad motora i potrosnju goriva
ove el. navlake za sedista sam svojevremeno zimi koristio u 156ici, em dizel koji je tesko greje em ledena kozna sedista, tko da je fino vrsilo posao
ove el. navlake za sedista sam svojevremeno zimi koristio u 156ici, em dizel koji je tesko greje em ledena kozna sedista, tko da je fino vrsilo posao

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Stalno hladan motor lepo spira ulje gorivom.

Gledajuci po bordu na puntu, istim nacinom voznje i manje vise istim relacijama i uzorku od 100km merenja smanjila se za skoro 1l potrosnja zamenom termostata u ovim hladnim vremenskim uslovima.
Definitivno crkao, zagreva oba creva i hladnjak postepeno.
Sa jačim grejanjem biće još gore, ima ljudi koji ne podnose baš najbolje vožnju pa im je valjda lakše u hladnijem okruženju. Što se mene tiče ako dobijem brže i jače grejanje super, ali bitnije mi je da omogućim bolji rad motoru.
Moji saputnici se žale kad uključim i ovo malo oslabljenog grejanjaOMP napisao:kako ti nije bitno grejanje kabine?? pa mnogo brze se odmagli, odledi, ne mrznes se ti i putnici ne kontam....termostat naravno utice na rad motora i potrosnju goriva

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Mozda da skinu jakne.

nek otvore prozor ako im je vrucina
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ne mogu da nadjem temu. Drugaru se nudi C klasa sa 1.6 dizelom. Lepa oprema i automatik. Kako se pokazao taj motor u C klasi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Promeni i saputnike sa kolimaA170T napisao:Definitivno crkao, zagreva oba creva i hladnjak postepeno.
Moji saputnici se žale kad uključim i ovo malo oslabljenog grejanjaOMP napisao:kako ti nije bitno grejanje kabine?? pa mnogo brze se odmagli, odledi, ne mrznes se ti i putnici ne kontam....termostat naravno utice na rad motora i potrosnju goriva
ove el. navlake za sedista sam svojevremeno zimi koristio u 156ici, em dizel koji je tesko greje em ledena kozna sedista, tko da je fino vrsilo posaoSa jačim grejanjem biće još gore, ima ljudi koji ne podnose baš najbolje vožnju pa im je valjda lakše u hladnijem okruženju. Što se mene tiče ako dobijem brže i jače grejanje super, ali bitnije mi je da omogućim bolji rad motoru.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ovoga i kod mene ima...dragvorl napisao:Mozda da skinu jakne.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Vaše mišljenje u vezi zadnjeg trapa. Prilikom skretanja u levu stranu, krivina u 90° čuje se pucketanje u zadnjem delu. U početku se čulo da 1do 2 puta krcne, a sada se već čuje pozamašnije. Pre 10 dana sam podizao na malu dizalicu, prednju stranu da bih podmazao gumice balans štangle. Pošto sam odradio levu stranu, prešao sam na desnu i podigao je. Kada sam opuštao dizalicu čulo se krckanje kod zadnjeg točka na desnoj strani, dok na levoj to nije bio slučaj. Juče sam prilikom penjanja na trotoar, na desnoj strani čuo opet neko krckanje. . Pregledao sam amortizere, i u odličnom su stanju, vraćaju se pod opterećenjem.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Po poisu nešto "žvaće" u trapu, što pre detaljno proveriti a rekao bih da je nešto trulo negde i da se uvija karoserija /taj deo gde su konekcije zadnjeg trapa.