Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Dobro veče

Post od shandu90 »

Ako je to stavio onda ga treba kandidovati za Darvinovu nagradu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Verovatno da se guma otkrojila od felne + brza vožnja + loš put.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

pingvin
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2015, 14:24

Post od pingvin »

A170T napisao: 08 Feb 2025, 20:22 Ako je suditi po snimku pukao je celi gazni deo gume. Kako ono može uopšte da se desi? @dag81 Čekamo stručnjake.

Na LinkedIn-u je neko racunao da su isli oko 160km/h i da je moguce da su naleteli na rupu i da je guma pukla od udarca. Doduse kurir strucnjaci u komentarisu tvrde da je pokusaj atentata :D
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

A170T napisao: 08 Feb 2025, 20:22 Ako je suditi po snimku pukao je celi gazni deo gume. Kako ono može uopšte da se desi? dag81 Čekamo stručnjake.

Pa i nije nesto tesko, samo vozi izduvanu gumu i to ti je to.
Sinisa G. napisao: 30 Jul 2020, 19:37 Ma malo je volan bio cudan, ali dok se guma nije
raspalai nismo nista primjetile :dosadno:

Slika

Slika Slika
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

shandu90 napisao: 08 Feb 2025, 20:31 Ako je to stavio onda ga treba kandidovati za Darvinovu nagradu.

???

Vozio sam 3 godine protektirane gume, najviše 170 km/h leti po vrelom asfaltu bilo. Sa njima došao auto iz Italije. Nikakvih smetnji za to vreme.

Šta je problem sa takvim gumama pa da je zaključak iz citata?
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Problem je staviti takvu gumu na takav službeni auto, kojim se vozi predsednikova pratnja, gotovo uvek izuzetno brzo, pri svakakvim uslovima, sa gotovo nelimitiranim budžetom/izborom.

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

ljubitelj napisao: 08 Feb 2025, 22:34
shandu90 napisao: 08 Feb 2025, 20:31 Ako je to stavio onda ga treba kandidovati za Darvinovu nagradu.

???

Vozio sam 3 godine protektirane gume, najviše 170 km/h leti po vrelom asfaltu bilo. Sa njima došao auto iz Italije. Nikakvih smetnji za to vreme.

Problem je što čovek zgrće milione sa svojom svitom, a održavanje voznog parka mu drže šloseri, kao i sve u njegovoj okolini. Na kraju krajeva, da li preśjednik bilo koje države treba da se vozi na protektiranim gumama?

Nije to pandurski auto pa kao ko ga hebe, slupa se, živa glava...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

ljubitelj napisao:

???

Svaka cast ako si ih vozio, ja ih ni na sluzbenom ne bi vozio. Pre bi uzeo neku nizu klasu novih. Potrosene gume koje se obnavljaju verujem da kupuju ljudi zbog ustede. Za mene to nije guma za javni saobracaj. Papir ionako sve trpi, pa i te sertifikate koje one dobiju. Mogu misliti kad takva guma pukne sta se desi na obicnim autima. A8L je mrcina i odlicno je prosao. Voznja pod pratnjom i velikim brzinama je zahtevna, i tu nema mesta greskama.

Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Evo na sta su mu licile gume pre neku godinu u sred zime. To je na onom D4 W12 sto se do skoro vozio.

Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Brza vožnja takvog auta, baš brzo sahrani gume.

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Slažem se da nije na takvom autu mudro stavljati protektirane gume ali same po sebi nisu te gume ništa manje bezbedne. Vozio 3 godine.
Isto puca kao i svaka druga guma, nema nikakve razlike u nosećim slojevima.
Protektiranje se radi na gumama koje su neoštećene već samo pohaban gazeći sloj koji se obnovi.

Nije problem u gumama kao takvim već u načinu upotrebe.

A ko zna i koji su ovi tipovi, uzeli državni auto pa divljaju po nekom lokalnom putu, (prema snimku daleko brže idu od normalnog- bezbednog za taj uzani put a kamoli dozvoljenog).

Nešto mi se ne uklapa da predsednik (i njegovo okruženje) koristi ovako (ne)održavane aute a imaju u garažama blindirane i namenske aute sa posebnim (adekvatnim za takav auto) gumama.

Sličan Audi samo blindirani je nedavno bio u javnosti u CG tema upravo zbog cene nabavke guma za njega, i zašto u 5 cifrenim eurima košta set guma za njega.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Same po sebi, te gume su manje bezbedne.

Na tom automobilu pitanje da li i mogu da se stave protektirane gume.(da li ih ima u toj dimenziji)

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Na stranu što uvek fenjeraše po testovima, kako neko može da kupi protektiranu gumu a da iole zna šta je zapravo platio? Recimo uzmeš 4 »King Miler« u 175/65 R14, spolja su iste, a unutra jednoj konstrukcija potiče od »Mišelina« što je prešao 50.000 po autoputu, drugoj od »Pirelija« koji je 20.000 ganjan po brdu, treća je eko »Hankuk« koji je malo prešao ali je posle 15 godina bačen zbog uplastičavanja, četvrta je zimski »Trajal« vožen kao ol-sizon.

»King Miler« svakako ne razdvaja konstrukcije po modelima i stanjima, jer je to u praksi nemoguće a i da jeste analiza bi trajala danima i verovatno koštala više od nove gume, već po dimenzijama i - nadam se - tipu konstrukcije.

Dakle ne mislim na slučaj kada daš na protektiranje svoje već poznate gume, što autoprevoznici rade često, već na njihovu kupovinu.

A dao sam primer »King Milera« zato što su oni jedni od pogona sa najvećim kapacitetom u Evropi, jer bi lokalnom vulkanizeru koji ima opremu za protektiranje svakako bilo iluzorno da uopšte razmišlja o gorenavedenim faktorima.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Slika
Ovakve gume idu na blindirane automobile, ovo mora da izdrzi 3,5+ tona i to da ide 150 na ovom losem putu, nije nerealno da se ovo desi sve i da guma nije bila istrosena.
Odgovori