Cene na oglasima za automobile, pre i posle ?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Karadačanin
Reactions:
Pridružio se: 09 Dec 2024, 14:41

Cene na oglasima za automobile, pre i posle ?

Post od Karadačanin »

Procentualno gledano za koliko obicno automobili budu prodavani ispod postavljene cene na sajtovima za prodaju ? Jer pretpostavljam da se retko desava da auto bude prodat za istu cenu koja ja napisana u oglasu s obzirom da se u najvecem broju slucajeva naglasi da cena nije fiksna ?
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Re: Cene na oglasima za automobile, pre i posle ?

Post od zdushan »

Upravo tako a može I drugačije

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam auto kupio za 15% ispod oglašene cene.

Pratim jedan oglas, već preko godinu dana. Prvo je tvrdio da neće spustiti ni za €, pa neka stoji.

Posle preko godinu dana, spustio je za ukupno 5% (po malo, iz dve korekcije). I dalje stoji. I stajaće :D
Tapa

Karadačanin
Reactions:
Pridružio se: 09 Dec 2024, 14:41

Post od Karadačanin »

Da li su prodavci malo popustljiviji ako naglasis da bi platio u kesu odmah ceo iznos koji dogovorite ?
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

To pitanje najvise volim. Pa sta moze drugo sem kesa? Daske za peglanje, tri mrtve zabe, dva klikera i teglica ajvara? :D

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Dobar ajvar zlata vredi ovih dana.

Tapa

Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Crypto :-)
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

pedja napisao: 13 Feb 2025, 20:30
Posle preko godinu dana, spustio je za ukupno 5% (po malo, iz dve korekcije). I dalje stoji. I stajaće :D
Tapa
Ja imam trip da kada auto stoji duze od par nedelja u oglasima da nešto ne valja. Ako uzmemo u obzir da je tražena suma relativno normalna...

Pre par dana sam se lomio hoću li ići da pogledam jedan auto, stoji u oglasima od novembra (to se vidi u oglasu, nisam ga pratio od novembra). Oprema solidna, cena super, presao 70tak hiljada. Lomim se 2-3 dana i nestane iz oglasa.

Lm, kad smo kod ajvara, moji su 50 godina pravili svoj ajvar i jesenas kupe neki iz područja Leskovca, 700din ona tegla normalne velicine, odličan! Ali ga nema u prodavnicama, ne znam kako su nabasali na lika.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Karadačanin napisao: 13 Feb 2025, 20:25 Procentualno gledano za koliko obicno automobili budu prodavani ispod postavljene cene na sajtovima za prodaju ? Jer pretpostavljam da se retko desava da auto bude prodat za istu cenu koja ja napisana u oglasu s obzirom da se u najvecem broju slucajeva naglasi da cena nije fiksna ?
Ne postoji pisano pravilo. Nekad bude auto 2 dana na oglasu i ode, nekad stoji mesecima, zavisi od stanja auta, brige o njemu, km, ceni i naravno kolika je konkurencija. Zavisi naravno i kolika je hića onom ko prodaje. Teže je prodati Tiguana kojih ima desetina stranica nego X2 koji jedva da ima (manja ponuda, lakše se čovek odluči). Po nekom pravilu sve što je ispod cene brzo ode i ono što je odlično. To je neko moje iskustvo, menjam kola na godinu - dve, kada mi dosade a ne što su loša.

AleksandarAca napisao: 13 Feb 2025, 20:42 To pitanje najvise volim. Pa sta moze drugo sem kesa? Daske za peglanje, tri mrtve zabe, dva klikera i teglica ajvara? :D
Lizing, kredit,zamena? Ako kaže keš znači da te neće smarati sa zamenom (nude non stop iako napišeš da nećeš zamenu). Da li može kredit jer mi fali toliko i toliko. 99% prodavaca na navodi da li se vodi na firmu ili fizičo lice, nekom ne odgovara da plaća u din na račun ako kupuje od firme zbog gubitka u kursu ako već ima eur, nekom odgovara na firmu preko računa a tebi tako ne odgovara din po srednjem kursu uplatu već hoćeš keš u eur a ne srednji kurs.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Lizing i kredit su valjda isto kes. Na kraju obavljenog posla isti iznos imas na racunu ili u rukama.

A zamene se uglavnom nude za nesto sto totalno ne moze nikom da se uvali ni za kakve pare, pa onda se salju "poyy druze moze zamena" poruke na xyz adresa i brojeva za nesto sto vredi pa gde upali.

Sto se kurseva, dinara i deviza tice, zna se da uvek kupac snosi troskove kursnih razlika, prenosa itd. Ko hoce dinare na racun npr (tako sam prodao poslednji auto), moze - kupovni kurs banke kod koje se uplacuje i konvertuje se u EUR. Jedino su firme duzne da primaju srednji kurs, ako rade sve po p.s.-u.

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kad ti neko kaze na kredit to automatski povlaci smaranje oko procesa dobijanja kredita plus iznos mora da ide na punu cenu sto nekima iz ko zna kog razloga ne odgovara. Kad se placa kesom sve se zavrsava brzo.

Naravno ovaj odgovor vazi samo u slucaju da bot nije napisao pitanje iz nekog svog razloga.
kami
Reactions:
Pridružio se: 28 Avg 2012, 16:25

Post od kami »

Kredit i leasing nisu keš. Za njih mora puna faktura.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Gaginh0 napisao: 14 Feb 2025, 05:35

Ja imam trip da kada auto stoji duze od par nedelja u oglasima da nešto ne valja. Ako uzmemo u obzir da je tražena suma relativno normalna...

Moras uzeti u obzir i koji je auto u pitanju, neka kola su teze prodajna bez obzira na stanje i cenu dok se neka kola i u losem stanju i jakoj ceni prodaju lako tako da je sve relativno.
Meni je nekoliko automobila u odlicnom stanju i sa fer cenom stojalo duze na oglasima tipa i po 3-4 meseca, nekad trziste samo po sebi stane ili se uspori.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Gaginh0 napisao: 14 Feb 2025, 05:35 Ja imam trip da kada auto stoji duze od par nedelja u oglasima da nešto ne valja. Ako uzmemo u obzir da je tražena suma relativno normalna...
U kojoj to državi? Na polovnim automobilima svaki auto stoji minimum toliko, pa do par meseci do neke prodaje. Osim ako nije neka ekstra niska cena, što pre onda ukazuje da ima i neki problem :)
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Pa stoje kad traže 15.000€ za 10 godina staru Fabiju. Tako može da stoji. A ona koja se pojavi za 8-9.000 ode za jedan dan. Što je takođe apsurd jer je nova koštala 10-13.000, al dobro, inflacija...

Govorim o Nemačkoj, gde su malverzacije prisutne, ali ni 1% koliko na Balkanu.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Odgovori