Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
kocko
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2016, 16:16

Re: Letnje gume

Post od kocko »

aleksandarrr napisao: 12 Feb 2025, 08:47
kocko napisao: 12 Feb 2025, 06:48
aleksandarrr napisao: 11 Feb 2025, 21:31 Uskoro bi da uzmem GOODYEAR 195/65 R15 EfficientGrip Performance 2 91H, kakvu reputaciju ima guma? Ima gomila komentara po internetu ali bi najbolje bilo da čujem komentare odavde.
Ja sam prošle godine uzeo te gume u identičnoj dimenziji. Nisam primetio nikakve probleme, mada nisam nešto previše agresivan vozač - za normalno korišćenje rade posao.
sad kad vidim šta ljudi pišu za continental premiumContact, izgubio sam interesovanje za GY :D
je l neko imao iskustva sa UltraContact gumama? Manja je potrošnja goriva sa njima

ili neka od te dve ili mišelin primacy 4, između te tri hoću da odaberem
Te GY gume su bile najbolje na ADAC testu, to je bio jedan od glavnih razloga zašto sam ih uzeo (pored cene u tom trenutku):
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... 5-Inch.htm
aleksandarrr
Reactions:
Pridružio se: 28 Nov 2019, 20:46

Post od aleksandarrr »

Biće ili PremiumContact ili EfficientGrip... cene su im skoro iste na sajtu internet prodaja guma :doubleup:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Bitna razlika izmedju contija i gy je u drugoj trecoj sezoni kad conti drzi ko nov, gy postane dobrano losiji
kvaka22
Reactions:
Pridružio se: 21 Apr 2024, 11:25

Post od kvaka22 »

Da li je moguce da je GY toliko losiji?
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Moguće je...

Sent from my iPhone using Tapatalk
kvaka22
Reactions:

Post od kvaka22 »

Ja ih licno nikada nisam koristio,prosto mi neverovatno da takva kompanija ima takve gume
Kakve li su onda Uniroyal i Vredestein?
Gledam da polako kompletiram novi set letnjih guma isao bih na Hankook K125 Ventus Prime 3 195/65/R15 H91 ili Hankook K435 KINERGY ECO2 195/65/R15 T91
Imam dobra iskustva sa tom firmom ,trenutno imam Hankook K425 KINERGY ECO 195/65/R15 T91,ovo leto ce im biti 5 godina ,jos su dobre ali nekako mislim da je doslo vreme za zamenu ,iako se nisu uplasticile niti potrosile previse ali dot 2019 doduse krajem 2019
Samo se lomim koji od ova dva modela ,vidim da je Ventus Prime bolje ocenjena ali i jeftinija kod nas ,za par stotina dinara
Ali sam gledao i gore pomenute Vredstein i Uniroyal ,pa reko da pitam i za niih kakve su,cisto malo da promenim
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ma jok.

GY je uvek dobar izbor, kao i ostali premiumi.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

kvaka22 napisao:Ja ih licno nikada nisam koristio,prosto mi neverovatno da takva kompanija ima takve gume
Gledam da polako kompletiram novi set letnjih guma isao bih na Hankook K125 Ventus Prime 3 195/65/R15 H91 ili Hankook K435 KINERGY ECO2 195/65/R15 T91
Imam dobra iskustva sa tom firmom ,trenutno imam Hankook K425 KINERGY ECO 195/65/R15 T91,ovo leto ce im biti 5 godina ,jos su dobre ali nekako mislim da je doslo vreme za zamenu ,iako se nisu uplasticile niti potrosile previse ali dot 2019 doduse krajem 2019
Samo se lomim koji od ova dva modela ,vidim da je Ventus Prime bolje ocenjena ali i jeftinija kod nas ,za par stotina dinara
Ali sam gledao i gore pomenute Vredstein i Uniroyal ,pa reko da pitam i za niih kakve su,cisto malo da promenim
Mislim da je Vredestein često bolji od nazovi "premium" guma.

Sent from my iPhone using Tapatalk
kvaka22
Reactions:

Post od kvaka22 »

Pa gledajuci Tyre Reviews selektujuci samo premium gume izbacuje mi Michelin,Continental,Dunlop,Pirelli,Hankook,Bridgestone i GY
Konkretno sa letnjim Hankook gumama sam jako zadovoljan kao i sa Dunlop letnjim
Malo su jeftinije od Conti ,GY i Michelina a po ocenama odlicne cak i bolje od nekih poznatijih brendova bar po recenzijama
Mislim da cu ostati pri prvom izboru a to je Hankook Prime ili Eco 2 razmislicu jos malo,sem ako ne utrci neka povoljnija ponuda za Conti ili Michelin
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

K125 je sasvim dobra, ja bih pre nju. Šteta što Pireli u toj dimenziji od aktuelnih modela pravi samo P1, ali i ona je u praksi odlična.

Ne volim da generalizujem jer su sve to različiti modeli a poslednji Gudjer sam imao odavno a Kontinentalove nikad, no od prestižnijih proizvođača mi je obično, najčešće, Pireli pružao osećaj kako sam dobio nešto što vredi više. Bridžston dobar, Mišelin ne znam da li bih opet uzimao.

A pre svega, možda su ti gume OK za još jednu sezonu?
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

kvaka22 napisao: 14 Feb 2025, 22:03 Ja ih licno nikada nisam koristio,prosto mi neverovatno da takva kompanija ima takve gume
Ventus prime 3 je star model, sad je 4 napolje, uniroyal su odlicne po kisi, ali to je sve, premekane su, brzo se trose... Ne bi jih preporucio. Sta uopste ocekujes od gume?
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Pre Vredestein nego Hankook ti socijalni modeli.
Hankook Ventus Prime 3/4 ima cesto problem i sa sitnim lateralnim kretanjem koje prenosi vibraciju. Na sve to cena je previsoka za to sto se dobija.
Evo modeli su mnogo bolji, i sa njima se moze reci da je Hankook premium brend. Ali, uvek postoji ali, tu su sa cenom jako blizu u 10% sa Contijem, Goodyearom, Bridgestonom...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Auh, bolje da si ruku stavio u punu košnicu :D

Tapa

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Xaxa.

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

dag81 napisao:Pre Vredestein nego Hankook ti socijalni modeli.
Hankook Ventus Prime 3/4 ima cesto problem i sa sitnim lateralnim kretanjem koje prenosi vibraciju. Na sve to cena je previsoka za to sto se dobija.
Evo modeli su mnogo bolji, i sa njima se moze reci da je Hankook premium brend. Ali, uvek postoji ali, tu su sa cenom jako blizu u 10% sa Contijem, Goodyearom, Bridgestonom...

Da li je onda hankook k127 dobra kupovina ako ću je voziti 4 godine minimum? Razlika između nje i conti pc7 je 4000 po gumi (12600 - 16700).

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Odgovori