Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Marko
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 23:12

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od Marko »

Treba mi pomoc oko izbora banke. Dugi niz godina u Aik banci, medjutim, od 14.2. pocela primena novih tarifa sto me je navelo da potrazim zamenu, gde ce mi stizati plata

Prioriteti: neograniceni e-banking bez provizije, placanje u inostranstvu karticom po sto povoljnijim uslovima (aik je imala ako ne gresim placanje po srednjem kursu na dan placanja), kreditne kartice mi ne trebaju, pozeljno g-pay ili neka zamena, pozeljno i devizni racun zbog placanja online (moze i neka varijanta internet prepaid kartice).

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Pomenuti Prestiž paket u OTP mada su kod njih nalozi 9 rsd ali možeš dobiti 3 meseca free uz kod preporuke. Ako otvoriš online račun imaš godinu dana besplatno održavanje a nakon toga je besplatno ako imaš 75k+ mesečnog plaćanja karticama u zemlji.
Ako ti je prosek plate 140k+ možeš kupiti mesečno do 2.5k evra po srednjem kursu.

iRačun iz Raiff je takođe ok ali nema g wallet (imaju svoje ok rešenje) i imaš proviziju na ino plaćanja 1%. Ostalo je sve besplatno.

Yettel Max, sve besplatno ali neko napisa da i nisu prava banka.

Možeš i devizni u Erste, trošak 3.5€ na tri godine ali nemaju uplatne bankomate. Njega koristiš u kombinaciji sa iRačun npr.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Banke - odabir, utisci...

Post od ftj »

Pogodnost umanjenja mesečne naknade važi od 01.05.2024. do 30.04.2025.

https://www.otpbanka.rs/stanovnistvo/pr ... et-racuna/

Ako ja dobro shvatam to ti neće važiti posle.

Sve to na kraju ispadne manje više isto kod svih, ne možeš prejebati sistem otvarajući račune u 5 banaka.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:

Post od Skipper »

Kažu da tu pogodnost obnavljaju 10 godina, zaostavština SoGe-a.
Inače godinu dana bez održavanja je druga kampanja.
Drejk
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2021, 00:03
Garaža: Alfa 147 jtdm 16V

Post od Drejk »

Yettel.

Ako se prenese deo ili cela zarada, nema nikakvog odrzavanja. Imaju paralelno i devizni racun. Placanje online racuna ili prebacivanje na neciji racun je bez provizije. Novac moze da se podize na bilo cijem bankomatu, bez provizije. Placanje u inostranstvu radi ali ne mogu da se setim koji kurs su obracunavali. Gpay i Apple pay rade bez problema. Aplikacija sasvim solidna. Imaju dinarsku stednju po vidjenju od 4% na godisnjem nivou, sto je cini mi se najvise sto neko nudi.

Kredit mi nije trebao pa ne znam kakvi su uslovi.

Sto se mene tice, ako ostanu ovakvi, nemam nameru da ih menjam.
Korisnikov avatar
Marko
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 23:12

Post od Marko »

Ispada da je Yettel najpovoljniji u globalu

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Probaj s tih 4% vidi da l je stvarno 4% recimo s ravnom cifrom 100,000din vidi oće li ti izračunati kamatu 4,000.. dripci :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Posto sam napustio posao sad ce yettel da mi naplacuje paket dok ne nadjem novi, a primam novac svakako na ruke od drugog posla razmisljam sebi da uplacujem "platu" na yettel i ustedim na odrzavanju hahaha ali sve imam osjecaj da bi me drzava cimala za porez ako koristim sifru placanja 241 :D
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:

Post od Skipper »

Pa i ne možeš sebi da uplaćuješ pod tom šifrom osim ukoliko nisi preduzetnik.
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

N_L napisao:Posto sam napustio posao sad ce yettel da mi naplacuje paket dok ne nadjem novi, a primam novac svakako na ruke od drugog posla razmisljam sebi da uplacujem "platu" na yettel i ustedim na odrzavanju hahaha ali sve imam osjecaj da bi me drzava cimala za porez ako koristim sifru placanja 241 :D
Ako imas negde bankomat za uplatu onda koristi to, ako ne onda na salter i uplatis sam sebi na racun kao fizicko lice.
Neke banke traze izjavu za uplat preko 10k evra, neke za preko 15k.
Uglavnom nemoj da uplacujes svakog meseca, uplacuj svakog drugog/treceg i uplacur razlicite cifre.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Mora da ide sa šifrom za platu a to ti neće bankomat menjati
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ja sam imao to u Holandiji. Kada sam uzimao hipoteku najpovoljnija je bila ING banka, ali placas penale ako ne primas platu preko njih. Ja ih pitao kako znaju da je plata, oni ako je vise od 1000 eur mesecno, a meni hipoteka veca od toga, pa rekoh onda nema problema. Kod nas ta sifra placanja ne postoji. Firma kada prebacuje nekom pare obavesti poresko. A poresko to ni sa kim ne deli zbog privatnosti.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Marko napisao: 15 Feb 2025, 17:54 Treba mi pomoc oko izbora banke. Dugi niz godina u Aik banci, medjutim, od 14.2. pocela primena novih tarifa sto me je navelo da potrazim zamenu, gde ce mi stizati plata

Prioriteti: neograniceni e-banking bez provizije, placanje u inostranstvu karticom po sto povoljnijim uslovima (aik je imala ako ne gresim placanje po srednjem kursu na dan placanja), kreditne kartice mi ne trebaju, pozeljno g-pay ili neka zamena, pozeljno i devizni racun zbog placanja online (moze i neka varijanta internet prepaid kartice).

Uđoh u temu s namerom da postavim identično pitanje. Jako su me iznervirali. Provizija 25 dinara mi je svaki prenos sredstava preko aplikacije, dok je ranije bilo 0, a održavanje računa je otišlo sa 250 na 390 din. Baš bezobrazno, pa s pažnjom pratim fde da pređem...
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Tesko da ima nekog izbora. Od kada su im ograničene kamate na stambene kredite, i one banke koje nisu naplaćivale provizije na transakcije itd su sad krenule sa naplatom i povećale cifre za održavanje računa.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"