Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Dobro veče

Post od DukeNS »

Momčilo napisao: 14 Feb 2025, 15:25 Ono što je i Darko rekao, baš me brinu kolone i gužve, pa da provedem dan u tome.

Je l' ima negde mapa sa dešavanjima i lokacijom protesta?

Bojim se da je ovakvo razmišljanje odvratilo dobar deo ljudi danas...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da studenti pošalju prethodnicu, da raskrče neku livadu, asfaltiraju i obeleže parking mesta? :D

Šalu na stranu, kod Ikee je malopre bio kolaps od automobila i motocikala, koji su kretali ka KG. Na maloj NIS pumpi, na izlazu iz grada, kolone vozila sa zastavama.

Tapa

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

DukeNS napisao: 15 Feb 2025, 11:03
Momčilo napisao: 14 Feb 2025, 15:25 Ono što je i Darko rekao, baš me brinu kolone i gužve, pa da provedem dan u tome.

Je l' ima negde mapa sa dešavanjima i lokacijom protesta?

Bojim se da je ovakvo razmišljanje odvratilo dobar deo ljudi danas...
Nista strasno ako ne dodju svi jer sestra mi je tamo kaze da je na ulicama mravinjak od ljudi, ne mogu da se provuku peske.
Ona je krenula u 5 iz ns pa je stigla bez guzve.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dopuna zaliha.

Slika

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
rage_man
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2016, 00:05

Post od rage_man »

Kaze zvalavi u KG oko 16 000 a u SM ce biti oko 150 000.
Covek je ozbiljno bolestan.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Da li ima neko predlog za kurs Nemackog u Beogradu? Znam Goethe i Austrijski institut da su najbolji jer se maltane samo njihove diplome priznaju u DACH ali ja bih da krenem ispocetka iako vec imam neko osrednje znanje a mislim da su ova 2 skuplja od ostaliha mozda ne najbolji po kvalitetu nastave, i svakako ti raniji nivoi mi nisu bitni da imam sertifikovane diplome izuzev samo c1 na kraju npr.

Ovako sto sam guglao ne svidja mi se sto svi razvlace te kurseve u nedogled i imaju po 2 pod nivoa, cini mi se jedan nivo cak i 3..
Korisnikov avatar
Apex
Reactions:
Pridružio se: 15 Sep 2018, 09:32
Garaža: Smart For Two MK2

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Apex »

Oduševljen sam kako je bilo večeras u KG. :)
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Nebitno je gde ćeš ići na kurs, možeš gde tebi odgovara, ali krajnja diploma koju ćeš predstaviti u DACH mora biti od sertifikovane škole, kao na primer Goethe.

Ne znam šta bih ti rekao, što je brzo to je i kuso. Za ove niže nivoe treba ti bar 3 meseca po podnovou da bi ga lepo naučio. Tako da po mojoj proceni 6-12 meseci za kompletne A1 i A2 ako ćeš imati 2 časa nedeljno.

Možda @TheWickerMan može bolje da ti napiše, on je lepo išao u školu jezika, a ja sam više ošljario i samo čekao da krenem za D jer meni kurs nije ni trebao :kezo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ako imaš osrednje znanje, ne vidim poentu da krećeš ispočetka, odradi test znanja i reći će ti koji si nivo i odatle nastavi. C1 nivo je jako ambiciozan, sa C1 možeš da predaješ u školi ili da budeš doktor.
Ako možeš da posvetiš 3-4 sata dnevno jeziku, možeš u nekom normalnom periodu da završiš podnivo. Goethe mi deluje okej, svi koriste njihove testove za polaganje.
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Test od goethe ili necij ne sjecam se kaze b1, ali tu ne racunaju speaking jer je online test a tu sam los. A1 svakako mogu da preskocim, vise sam mislio ako ima neki intezivni kurs za a2 npr da se brzo prodje i onda nastavi fino dalje. Kvalitet predavanja i predavaca mi je bitan, znam da je bitno u sto manjim grupama biti npr ili 1 na 1.

A za c1, pa pretpostavljam da ce mi on trebati za rad, b2 i nize mozda za nize kvalifikovane poslove, ovako za finansije i komunikaciju cini mi se sto blizi nativnom nivou da si?
Na kraju krajeva, sve i da ne odem jedan od ciljeva mi je Kafku da citam na Njemackom haha a ni ne zurim pretjerano niko me ne cera (sem sam sebe gledajuci sta se desava u drzavi) al recimo ovu cijelu godinu da posvetim dostizanju sto veceg nivoa pa dogodine da vidimo sto i kako.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Meni je pre 7-8 godina kada pre nego što sam krenuo za De, firma platila kurs u centru jezika Neven, na Nbg. Ja stvarno sve pohvale mogu reći o njima, ali isto tako mogu reći i da je napredak za 9 meseci manji nego za mesec dana komunikacije, tako da, ako su ti ciljevi kao što si napisao, mislim da samo kroz školu/kurs ne možeš to izgurati.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Gde god da ucis, kada dodjes u zemlju gde se jezik koristi, skontas koliko ne znas :)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Odgovori