Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Dobro veče

Post od A170T »

Društvo nam je zasnovano na korupciji, ništa novo.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

U njegovu odbranu to je motoput od dve trake u jednom smeru van naseljenog mesta, nije sad to toliko strasno kao sto na prvu zvuci, uz dogovor bude bez zabrane upravljanja. Da se desava da za dve godine i ne stignu da ti zapocnu predmet nije nista novo, desilo mi se vise puta. Meni je mnogo gore sto vozi dete nevezano u sedistu.

A da takve stvari delis sa drugima na jutubu je vec nesto drugo, jbg neko to voli da radi, ljudi su razliciti.
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Davno sam ga otpratio...
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Biznis da se slažete da je lik debil, samo što vam nisu sve iste stvari zapale za oko. Ne znam o koker je reč, ali slažem se da je debil i iz jednog i iz drugog razloga.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
djole155
Reactions:
Pridružio se: 19 Avg 2012, 10:54
Garaža: Alfa Romeo 167

Post od djole155 »

Mene su presretači pre par godina na B.Potoku uhvatili na mestu gde je 80 ograničenje gde sam vozio 143 ali to je autoput i dobio sam 3 meseca zabranu "B" kategorije,novčanu kaznu od 20k i mislim 4 boda.Stiglo na kućnu adresu za 3 meseca maksimalno....
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nemaš takav influens.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mene isto tako snimili presretači sa 159 i nikad mi ništa nije stiglo a isto nemam influens.

A verovatno nisi išao u kraljice jelene da odradiš vansudski dogovor gde bi ti verovatno skinuli tu zabranu ili bar smanjili na 1 mesec.
Korisnikov avatar
djole155
Reactions:

Post od djole155 »

Jesam išao,brzo posle toga mi je stiglo(možda mesec dana maksimum),dogovor je bio da ne bude 3 meseca nego 2 ali umesto 10k kazna 20k a bodovi ostaju,za njih nema dogovora.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

djole155 napisao:Mene su presretači pre par godina na B.Potoku uhvatili na mestu gde je 80 ograničenje gde sam vozio 143 ali to je autoput i dobio sam 3 meseca zabranu "B" kategorije,novčanu kaznu od 20k i mislim 4 boda.Stiglo na kućnu adresu za 3 meseca maksimalno....
A vidiš mene snimili na 133 gde je dozvoljeno 80 i navodno na dogovoru ću izbeći oduzimanje dozvole

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
djole155
Reactions:

Post od djole155 »

Ovo je bilo 2018-te,mislim da se sad promenilo dosta oko tih kazni.Recimo,u naseljenom mestu je sada "dozvoljeno" da voziš do 79 samo uz novčanu kaznu od samo 10k(5k u roku od 8 dana),budalaština bez daljnjeg.Klasično punjenje budžeta

P.S ovo je trenutna kazna za tvoj prekršaj

Prekoračenje brzine od 40-60 km/h
10.000 - 20.000 dinara

3 kaznena poena

Najmanje 2 meseca zabrane upravljanja motornim vozilom
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Sto budalastina?
Jbg, nikad ne odgovara, ranije je ogranicenje bilo 60, a prekrsajna prijava za 30+ preko, znaci sa 91 tek.

Onda su smanjili ogranicenje na 50, limit za mandatnu 20, i ljudi su na NBg bulevarima dobijali zabranu za brzinu od 71, koje se juce skoro pa tolerisala.

Meni je taj limit sasvim ok, no dobro, uvek nekom nece valja :)
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Nije to sve nista cudno kad nam je sudski sistem takav da je skoro sva odbrana zasnovana na zastari. Imam bas dosta advokata u drustvu i imam utisak da samo o tome pricaju.
Korisnikov avatar
rage_man
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2016, 00:05

Post od rage_man »

Opasno pumpanje u Kraljevu, nepismeni gradonacelnik Terzic jedva izvukao zivu glavu pri bezaniji iz gradske skupstine pod kanonadom jaja.
Preko 200 pripadnika policije i zandarmerije je obezbedjivalo zgradu opstine iz koje je kasnije pobegao

https://vm.tiktok.com/ZMkv2ygDR/

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

blaugrana napisao: 17 Feb 2025, 11:15 Imas Göthe, Ösd, Telc... sve je to priznato.
Za rad u finansijama, B2 pa navise.
Ne treba se covek opterecivati dijalektima, dostizati maternje nivoe..itd
Jedino sto dzaba trubimo ovde svakih par meseci kad nikako da odlucis sta ces i kako ces :)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Nije dzaba, nije ni svakih par mjeseci, premisljao sam se prosle godine malo kad sam pisao na ovu temu ali od tada su se desile 2 stvari koje su dosta promijenile situaciju, pogotovo jedna koja je bila mozda i glavna kocnica pa sam sad "oslobodjen".
Svakako ja sebe ne vidim ovdje na duzi rok tako da je samo pitanje momenta, u najgorem slucaju idem na selo i postajem neki hermit :D

Da, osd ili goethe sam mislio za finalnu diplomu (bila b2 ili c1) ali za ove do tog nivoa ne mora nuzno ako postoje bolji kursevi/privatni casovi, pogotovo jer te 2 su skuplje od svih drugih bas zbog samog priznavanja diploma.
Npr, ja bih i a1 i a2 "obnovio" iako znam dovoljno za te nivoe ali ako je kurs dobar moze koristiti.
Kass napisao: 17 Feb 2025, 12:54 Nisam quotovao već je previše teksta, samo po stavkama.

Zašto misliš da je Austrija ili Švajcarska bolja destinacija od Nemačke?

Definitivno kao što ljudi rekoše, najbolje se nauči ako si primoran da koristiš tako da svakako ako si u prilici uplati kurs jezika, za to se može lako dobiti viza i idi na 3-6 meseci. To mogu biti kursevi za pripremu certova, a i ne moraju, moraš pogledati kakvo je sad stanje. Ja sam tamo i studirao pa mi je test daf bio recimo najbolje rešenje tada.

Na poslu se može ispomagati u većini firmi sa engleskim, što se tiče zivota podrazumevam da će svako iole smislen da se trudi da nauči što bolje jezik sredine u kojoj živi.

Nemci vole analize i finansije i ponuda poslova za controling, governance i sve ostale finansijske funkcije je ogroman, ali tu ti definitivno treba C1+ iz prostog razloga što moraš umeti da napraviš i pismenu analizu statusa, projekcija itd itd. Naravno za početak se može pripomagati engleskim.
Zasto Austrija, pa ovo je najvise zbog licnog osjecaja tamo. Proputovao sam vecinu "civilizovanog" svijeta, tu mislim na gornju hemisferu, od Amerike preko Evrope do Japana i 2 mjesta, ajde mozda i 3, se samo izdvajaju od svih gdje bih zivjeo iz potpuno drugih razloga. Jedno od njih je bas Bec, jednostavno taj grad mi bas prija i dosta drugih stvari oko njega i faktora koji su meni bitni.
Da navedem i druga 2, tu je London, bas nasuprot mirnoci Beca, zbog svoje velicine, guzve i svega. Mislim da bi me taj grad mentalno unistio, jer ti nudi sve (kao i New York npr) ali da uspijes treba ti i muda i srece i opet ti nikad nece biti dovoljno. Odustao sam davno od njega iako sam imao prilike da se preselim ali sam svjestan da bih dozivjeo burn out i sad je vec kasno za neke nove pocetke tamo.
I treci je Moskva. Moskva mi je nesto kao Beograd ali sve je bolje i vece :D imas metro(!!! haha), imas sve zivo, cisto, ulice siroke, djevojke prelijepe, izlasci dobri itd. Mislim ja u BG kad sam se preselio tokom studija meni su 2 stvari bile bitne, djevojke i izlasci tako da se ovaj grad tu nalazi iz istog razloga, s time sto sam sad stariji pa mi ova 2 faktora nisu toliko bitna, a naravno smetale bi mi sve stvari koje mi i ovdje smetaju a tamo su jos vece no da ne nabrajam.
Njemacka, jednostavno tamo nemam taj osjecaj kao u Austriji, obisao sam sve vece gradove i ne znam zasto ali jednostavno mi nije to to, ne znam. Mislim realno ako bi se ukazala prilika za poslom otisao bih ali meni je Bec idealan za zivot pogotovo kad zadjes u neke srednje godine pa ides ka penziji (sad sam statisticki blizu srednjih godina hah).
Kad bih mogao da radim remote opet, definitivno bih otisao tamo i upisao kurs ali do tada pocinjem s ucenjem ovdje.
I da, za posao vecina toga sto bih radio ima izvjestaja, analiza i pisanja strucnog pa ono..
Korisnikov avatar
djole155
Reactions:

Post od djole155 »

Grujic napisao: 19 Feb 2025, 21:12 Sto budalastina?
Jbg, nikad ne odgovara, ranije je ogranicenje bilo 60, a prekrsajna prijava za 30+ preko, znaci sa 91 tek.

Onda su smanjili ogranicenje na 50, limit za mandatnu 20, i ljudi su na NBg bulevarima dobijali zabranu za brzinu od 71, koje se juce skoro pa tolerisala.

Meni je taj limit sasvim ok, no dobro, uvek nekom nece valja :)
Ovo budalaština se odnosi na to da na sva usta govore o bezbednosti i raznoraznim apelima a rade totalno suprotno.75-80km/h je ozbiljna brzina kroz naselje da se razumemo,nisu to samo bulevari na NBG sa 3-4 trake.
Odgovori