Servis - Razno
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Re: Servis - Razno
A da li ti se auto glasnije čuje zbog auspuha? Pretpostavljam da ne, pošto kažeš da nisi primetio ranije.
Ja baš i kod sebe treba da rešim auspuh, ali su mi se pojavile rupice na srednjem loncu, počelo je da se čuje.
Ja baš i kod sebe treba da rešim auspuh, ali su mi se pojavile rupice na srednjem loncu, počelo je da se čuje.
Zvuk je isti, nije još uvek probio.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ne bi, ovo je prvi od nekoliko slojeva zastite. Kad se skroz bude rascveta potrebno je iseci taj sloj i nastaviti dalje. Been there done that.Dare4x4 napisao:Ovo je trulo. Da pritisneš prstom napravio bi rupu.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tako je, duvao bi vec tu, a to bi se i videlo, narocito jer je dizel.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Planiram uskoro da radim veliki servis na 1.6tdi, 85kw (auto je prešao 115kkm, ali ima 8 godina).
Osim redovnih stvari, vidim da se dosta piše o remenu uljne pumpe.
Mnogi su na stavu, kad se radi veliki servis - menjaj i to, dok ima i informacija da izdržava 300kkm bez problema, ne diraj fabrički set.
Da bi se zamenio, mora da se skida karter.
Kakva su iskustva, da li na maloj kilometraži menjati i to ili ipak ostaviti za sledeći veliki servis?
Osim redovnih stvari, vidim da se dosta piše o remenu uljne pumpe.
Mnogi su na stavu, kad se radi veliki servis - menjaj i to, dok ima i informacija da izdržava 300kkm bez problema, ne diraj fabrički set.
Da bi se zamenio, mora da se skida karter.
Kakva su iskustva, da li na maloj kilometraži menjati i to ili ipak ostaviti za sledeći veliki servis?
Uradis onako kako je fabrika propisala, mora negde da pise na kolko se menja, ne bih ja mnogo mozgao oko toga.
Negde sam našao informaciju da je fabrička preporuka da se to ne menja nikad...
Što i ne zvuči baš logično...
Što i ne zvuči baš logično...
Pa dobro ako tako kaze fabrika kao i za mnoge stvari grese ali svakako onda ne moras na prvom velikom servisu, ako su rekli nikad nece sigurno onda nista da mu fali da odradis na npr. 200k tj na svakom drugom v. servisu
- Gazu
Društvo, jel ovo ona pumpa za ulje iz Lidla koju mnogi od vas već imaju?
https://www.lidl.rs/p/pumpa-za-ulje-12- ... 8cbc91eaff
I pitanje. Kroz koji otvor onda izvlačite ulje? Gde se i doliva, ili onuda gde se meri? To je verovatno glupo pitanje, ali bolje i to da pitam.
Po slici deluje da je kroz otvor za merenje nivoa ulja, a čini mi se da ste tako i vi pričali.
https://www.lidl.rs/p/pumpa-za-ulje-12- ... 8cbc91eaff
I pitanje. Kroz koji otvor onda izvlačite ulje? Gde se i doliva, ili onuda gde se meri? To je verovatno glupo pitanje, ali bolje i to da pitam.
Jeste.
Tamo gde se meri, to je šuplja cev /u koju ulazi šipka za merenje/ koja se proteže do kartera tako da kroz tu cev može da se usisa ulje.
Tamo gde se meri, to je šuplja cev /u koju ulazi šipka za merenje/ koja se proteže do kartera tako da kroz tu cev može da se usisa ulje.
i opet se mislim da li da je kupim i vrv je opet necu kupiti 

- Gazu
Sad kad sam imao ono kapljanje ulja ispod auta, kaže majstor (tj. pomoćnik) da i od previše ulja ume do tako nečeg da dođe. Kod mene se to nije nikad dešavalo da imam previše ulja, ali evo, ćale ima malo više ulja od maksimuma, i uvek bi ga mrzelo da odvadi sad taj višak. Tako gledano, za pumpa je dobra stvar. E sad, videćemo da li ću je i kad kupiti. 
Sutra ćaletu rođendan, mogao bi kao za rođendan da mu kupim, mada on ko za inat već danas preventivno kaže "i ne kupuj ništa za rođendan".
Ali realno, korisna stvar, i lagano da možeš i barem deo malog servisa i sam da uradiš bez ikakve muke i podvlačenja.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Sutra ćaletu rođendan, mogao bi kao za rođendan da mu kupim, mada on ko za inat već danas preventivno kaže "i ne kupuj ništa za rođendan".

Ali realno, korisna stvar, i lagano da možeš i barem deo malog servisa i sam da uradiš bez ikakve muke i podvlačenja.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam kupio rucnu vakuum pumpu Einhel (ako je uopste bitna marka), isto sam letos malo vise sipao pa je izvuklo bez problema.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, svejedno je ručna ili električna vakum pumpa, obavi istu stvar samo je razlika u komforu da se uradi posao.
I ova Lidlova je vakum pumpa.
I ova Lidlova je vakum pumpa.