Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Dobro veče

Post od Gazu »

Zar nije "dozvoljeno" kroz naselje da voziš 69km/h, a preko toga se dobijaju kazneni poeni?

Meni se čini da je to OK, svakako je staro ograničenje po gradu bilo 60km/h ranije. A dalje za pojedinačne ulice imaš i manja ograničena, a negde ti i sam razum govorio da moraš sporije iako nema znaka.

EDIT: Sad vidim da nisam u pravu. Bem li ga, čini mi se kao da je bilo do 20 dozvoljeno bez kaznenih poena, ali ipak je 30.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Poslednja izmena od Gazu u 20 Feb 2025, 08:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ne, do 30 prekoracenja je mandatna kazna, po meni skroz ok, najbolje da se uvede da dozvola leti za 11km prekoeacenje :)
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

I to se slažem.

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Neki dan me uhvatio radar u NSu na Keju sa 67km/h. Da se ne ureknem, tek druga kazna (ako ne računam parking) u mojoj vozačkoj karijeri. :)
2500 ako platim odmah, što sam i uradio. Nekako po gradu retko da ću da pređem 65-70km/h, ali uglavnom stalno vozim oko 50, u zoni škole 30, jer znam da na to baš pecaju.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Slika
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

U, razlog više da hejtujem što tu traku mogu i taksisti da koriste.

@Momčilo Realno, to je jedno od nekoliko mesta na kojima i ja umem da ubrzam, kad se probijem kroz gužvu, pa krenem prema Danubiusu. Pazeći da nema pešaka pri putu, naravno.

Osim toga, dolma prema Kamenjaru, tamo je greh što stoji ograničenje 50. Mada dobro, u zadnje vreme stoji da je tamo i nova biciklistička gde ljudi izađu i da pešače, verovatno bi bilo previše da ljudi mogu tuda da piče toliko blizu njih ko nas magistrali.

Ostalo što bi naveo da bi vozio malko brže, tu je već 60 ograničenje.

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Nasip mi deluje idealan za izletanje zimi kod nepazljivih vozaca. Kad je lepo vreme, znam i ja nekad da opalim malo vise ali me nisu pecali do sad.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ja sam upecan ovde kod Cepelina

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Deo studenata ipak peške do Niša. :klanjamse:

Skupljen novac, kupljena oprema za pešačenje. https://www.threads.net/@srdjan_kovacev ... fkcITLV3Qw
Posetite www.garaza.rs !
Karadačanin
Reactions:
Pridružio se: 09 Dec 2024, 14:41

Post od Karadačanin »

Jedno glupo pitanje - kod automobila kod kojih je rikverc na menjacu skroz desno, a koji nemaju osigurac, da li je moguce ubaciti u rikverc u toku voznje ili ima neka sigurnosna caka koja to onemogucava ? I sta moze da se desi ako tokom voznje umesto u 6 brzinu mi ubacimo u rikverc ?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

R je Rally kad je posle 6te. Pre prve je Rikverc.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kod mene je rikverc tu gde je i šesta i nemam nikakav osigurač. Nijednom mi se nije desilo da ode slučajno u R za 12 godina. Možda kad auto krene nekom brzinom unapred menjač ima neku mehaničku foru da ne da ubacivanje u rikverc, nemam pojma. Samo znam da to nije problem sa kojim se suočavaš kao vozač.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

To uopste nije lako uraditi pogotovo pri tako vecim brzinama da iz 5. omasis 6. i ubacis u R, mislim i da nije moguce jer menjac nece prihvatiti R, vrv bi samo krčao ali ne bu upao u brzinu, pri nekim malim brzinama je mozda i moguce jer bi se onda nekako mozda sinhronizovali zupcanici ali nisam siguran, bilo je nekih testova na YT gde su ljudi pokusavali ali uglavnom bezuspesno. A sa druge strane jedino da si totalni teletabis za voznju posto je prosto nemoguce omasiti toliko umesto u 6. da odes u R jer menjac iz 5. prirodnim putem ide u 6 nema sta da ga cimas desno, samo pravo na dole a za R bi morao bas da nategnes u desno rucicu.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

trojanac napisao: 22 Feb 2025, 00:39 Deo studenata ipak peške do Niša. :klanjamse:

Skupljen novac, kupljena oprema za pešačenje. https://www.threads.net/@srdjan_kovacev ... fkcITLV3Qw
Svaka čast za donatore ! A još više za te pešake.
Karadačanin
Reactions:
Pridružio se: 09 Dec 2024, 14:41

Post od Karadačanin »

OMP napisao: 22 Feb 2025, 19:47 To uopste nije lako uraditi pogotovo pri tako vecim brzinama da iz 5. omasis 6. i ubacis u R, mislim i da nije moguce jer menjac nece prihvatiti R, vrv bi samo krčao ali ne bu upao u brzinu, pri nekim malim brzinama je mozda i moguce jer bi se onda nekako mozda sinhronizovali zupcanici ali nisam siguran, bilo je nekih testova na YT gde su ljudi pokusavali ali uglavnom bezuspesno. A sa druge strane jedino da si totalni teletabis za voznju posto je prosto nemoguce omasiti toliko umesto u 6. da odes u R jer menjac iz 5. prirodnim putem ide u 6 nema sta da ga cimas desno, samo pravo na dole a za R bi morao bas da nategnes u desno rucicu.
Ja nisam iskusan vozac, skorije sam poceo da vozim i desavalo mi se da omasim brzinu u pocetku, uglavnom kad je neka guzva pa se zbrzam. Sad ne pravim takve greske ali malo me brine s obzirom da sam nasao Hondu Civic, a tom automobilu rikverc je skroz desno na dole pa sam se zapitao sta bi se desilo ako pogresim pri vecoj brzini, da li bi zeznuo menjac, zupcanike......
Odgovori