Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Dobro veče

Post od grujicd »

Evo otvorio sam uputstvo za moj CRV sa istim rasporedom brzina i kaže da postoji zaštita - čim auto ide nekom brzinom unapred nema ubacivanja u R.Slika
Karadačanin
Reactions:
Pridružio se: 09 Dec 2024, 14:41

Post od Karadačanin »

Hvala na ovoj informaciji :pivo:
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Mašenje drugih brzina nije cudno za pocetnika ali to nije isto, kao sto rekoh ubacivanje u R iz 5. brzine je skoro pa nemoguca misija.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Moj Jugo je imao loš mehanizam od ručice do samog menjača, lošiji od prosečnog, iako sam se trudio da ga dovedem u red, menjao komponente... zauzvrat je sam menjač bio odličan. Kada sam ubacivao u 4. (da, toliko raskliman!) a nešto mi je sumnjivo, polako sam.puštao kvačilo u tom delu kada se pravi prvi kontakt. Nikada se nije desilo da sam ubacio u rikverc, ali se događalo da osetim kako je ušao u 3. umesto 1. No kada je mehanizam iole čvršći, i ova mera opreza je suvišna.

Mada većina auta ima neku zaštitu prilikom ubacivanja u rikverc: prsten ispod kugle ručice, potapanje ručice...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Gledam moju omiljenu TV emisiju (nemačku) i dok su reklame provrtim na (nemački) NTv da ispratim nemačke izbore a ono. u kajronu ide jedno za drugim...u Kotbusu nema struje na izbornim mestima, u predstavništvu u Londonu nema glasanja, policija na nekim izbornim mestima reguliše red, zabranjeno glasanje dijaspori, neki fudbaler se na utakmici obukao u dres sa političkom porukom i tako....
izgleda da nameštanje izbora nije zaobišlo ni Nemački, sve se čini da oni "pravi" dobiju dovoljno glasova a oni "krivi" ne dobiju.

Šou, videćemo ubrzo izborni inženjering šta je doneo, za koji minut u 18h se zatvara glasanje
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

motorista napisao: 23 Feb 2025, 17:24

Mada većina auta ima neku zaštitu prilikom ubacivanja u rikverc: prsten ispod kugle ručice, potapanje ručice...
vecina da ali ne svi, ima kola koja nemaju nikakvu zastitu....inace mene onaj prten na potez uvek nervirao, na alfama 156 sam ga izbacivao i onda se R saltao klasicno kao 6. brzina bez podizanja poluge(5. brzinski menjac je bio u pitanju) sad na djulieti isto imam tu polugu ali se salta kao 1. pa ga ne bih izbacivao posto R uvek i koristis iz 1. pa je onda odmah tu a izbacivanjem poteza bi vec moglo doci do masenja R i 1.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Mene je uvek nerviralo kad je R desno nazad. Jer sam levoruk pa mi nekako nezgodno i bezosećano da ubacim.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Barem ti je dominantna ruka uvek na volanu. :)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

I ja sam levoruk ali mi nije nesto nezgodno da ubacujem kao 6. samo me onaj potez na povlacenje uvek nervirao tad mi je nekako neprirodan polozaj ruke ali kad nema poteza nikakav problem.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

^ da, meni je uvek "bolja" ruka na volanu :D

Za šestu brzinu nije problem, ona ide direkt ravno iz pete, bar je tako glatko kod VW.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Uvek ide ravno dole iz 5. nema nigde da guras desno za 6. zato i nije realno da omasis 6. u R
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ja nekad idem iz treće ili četvrte direktnu u šestu, šta ćeš atmosferac koji voli i mora da se vrti za ubrzanje. A kad si postigao brzinu ne treba ti da šaltaš brzine između, može odmah šesta.
A ubacivanje u R nije problem jer sam menjač ima mehaničku blokadu, bar kod Honde. Mislio sam da smo to već apsolvirali ovde.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I da nema blokadu sinhron mu ne bi dao da ubaci u rikverc, tj. pre bi se sinhron raspao. Sećam se da sam ja isto ovo pitanje postavljao kad sam imao 7 godina.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Rikverc cesto i nema sinhron.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"