Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Dobro veče

Post od OMP »

bezobrazno su otisle cene sve mi muka da odem u neku prodavnicu u kupovinu, kad pogledas koliko malo kupis za mnogo para, uzas :glavomuzid: j*be nas drzava kao nikad
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ja kombinujem Metro + pijaca + Svetofor (ali kod njih je mali izbor onoga što valja) i za sada mi polazi za rukom da obavim nabavku bez većeg cimanja.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

u svetofor sam usao par puta i probao neke stvari ali meni je ono tezak krs roba, jedino kod njih sto sam kupio par puta tecnost za brisace i neke tako sprejeve za podmazivanje i sl.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Da, ima mnogo krša ali recimo imaju dobar koziji sir, meggle proizvodi su jeftiniji nego na drugim mestima, lešnici, pistaći, kikiriki, suvo voće to je sve ok i dosta jeftinije. Ostalo nisam kupovao.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Pretpostavljam da velika većina malih prodavnica svoje nabavke vrši u velikim marketima uz neki mali rabat, te i nije za očekivati da budu jeftiniji. Time dolazimo i do pitanja koliku uopšte štetu činimo velikim lancima, kad roba svakako potiče od njih. @Darko bi mogao o tome ponešto da napiše.

Ja najčešće kupujem u radnjici na ćošku iz dva razloga. Pomažem maloj privredi, a imam i utisak da manje kupim nego u velikoj nabavci, te samim tim i manje potrošim.

grujicd napisao: 24 Feb 2025, 23:25 Nego nešto drugo je bitnije. Mleko u lokalnom marketu košta 180din. U Maksiju 160din regularno, a na akciji 100din. Pri čemu nije pred istek roka pa da je zbog toga smanjeno. Primetio sam npr Jacobs Cronat Gold kafu zna da bude na popustu 50%. Ili Rio Mare tunjevina na sličnom popustu... Nema šanse da oni to prodaju ispod nabavne cene, da prave minus sa svakim prodatim primerkom. Znači da im je na neke artikle marža 100%!

Nema šanse da prodaju bez ikakvog profita, tako da je upravo to najveći problem i bezobrazluk zbog kog bi trebalo pronaći vid bojkota koji će im naštetiti.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ja više pretpostavljam da su male prodavnice i namerno skuplje, jer im je logika da kod njih narod ionako uđe ako ne bi da se cima da ide do velikog marketa.

I Mikro Market isto tako, ići će kome je bliži, plus dosta njihovih radnji radi 24 sata.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Mene u Austriji zapanjila cena Nesa 2,5x veća nego u Holandiji...Slika

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... FzBw&pli=1

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

ljuba napisao: 25 Feb 2025, 10:08 Mene u Austriji zapanjila cena Nesa 2,5x veća nego u Holandiji...Slika

Sent from my SM-S906B using Tapatalk
4.19 u sparu na akciji kupljen zadnji put.

Slika

Slikakeyboard test full
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ovo bilo prosle nedelje ...
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Za ovo da li je na akciji cena sa profitom ili ne, nekad svesno idu na neke proizvode i da budu u minusu, (bila je prica da je Miskovic forsirao recimo pijacni deo kako bi odvukao kupce sa zelene pijace), ali taj proizvod privuce kupce koje osisas na drugim stvarima.
Ja otisao do Lidla da uzmem tri neke stvari za koje sam dobio kupon za po 1 rsd, na kraju izasao sa 2500 dinara manje.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

DukeNS napisao: 25 Feb 2025, 09:46 Pretpostavljam da velika većina malih prodavnica svoje nabavke vrši u velikim marketima uz neki mali rabat, te i nije za očekivati da budu jeftiniji. Time dolazimo i do pitanja koliku uopšte štetu činimo velikim lancima, kad roba svakako potiče od njih. @Darko bi mogao o tome ponešto da napiše.
Ja vecinu robe (za male prodavnice) nabavljam u veleprodajama (univer export, metro) ili direktno kod dobavljaca, distributera.
Jednostavno ne mogu za 3 prodavnice dobiti ni priblizno iste cene kao neki sistem za par stotina radnji.
Nama je prosecna bruto marza samo oko 16% (cigarete nas kolju). Od tih 16% placamo sve troskove (zakup, plate, poreze, struju, rezije, gorivo, knjigovodju, razne stvari) pa ako pretekne koji procenat ciste zarade dobri smo.
Tako da nema prostora da se i malo spuste cene.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Iza Maxija i sl. stoji ogromna logistika koju kupci mahom ne vide. Ulaganje u skladište/magacin je bilo npr 40-50 miliona €, da ne tražim sad. Treba snabdeti preko 1000 radnji itd.
Što ne opravdava da Milka košta 900 din umesto 450 din i sl.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Evo za koliko ja nabavljam milke kod jednog manje poznatog uvoznika/distributera.

Slika
Odgovori