Domaće auto emisije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
bear
Reactions:
Pridružio se: 19 Jun 2021, 23:31

Re: Domaće auto emisije

Post od bear »

Velika steta da ovolika hala zjapi prazna 20god.
Ali ide Borko na novi nivo. Bravo.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Tek će on da napreduje. Potencijal mu je neograničen.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Nazirem par problema, oko Borkove ideje.
Retka kola, ne verujem da ce vlasnici zeleti da ih cuvaju negde drugde, gde im nisu na oku.
Eventualno ako rese da ih prodaju, i samo u tom slucaju.
Drugi problem je sto mislim da je broj takvih ljudi ovde kad nas vrlo mali, te ce mu i trziste biti malo, ali ostaje varijanta da navuce strance, jer je kod nas usluzni rad jeftin, recimo peskiranje, hromiranje, lakiranje, koza i slicno.

Tako da ima veliki potencijal da radi restauracije za strano trziste. Ali to je opet cimka na drugom nivou, tu bi verovatno bilo realno da specijalizuje pojedine brendove, jer je to sve mahom adhock problematika....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Prvo ce njemu trebati, jer mu verovatno dosta kola od klijenata stoji napolju.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

baš sam razmišljao kako bi borku najbolje bilo da napravi neku verziju cars and bids sajta samo za naše tržište i eto čovek će nešto tako i da uradi, što bi se reklo great minds think alike :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Evo par ideja za Borka.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Pozdravljam ovu Borkovu pricu, ali ne znam bas dal je ta prica realna i isplativa, ok iznajmio je prostor prvo zbog sebe da preseli servis pa i tu resauratorsku radionicu da uradi ali za takvu radionicu trebaju ozbiljni majstori, on pomenu Pendu da restaurira deltu??? a kakve veze Penda ima sa restauracijom vozila, to nisam skontao do sad sem da je pedantan u detailingu ali to nema veze sa restauracijom, no videcemo sta je pisac hteo da kaze.
Bavljenje restauracijom je dobra prica kod nas ako imas ekipu koja ce samo tome da se posveti jer je jako tesko naci dobrog majstora a koji bi se tome posvetio, klasivni auto limari nisu idealni za restauraciju jer to je veliki i dugacak posao koji je malo teze naplatiti adekvatno pa je mnogima lakse da odrade par cuknutih kola ovog meseca i zarade npr. 1000e nego da 5 meseci rade neki odltajmer i zarade npr. 10k aura. Bas sam pricao sa drugarom koji je auto limar i to vrlo ozbiljan i poznat u ovom kraju a povremeno radio i neke restauracije ali i sam kaze mnogo je to sati rada koje ne mozes adekvatno da naplatis. Tako da bi Borko tu imao prodju u tom poslu pod uslovom da se ekipa samo tome posveti, znaci iskljucivo restauracija, nema ono dosao ovaj a mu ofarbam krilo, ovaj za vrata, ovaj zakacio branik, tu se prica gubi i postajes kao i svi auto limari/lakireri.
Mnogi kukaju da nema ko da im restaurira auto da ih majstori zavlace, fušare, itd. Licno sam bio kod coveka koji mnogo ozbiljna i skupa kola restaurira on je inace mehanicar i taj deo on radi ali kuka kako nema dobrog limara, farbara i sl. i kako ih je izmenjao nekoliko i nije zadovoljan radom (obzirom na vrstu kola koja radi tu se ni sitnice ne prastaju) tako da je rekao da vrv bataljuje taj posao. Inace dovozio je kola od preko, ovde ih restaurira za klijente i vraca nazad. Ja za neka kola nisam znao da postoje ni u Srbiji, tj ne postoje sigurno, a kamoli u mojoj okolini koja je on radio.
Sto se tice te licitacije vozila, to vec ne znam koja je prica i kako je to Borko zamsilio, meni ne deluje nesto zanimljivo i ne znam kako bi to prolazilo u Srbiji mislim da mi nismo trziste za tako nesto al ajde da vidimo vrv on zna nesto sto mi ne znamo cim ulazi u tu pricu.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne isplati se raditi farbanje celog auta kada se na panelima mnogo vise uzme. To kazu ljudi koji rade taj posao, a i u inostranstvu je tako. To se iaplati ako je dotok posla konstantan i za adekvatnu lovu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pumpa i Sreten

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

dragvorl napisao:Ne isplati se raditi farbanje celog auta kada se na panelima mnogo vise uzme. To kazu ljudi koji rade taj posao, a i u inostranstvu je tako. To se iaplati ako je dotok posla konstantan i za adekvatnu lovu.
Farbanje celog automobila je danas od 1500 pa na gore a deo se farba za 150 eur(nekad bilo 50-100).
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Bas mi se svidja ovaj Borkov c32 amg, mnogo lep auto al me smorio sa ovim kukanjem kad vidi prljavo ulje ili prljavstinu u enterijeru kao da je ne znam sta.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Mene sa objašnjavanjem kako se menjaju diskovi i pločice.
Pri tom, ono što je naveo kao granicu potrošenosti diska zapravo je od balansiranja. Na tom mestu je disk bio teži pa je ukopano malo.

Baš me zanima šta će Nemanja napraviti od Nive. Malo je prešla i verovatno je tačna kilometraža ali kod Nive to ne znači puno. Vidi se da je nisu pazili.
Odgovori