Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Pratim neke automobile na oglasima koji su jeftiniji od proseka i dugo stoje, e sad kakvi su ne znam, ali za jeftin auto kod kupca ume da proradi crv sumnje da nije neka skrivena mana ili ima neki problem pa prodavac hoce da ga se sto pre otarasi.
Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Trenutno je samo finansijski momenat presudan, nemaju ljudi keša, prezaduzeni su ljudi, svi su već u kreditima za ovo ili ono, nema keša. Kako prolazi godina sve teže doći do keša. To je generalno u svakom biznisu a samo za kola, osim ako niste vezani za Expo ili H2O.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Naravno, jer kod nas mema ama bas nikakvih garancija da je neki stvarno presao 180 a neki 300. Potvrda od ams je cisto uzimanje para. Još kad se pritom doda nas standard, dolazimo na to sto si rekao.noob napisao:Preko km određuje cena, što manja km to je veća cena. U Srb je obrnuto. Lakše ćeš prodati jeftiniji auto i neka ima 200.000km. U Srb cena diktira, najeftiniji uvek ode.dragvorl napisao:Ja sto sam gledao vozila u CH, a nisam malo gledao, jedan od glavnih kriterijuma za cenu je upravo km, a znajuci koliko je skup ovde rad, nije ni cudo. Iznad 200kkm rapidno gube vrednost. Mozda ima izuzetaka, ali svakako ne puno.
Sent from my ELI-NX9 using Tapatalk
Pratim ovih dana oglase na PA, zanimljivo je da neki model kupljen u Srbiji, sa pravom kilometražom, prvi vlasnik itd ima istu ili nižu cenu od istog takvog modela istog godista uvezenog od preko sa upitnom kilometražom i servisnom istorijom.... Umesto da bude obrnuto i da uvezen upitni polovnjak bude daleko jeftiniji.
Do nas je, kupaca, koji kupujemo sve i svašta i preplaćujemo, takvo smo tržište stvorili.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Do nas je, kupaca, koji kupujemo sve i svašta i preplaćujemo, takvo smo tržište stvorili.
+1
Zato sto je taj uvezen i sa upitnom istorijom, obično lepši "na oko" prosečnom kupcu.
Zato sto je taj uvezen i sa upitnom istorijom, obično lepši "na oko" prosečnom kupcu.
Имам једно потпитање...
Ili je taj spustio da bi brže proda, ili ovaj drugi odvalio cenu APP (ako prođe, prođe).
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Taj sa 300k ne moze ni u snu da bude kao odrzavan i pazen sa 100k predjenih.OMP napisao:A zasto bio bio 50% jeftiniji ako je dobar, ne znaci da ako ima 300k km da je losiji od onog sa 180, znam neke primere iz mog okruzenja, ocuvani da ne mozes da provalis km, kao da imaju 100k, odrzavani u fulu, arazirani, vozeni uglavnom na duzima relacijama, itd. tako da ne moze taj auto da kosta drasticno manje od onog sa npr. 180k koji moze biti krs. Km nije uopste merilo cene kao ni stanja auta, vec samo stanje automobila i njegova istorija treba da dikritaju cenu. Ok je da stavimo dva auta identicnog godista, stanja, istorije odrzavanja i sl. a da jedan ima 300k a drugi 150, naravno da ce se pre prodati taj sa 150 i da bi onda trebalo da ima veci cenu.
Imas kola i u CH koja imaju 250-350k km i koja nisu uopste jeftina u odnosu na konkurenciju sa manje km.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ma 'ajte molim vas, kako ne može

Ne može, nije ni napisano tako nešto već cenovno poredjeno 300k održavan i 180k krš neodržavan.BMaker napisao: 05 Mar 2025, 01:50Taj sa 300k ne moze ni u snu da bude kao odrzavan i pazen sa 100k predjenih.OMP napisao:A zasto bio bio 50% jeftiniji ako je dobar, ne znaci da ako ima 300k km da je losiji od onog sa 180, znam neke primere iz mog okruzenja, ocuvani da ne mozes da provalis km, kao da imaju 100k, odrzavani u fulu, arazirani, vozeni uglavnom na duzima relacijama, itd. tako da ne moze taj auto da kosta drasticno manje od onog sa npr. 180k koji moze biti krs. Km nije uopste merilo cene kao ni stanja auta, vec samo stanje automobila i njegova istorija treba da dikritaju cenu. Ok je da stavimo dva auta identicnog godista, stanja, istorije odrzavanja i sl. a da jedan ima 300k a drugi 150, naravno da ce se pre prodati taj sa 150 i da bi onda trebalo da ima veci cenu.
Imas kola i u CH koja imaju 250-350k km i koja nisu uopste jeftina u odnosu na konkurenciju sa manje km.
Auto sa 300k može i te kako da bude odličan, okačio sam video u drugoj temi pre neki dan sa primerom jednog takvog starog 35 godina i 274k. Auto sedi i vozi.
Ja sam krajem 2023e prodao svoj prethodni auto sa 400k km za nekoliko dana.
Jednostavno sam stavio nižu cenu za taj auto i otišao je. C5 2011o 2.0hdi (sa hidraulikom) - otišao za 5k eur za nepunih 5 dana na oglasima
Auto je bio odličan za tu km, vozim česte duge relacije i brzo nabijam kilometražu - ali je bio i oštećen od grada komplet (pre ~3god je bio izuzetno jak grad u Nišu)
Iskreno to planiram i sa ovim autom, vozim sve dok je u dobrom stanju i ne zadaje glavobolje, a onda ću prilagoditi cenu i ide dalje
Jednostavno sam stavio nižu cenu za taj auto i otišao je. C5 2011o 2.0hdi (sa hidraulikom) - otišao za 5k eur za nepunih 5 dana na oglasima
Auto je bio odličan za tu km, vozim česte duge relacije i brzo nabijam kilometražu - ali je bio i oštećen od grada komplet (pre ~3god je bio izuzetno jak grad u Nišu)
Iskreno to planiram i sa ovim autom, vozim sve dok je u dobrom stanju i ne zadaje glavobolje, a onda ću prilagoditi cenu i ide dalje

Kad sam ja kupovao auto ( pre 2 godine ), odlucio sam se za drugu varijantu (Kupljen u Srbiji sa pravom kilometrazom).
Sta znam, ima to svojih prednosti i mana.
Konkretno, moj auto je uglavnom vozen po Beogradu, pa je to ostavilo neke posledice.
Primera radi, radio sam komplet servis DSG-a (zamajac, lamelice itd). Taj servis je odradjen na 227.000 km. Unistila ga je uglavnom gradska voznja.
Znam za primerke koji su sa istim menjacom presli preko 300k+ bez promene delova (osim ulja).
Takodje, primetno je "rastresen" enterijer, cuje se krckanje tu i tamo (pogotovo aluminijumska lajsna oko instrument table).
Osim toga, nisam imao nekih kvarova do sada.
Sta znam, ima to svojih prednosti i mana.
Konkretno, moj auto je uglavnom vozen po Beogradu, pa je to ostavilo neke posledice.
Primera radi, radio sam komplet servis DSG-a (zamajac, lamelice itd). Taj servis je odradjen na 227.000 km. Unistila ga je uglavnom gradska voznja.
Znam za primerke koji su sa istim menjacom presli preko 300k+ bez promene delova (osim ulja).
Takodje, primetno je "rastresen" enterijer, cuje se krckanje tu i tamo (pogotovo aluminijumska lajsna oko instrument table).
Osim toga, nisam imao nekih kvarova do sada.
Сад му није ништа...
Ne govorimo o retkim primercima koji nalete tu i tamo, već uopšteno.ljubitelj napisao:Ne može, nije ni napisano tako nešto već cenovno poredjeno 300k održavan i 180k krš neodržavan.BMaker napisao: 05 Mar 2025, 01:50Taj sa 300k ne moze ni u snu da bude kao odrzavan i pazen sa 100k predjenih.OMP napisao:A zasto bio bio 50% jeftiniji ako je dobar, ne znaci da ako ima 300k km da je losiji od onog sa 180, znam neke primere iz mog okruzenja, ocuvani da ne mozes da provalis km, kao da imaju 100k, odrzavani u fulu, arazirani, vozeni uglavnom na duzima relacijama, itd. tako da ne moze taj auto da kosta drasticno manje od onog sa npr. 180k koji moze biti krs. Km nije uopste merilo cene kao ni stanja auta, vec samo stanje automobila i njegova istorija treba da dikritaju cenu. Ok je da stavimo dva auta identicnog godista, stanja, istorije odrzavanja i sl. a da jedan ima 300k a drugi 150, naravno da ce se pre prodati taj sa 150 i da bi onda trebalo da ima veci cenu.
Auto sa 300k može i te kako da bude odličan, okačio sam video u drugoj temi pre neki dan sa primerom jednog takvog starog 35 godina i 274k. Auto sedi i vozi.
Svako za svoj novac najbolje zna sta mu je ciniti, neko ce pre nov auto, neko polovan kupljen u srb, neko iz uvoza, sto ljudi sto cudi generalizacija ne treba da postoji kao i za mnoge druge stvari u zivotu tako da se dzabe polemise po ko zna koji put na istu temu.
Bas tako je i napisano. Ocuvan kao da ima 100k. Teorije nema da auto sa 300k izgleda kao auto sa 100k. Osim ako taj sa 100k nije urnisan.ljubitelj napisao:Ne može, nije ni napisano tako nešto već cenovno poredjeno 300k održavan i 180k krš neodržavan.BMaker napisao: 05 Mar 2025, 01:50Taj sa 300k ne moze ni u snu da bude kao odrzavan i pazen sa 100k predjenih.OMP napisao:A zasto bio bio 50% jeftiniji ako je dobar, ne znaci da ako ima 300k km da je losiji od onog sa 180, znam neke primere iz mog okruzenja, ocuvani da ne mozes da provalis km, kao da imaju 100k, odrzavani u fulu, arazirani, vozeni uglavnom na duzima relacijama, itd. tako da ne moze taj auto da kosta drasticno manje od onog sa npr. 180k koji moze biti krs. Km nije uopste merilo cene kao ni stanja auta, vec samo stanje automobila i njegova istorija treba da dikritaju cenu. Ok je da stavimo dva auta identicnog godista, stanja, istorije odrzavanja i sl. a da jedan ima 300k a drugi 150, naravno da ce se pre prodati taj sa 150 i da bi onda trebalo da ima veci cenu.
Auto sa 300k itekako moze dobro da izgleda i da bude ocuvan u odnosu na neki sa mnogo manje km, ocigledno nisi vidjao takva kola nego si u nekom svom svetu ubedjenja da samo auto sa malom km moze da bude dobar i ocuvan.