Pozdrav kolega. Ja sam pazario S Cross-a 2023., automatik, 1.4 MHEV, AllGrip, niža srednja oprema (rikverc kamera, parking senzori napred i pozadi, grejanje sedišta, 7” centralni ekran, adaptivni tempomat, alu felne, kožni volan itd.).
Gledali smo i druge automobile, a cenovno poredili isključivo istu/sličnu opremu koju nudi S Cross:
- Vitara - ima manje prostora,
- Yaris Cross - tad je bio dosta skuplji i nudio je malo manje prostora,
- Kamiq - rok isporuke je bio preko godinu dana, plus kad se stavi oprema koju ima S Cross cenovno je bio mnogo skuplji,
- Mazda CX30 - značajno skuplja,
- francuze recimo (a ni Dačiju) nisam razmatrao.
Što se tiče S Cross-a, voleo bih ima malo više prostora na zadnjoj klupi i da je malo bolje izolovan na auto-putu (nije on loš, ali prošli auto je bio bolje zvučno izolovan pa zapazim razliku). Prostor u gepeku je do sad bio dovoljan. Auto fino povlači, pouzdan je - prelistaj npr. i Forum.hr za njega i Vitaru naći češ dosta iskustava, motor je miran i tih u radu, unutra jeste tvrdja plastika ali nije da sedim na njoj tako da mi ne smeta

, lako se parkira, ne zamara u vožnji mada bih voleo da ima lumbalnu podršku (prošli auto je imao). EuroSumar daje 3+5 godina garancije tj. 100.000+160.000 kilometra. Potrošnja: na AP meni ide od 5.8l do 6.7l - i zavisi da li vozim 120km/h ili 130km/h, da li pretičem sve ispred sebe pa se zaletim i do 160/170km/h ili obilazim samo i kada baš moram, na magistralnim putevima i vožnjom po ograničenju potrošnja ode i malo ispod toga, gradska vožnja je bila na početku za moje pojmove visokih 10l-11l pa nekad i 12l, da bi se sad se ustalila na 8.5l. Ukolikoimaš neka pitanja pitaj slobodno.